Ανδρέας Ζαρμακούπης

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα το 1984 στο Αγρίνιο, αλλά από 10 ετών ζω στον Πειραιά. Από μικρός ενθουσιαζόμουν με οτιδήποτε είχε σχέση με τον κόσμο του φανταστικού, τις ιστορίες μυστηρίου και τρόμου, το υπερφυσικό και το άγνωστο. Διάβαζα βιβλία και περιοδικά, έπαιζα βιντεοπαιχνίδια και φυσικά έβλεπα πολλές σχετικές ταινίες, σειρές και άνιμε. Κατά την εφηβική μου ηλικία ήρθα σε επαφή με τα παιχνίδια ρόλων, με τα οποία συνεχίζω και ασχολούμαι. Τα παιχνίδια ρόλων, σε συνδυασμό με τους αγαπημένους μου συγγραφείς J. R. R. Tolkien, R. A. Salvatore και H. P. Lovecraft επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την απόφαση μου να ξεκινήσω να γράφω και παράλληλα διαμόρφωσαν τη μετέπειτα συγγραφική μου πορεία. Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο μου διήγημα στην Ανθολογία «Η πτώση των θεών» από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Την επόμενη χρονιά, το 2017, ακολούθησε το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Το αίμα των θεών» από τις ίδιες εκδόσεις. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 3 βιβλία μου, ενώ έχω λάβει μέρος και σε 1 βιβλίο συλλογικής γραφής. Επιπλέον, έχω συμμετάσχει με διηγήματά μου σε συνολικά 5 ανθολογίες, όπως επίσης σε 1 e-book με σύντομες ιστορίες τρόμου.»
Έχει το blog: Ανδρέας Ζαρμακούπης.

Το αίμα των θεών – Ανδρέας Ζαρμακούπης
«Τώρα έμειναν μόνοι τους οι δύο βασιλιάδες. Για λίγη ώρα απλά κοιτούσαν ο ένας τον άλλον, δίνοντας ένα είδος φόρου τιμής που άρμοζε στον τίτλο τους. Ο σκορπιός ανοιγόκλεισε τις δαγκάνες του και ο Χορ-Αχά τράβηξε το σπαθί του, που έλαμψε καθώς το φως του φεγγαριού έπεφτε πάνω του, σημαίνοντας με αυτό τον τρόπο την έναρξη της άτυπης μονομαχίας τους».

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2018, 62 σελ.

Η οδύσσεια της Αθηνάς – Ανδρέας Ζαρμακούπης
Καθώς η όρασή της προσαρμόστηκε, γεμάτη περιέργεια κοίταξε γύρω της. Μπροστά της έστεκαν επτά νέες, όμορφες και μελαχρινές γυναίκες. Φορούσαν λευκά και διάφανα πέπλα που τόνιζαν το καλλίγραμμο σώμα τους. Είχαν σταματήσει να χορεύουν και την κοιτούσαν με έντονο βλέμμα, κάνοντάς τη να νιώθει ανεπιθύμητη. “Τι κάνεις εδώ;” τη ρώτησε επιτακτικά εκείνη που φαινόταν ότι ήταν η αρχηγός τους. “Η θεά σου βρίσκεται σε κίνδυνο. Σε χρειάζεται! Αλλά εσύ βρίσκεσαι εδώ. Γιατί;” συνέχισε πιο έντονα. Στο άκουσμα αυτών των λέξεων την έπιασε πανικός. Ήθελε να τρέξει προς τη θεά της. Κοιτούσε έντρομη αριστερά και δεξιά, δεν ήξερε πού να πάει ή τι να κάνει. Εκείνη που της μίλησε προηγουμένως, της έκανε νόημα να την ακολουθήσει. Βγήκαν από το ξέφωτο, πέρασαν μέσα από τα υφάσματα και βρέθηκαν πάλι στο υπνοδωμάτιό της. Ύστερα, με μία κίνηση του χεριού της, της έδειξε ένα σημείο στο πάτωμα. Αμέσως, άρχισε να σκάβει με χέρια της. Πότε χτυπούσε με γροθιές, πότε έξυνε με τα νύχια της σπάζοντάς τα ένα-ένα. Κοίταξε με ικετευτικό βλέμμα τις γυναίκες για να τη βοηθήσουν. “Είμαστε ιέρειες άλλης θεότητας. Αυτή είναι δική σου δουλειά. Δικό σου καθήκον” αποκρίθηκε η αρχιέρεια.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2018, 92 σελ.

Μασάκι – Ανδρέας Ζαρμακούπης
Ήταν ολόκληρο καλυμμένο με λευκή γούνα, αν και στο περισσότερο μέρος της φαινόταν μαυρισμένη. Έμοιαζε να κρατούσε ένα ανθρώπινο κεφάλι στο αριστερό του χέρι, το οποίο σιγά-σιγά γινόταν σκόνη που την έπαιρνε ο αέρας, ώσπου μετά από λίγο δεν απέμεινε τίποτα. “Κιόσουκε;” είπε διστακτικά. Το πλάσμα γύρισε αργά και την κοίταξε. Το πρόσωπό του έμοιαζε με αυτό του λύκου. Τα κόκκινα μάτια του της πάγωσαν το αίμα. Άρχισε να τρέχει με όλη του τη δύναμη προς τους άλλους δύο. Κάθε του βήμα γινόταν και όλο πιο βαρύ, αφού σταδιακά μεταμορφωνόταν σε λυκάνθρωπο. Όταν πλησίασε αρκετά, έκανε ένα άλμα και έπεσε με φόρα πάνω στον δαίμονα, ακριβώς πριν τα νύχια του χωθούν βαθιά μέσα στη σάρκα του Κάιτο. Λυκάνθρωπος και δαίμονας αγκαλιασμένοι σύρθηκαν μερικά μέτρα μακριά. Ο Κιόσουκε, ως πιο γρήγορος, βρέθηκε πάνω από τον Μάνγκαρα και μια βροχή από γροθιές ξεκίνησαν να πέφτουν στο πρόσωπο του δαίμονα.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 98 σελ.

Στα γρανάζια της συνωμοσίας – Ανδρέας Ζαρμακούπης

Στα γρανάζια


Δέκα χρόνια μετά το τέλος του μεγάλου πολέμου, ο Τόμας Μίλλερ εργάζεται ως ιδιωτικός ντεντέκτιβ στο Λονδίνο. Η ζωή του όμως θα ανατραπεί, όταν μία υπόθεση εξαφάνισης θα τον φέρει αντιμέτωπο με έναν κόσμο του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε.

Έναν κόσμο γεμάτο μυστικά, διαπλοκές και διαφθορά.

Η αναζήτησή του θα τον οδηγήσει σε εναέριες και υποβρύχιες πόλεις, στις αχανείς ζούγκλες της Αφρικής και στην αφιλόξενη Ανταρκτική. Θα τον προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα και θα τον αναγκάσει να ξεπεράσει τους φόβους του.

Ένα ταξίδι στο οποίο θα γνωρίσει νέους φίλους και σκληροτράχηλους εχθρούς.

Μία ιστορία όπου ένας ιδιωτικός ντεντέκτιβ με PTSD, ένας πρώην εκτελεστής, ένας ιδιότροπος πλούσιος και η γραμματέας του, μία κατάσκοπος και ένας σιωπηλός πολεμιστής καλούνται να σώσουν τον κόσμο. Αλλά για να το επιτύχουν, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους.

«Ή η Θεά της Τύχης είναι με το μέρος μας ή κάποιος μας παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι».

-Φρανσουά Λαβίν-

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2020, 268 σελ.

Μυθιστορήματα
Στα γρανάζια της συνωμοσίας (2020), Συμπαντικές Διαδρομές

Νουβέλες
Το αίμα των θεών (2017), Συμπαντικές Διαδρομές
Η οδύσσεια της Αθηνάς (2018), Συμπαντικές Διαδρομές
Μασάκι (2019), Συμπαντικές Διαδρομές

Συλλογικά έργα
Η Πτώση Των Θεών (2016), Συμπαντικές Διαδρομές

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές