Αγγέλα Μαρίνου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγέλα Μαρίνου γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά οι γονείς της αποφάσισαν να γυρίσουν στη γενέτειρά τους, την Κύπρο, όταν ήταν πολύ μικρή.
Μεγάλωσε λοιπόν στο νησί της Αφροδίτης, όπου πέρασε πολύ όμορφα παιδικά χρόνια. Είχε πάντα κλίση στα γράμματα και στις γλώσσες. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά ασχολήθηκε με τη διδασκαλία. Στη συνέχεια σπούδασε Δημοσιογραφία και παρακολούθησε μαθήματα μετάφρασης, υποτιτλισμού και δημιουργικής γραφής. Σήμερα ασχολείται με τη διδασκαλία και παράλληλα εργάζεται ως μεταφράστρια και διερμηνέας.

Η Πόλυ πάει στην πόλη – Αγγέλα Μαρίνου
Πώς το γράφουμε; Με “ο” ή “ω”, με “ι” ή “η”; Ή μήπως με “οι”; Ποπό! Τι μπελάς! Ακούγονται το ίδιο, αλλά γράφονται αλλιώς. Αν κι εσύ βρίσκεις την ορθογραφία μεγάλο μπελά ή απλώς θέλεις να βελτιώσεις τις γνώσεις σου, πάρε μολύβι και βοήθησε την Πόλυ να διαλέξει τη σωστή λέξη.

Μέσα από αυτό το βιβλίο θα ταξιδέψεις στον κόσμο του παραμυθιού, θα εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου και θα μάθεις τη σωστή ορθογραφία των λέξεων.

Eικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2018, 62 σελ.

Φίλοι – Αγγέλα Μαρίνου
Ο μικρός Αλέξης έκπληκτος ανακαλύπτει πως και τα ζώα έχουν αισθήματα. Καταλαβαίνει πόση ανάγκη έχουν το χάδι και τη φροντίδα μας, κι έτσι μαθαίνει να τα σέβεται και να τα αγαπάει. Τελικά, δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνουμε φίλοι! Πραγματικά δυνατός δεν είναι αυτός που επιβάλλεται στα ζώα με τη δύναμή του, αλλά αυτός που τα προστατεύει.

Eικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2020, 32 σελ.

Παιδική λογοτεχνία
Η Πόλυ πάει στην πόλη (2018), Οσελότος
Φίλοι (2020), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Οσελότος