Ανδρέας Πασσάς

Ανδρέας Πασσάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ανδρέας Πασσάς ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην ιδιωτική τηλεόραση.
Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά, στο διαδίκτυο, σε συλλογικούς τόμους και στην εφημερίδα “Εξαρχειώτης”. Από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και σήμερα διατηρεί τη σειρά με χρονογραφήματα “Μέρες και Νύχτες υπό επιτήρηση” στο viewtag.gr. Η συλλογή διηγημάτων “Κακή σπορά” είναι το πρώτο του βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Μυθιστορήματα
Νότιοι Τρόποι (2021), 24γράμματα

Διηγήματα
Κακή σπορά (2018), Εκδόσεις Πνοή

Νότιοι Τρόποι – Ανδρέας Πασσάς

Νότιοι Τρόποι


Για τον Μαξ, το μέλλον δεν είναι παρά μια δυσοίωνη αίσθηση στα σωθικά του. Σχεδόν σαράντα, χρεωμένος, με το κανάλι που δουλεύει στα πρόθυρα του κλεισίματος και την κατάρρευση της ζωής που γνωρίζει προ των πυλών, όταν δεν περνάει τις άγρυπνες νύχτες καθηλωμένος στον καναπέ χαζεύοντας γουέστερν και μετρώντας τις μηδενικές προοπτικές ξανά και ξανά, περιφέρεται στην πόλη αναζητώντας το μούδιασμα που θα τον οδηγήσει επιτέλους στο κρεβάτι και στην λυτρωτική λήθη του μεθυσμένου ύπνου. Μέρα με τη μέρα συνειδητοποιεί το αναπόδραστο του αδιεξόδου που έχει περιπέσει και σαν τους ασυμβίβαστους ήρωες της Άγριας Δύσης, επιθυμεί τουλάχιστον να ορίσει το κλείσιμο της ιστορίας του στο ηλιοβασίλεμα της αυτοσχέδιας εξορίας του.

Μυθιστόρημα, 24γράμματα, 2021, 206 σελ.

Κακή σπορά – Ανδρέας Πασσάς

Κακή σπορά


Σύμφωνα με τον Κίρκεγκαρντ υπάρχουν δύο είδη απελπισίας. Εκείνη που δεν θέλεις να είσαι ο εαυτός σου, και η άλλη, που θες απελπισμένα να είσαι ο εαυτός σου. Έντεκα διηγήματα για κείνους που βρίσκονται κάπου ανάμεσα. Ή αλλιώς, ιστορίες για το σκουλήκι στο μήλο. Εύφλεκτοι χαρακτήρες σε μια ανηρωική εποχή.

Διηγήματα, Εκδόσεις Πνοή, 2018, 166 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή, 24γράμματα