Αγγέλα Μαρίνου

Αγγέλα Μαρίνου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγέλα Μαρίνου γεννήθηκε το 1980 στο Λονδίνο.
Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Κύπρο, όπου ζει και σήμερα. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία, και αργότερα Δημοσιογραφία και Μετάφραση. Ξεκίνησε από μικρή να πειραματίζεται με τη γραφή, εκφράζοντας στο χαρτί σκέψεις και συναισθήματα.
Το πρώτο της βιβλίο είναι το παραμύθι «Η Πόλυ πάει στην πόλη», που κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις «Οσελότος». Ακολούθησε το παραμύθι «Φίλοι;» το 2020. Το βιβλίο «Του νου και της ψυχής τα μύχια» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.
Ποίηση
Του νου και της ψυχής τα μύχια (2022), Οσελότος

Παιδική λογοτεχνία
Η Πόλυ πάει στην πόλη (2018), Οσελότος
Φίλοι (2020), Οσελότος

Του νου και της ψυχής τα μύχια – Αγγέλα Μαρίνου

Του νου

Ποίηση, Οσελότος, 2022, 58 σελ.

Φίλοι – Αγγέλα Μαρίνου
Ο μικρός Αλέξης έκπληκτος ανακαλύπτει πως και τα ζώα έχουν αισθήματα. Καταλαβαίνει πόση ανάγκη έχουν το χάδι και τη φροντίδα μας, κι έτσι μαθαίνει να τα σέβεται και να τα αγαπάει. Τελικά, δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνουμε φίλοι! Πραγματικά δυνατός δεν είναι αυτός που επιβάλλεται στα ζώα με τη δύναμή του, αλλά αυτός που τα προστατεύει.

Eικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2020, 32 σελ.

Η Πόλυ πάει στην πόλη – Αγγέλα Μαρίνου
Πώς το γράφουμε; Με “ο” ή “ω”, με “ι” ή “η”; Ή μήπως με “οι”; Ποπό! Τι μπελάς! Ακούγονται το ίδιο, αλλά γράφονται αλλιώς. Αν κι εσύ βρίσκεις την ορθογραφία μεγάλο μπελά ή απλώς θέλεις να βελτιώσεις τις γνώσεις σου, πάρε μολύβι και βοήθησε την Πόλυ να διαλέξει τη σωστή λέξη.

Μέσα από αυτό το βιβλίο θα ταξιδέψεις στον κόσμο του παραμυθιού, θα εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου και θα μάθεις τη σωστή ορθογραφία των λέξεων.

Eικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2018, 62 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος

Please wait...