Ανδρέας Καρακώστας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ανδρέας Καρακώστας είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και αφού ολοκλήρωσε μια 25ετή διαδρομή στη δημοσιογραφία, καλύπτοντας αρκετές δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές όπου γης, μάζεψε τα μπογαλάκια και τις εικόνες του κι αποφάσισε να πάει να ζήσει μακριά από την πόλη που μεγάλωσε κι επιμένει ακόμα να λέει πεισματικά πως αγάπησε πολύ.
Αλαφροΐσκιωτος! Για να μη λέμε πολλά… Και μαζί μ’ αυτό και ολίγον αδιόρθωτος οπαδός της κίνησης, κομματάκι περισσότερο λάτρης των ζωηρών χρωμάτων, της καθαρής ματιάς, της αφτιασίδωτης σκέψης, της μυρωδιάς που φέρνει η γη μετά τη βροχή… Οι “ασύμπτωτες διαδρομές” του είναι το πρώτο του βιβλίο, το παιδάκι που ‘δε μέρα τη μέρα να μεγαλώνει και τώρα βάλθηκε ν’ ανοίξει τα φτερά του.

Ασύμπτωτες διαδρομές – Ανδρέας Καρακώστας

Το παρόν φιλοδοξεί να ντυθεί παραβολή, να καμώνεται για παραμύθι, που ισορροπεί με δυσκολία σε μια σειρά από ψέματα που ‘ρχεται να καταθέσει στη σκιά της αλήθειας που ζει την τελευταία δεκαετία η χώρα και οι άνθρωποί της. Κάθε λογής. Απ’ όπου κι αν οι πρωταγωνιστές επέλεξαν να κρατά η σκούφια τους. Εκείνοι με τις παράλληλες πορείες που κάποτε μπορεί και να προσέγγισαν, μα τελικά κατέληξαν αποκλίνουσες. Τις… ασύμπτωτες διαδρομές τους επιχειρούν να μπογιατίσουν αυτές οι γραμμές, χορεύοντας ανάμεσα στις πολλές εκδοχές αλήθειας των συμπρωταγωνιστών, υποκινούμενες συχνά από τα θέλω, τη σκοπιμότητα της στιγμής αλλά και… τις ορμόνες τους. Αφήνουν όμως στο διάβα τους κενά. Κενά που η φύση απεχθάνεται…

Μυθιστόρημα, Ελκυστής, 2019, 374 σελ.

Μυθιστορήματα
Ασύμπτωτες διαδρομές (2019), Ελκυστής

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής