Αγγελική Αλβανού

Η Αγγελική Αλβανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κι ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Στρατηγικό Μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.
Τα τελευταία χρόνια ζει στο Εδιμβούργο, όπου εργάζεται στον τομέα της διαφήμισης, ενώ παράλληλα σπουδάζει Φυσικές Επιστήμες.
Οι «Παρενέργειες» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα που συνγράφει με τη Μαίρη Παπαγεωργίου.
Εκτός από τη συγγραφή, στα ενδιαφέροντά της είναι το θέατρο, ο χορός, τα ταξίδια κι οι ξένες γλώσσες.

Παρενέργειες – Μαίρη Παπαγεωργίου, Αγγελική Αλβανού
“Αγαπητή κυρία,
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε πως παρ’ όλο που εξετάσαμε προσεκτικά την υποψηφιότητά σας, το προφίλ της θέσης που είναι διαθέσιμη αυτή την χρονική περίοδο, δεν ταιριάζει με τα προσόντα σας”.
Έχοντας λάβει ακόμα μια απόρριψη η Άλις βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην απογοήτευση, με την καριέρα της στη δημοσιογραφία να φαντάζει πλέον σαν ένα άπιαστο όνειρο.
Εκεί που όλα όμως μοιάζουν να είναι εναντίον της, μια ευκαιρία παρουσιάζεται μπροστά της σαν σανίδα σωτηρίας. Η συμμετοχή σε ένα ιατρικό πρόγραμμα φαίνεται ως η μόνη λύση που θα την βγάλει προσωρινά από το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά συνοδεύεται από αρκετούς ενδοιασμούς. Μήπως αυτό το νέο φάρμακο για το οποίο γίνονται οι δοκιμές θα μπορούσε να έχει επικίνδυνες παρενέργειες που θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία της;
Η πραγματικότητα θα την σοκάρει και θα σηματοδοτήσει έναν αγώνα επιβίωσης για την Άλις, γεμάτο μυστικά, ανατροπές, αλλά και έντονα συναισθήματα.
Τελικά θα καταφέρει να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της, παρ’ όλο που έχει αλλάξει για πάντα;

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2017, 420 σελ.

Παρενέργειες – Μαίρη Παπαγεωργίου & Αγγελική Αλβανού
Μετρώντας τη μια απογοήτευση μετά την άλλη στην επαγγελματική της ζωή, η Άλις αποφασίζει να πάρει μέρος, ως πειραματόζωο, στην έρευνα ενός, μάλλον, αμφιλεγόμενου φαρμάκου, με αμοιβή 2.000 λίρες, που θα τη βγάλουν -προς το παρόν- από το οικονομικό της αδιέξοδο.Όταν, όμως, ένας νεαρός γιατρός, ο Ντέιβιντ, της αποκαλύψει πως η εταιρία που διεξάγει τα πειράματα είναι, στην ουσία, «φάντασμα», και, παράλληλα, αρχίσουν οι παρενέργειες, η φιλόδοξη δημοσιογράφος θα βάλει σκοπό να ξεσκεπάσει το κύκλωμα που θέλει να μετατρέψει απλούς ανθρώπους σε πιόνια για τα σκιώδη σχέδιά του. Προσπαθώντας να μάθει ποιοι κρύβονται πίσω από τα επικίνδυνα πειράματα, θα βρεθεί μπροστά σε αποκαλύψεις που θα τη σοκάρουν και θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο. Η Άλις θα κληθεί να δώσει τον δικό της αγώνα επιβίωσης, με αναπάντεχους συμμάχους, ενώ ο έρωτας θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη, στη μάχη ενάντια μιας επικίνδυνης συνωμοσίας.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 376 σελ.

Μυθιστορήματα
Παρενέργειες (2017), Δυάς Εκδοτική
Παρενέργειες (2019), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Εκδόσεις Πηγή, Δυάς Εκδοτική

Επισκέψεις: 11