Αγγελική Αρναούτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγελική Αρναούτη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια υπέροχη οικογένεια, με άλλα δύο αδέλφια.
Η εσωτερική της ανάγκη για να εκφράσει τα έντονα συναισθήματά της την οδήγησε στο πρώτο της τόλμημα συγγραφής “Η φυγή”, το οποίο είναι αφιερωμένο στους γονείς της.
Αφηγήματα
Η φυγή (2019), Δρόμων
Εμείς (2020), Δρόμων
Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα (2021), Δρόμων

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα – Αγγελική Αρναούτη

Τα 7 θανάσιμα


Την έβδομη μέρα έπλασε ο Θεός τον Άνθρωπο, με όλες τις αδυναμίες που ακολουθούν την ανθρώπινη φύση, αλλά και τις αρετές αυτής. Επτά τα Θανάσιμα Αμαρτήματα κατά την Καθολική Εκκλησία, αλλά Επτά και οι Αρετές κατά τον Χριστιανισμό. Ανεξαρτήτως όμως θρησκειών, είναι χαρακτηριστικά του Ανθρώπου. Συγχωρούνται μεν, με την Εξομολόγηση, αλλά δεν τιμωρούνται. Η επανάληψη των αμαρτημάτων δίχως μεταμέλεια, οδηγεί σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες τόσο των ίδιων όσο και των ανθρώπων που τους περιβάλλουν, στερώντας τις αρετές της ψυχής, γι’ αυτό ονομάζονται Θανάσιμα. Μεταμέλεια, Συμμόρφωση και Σεβασμός απέναντι στον πλησίον, έννοιες άγνωστες για τους «Θανάσιμα Αμαρτωλούς». Πώς θα ήταν άραγε αν υπήρχε τιμωρία για το κάθε Αμάρτημα; Θα εξαφανιζόταν το Ανθρώπινο Είδος; Θα ήταν ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος από μικρούς Θεούς; Μήπως δεν θα υπήρχε η ισορροπία ανάμεσα στο καλό και στο κακό; Επτά ιστορίες θα μας απασχολήσουν σε αυτό το βιβλίο. Θα μετανοήσουν έστω την Ύστατη στιγμή, πριν την Ύβρη ή θα επέλθει η Νέμεσις για τους «Θανάσιμα Αμαρτωλούς»;

Αφήγημα, Δρόμων, 2021, 104 σελ.

Εμείς – Αγγελική Αρναούτη
Στο σημείο μηδέν της ανθρώπινης δημιουργίας όλοι θεωρητικά είμαστε ίδιοι. Η πορεία, η εξέλιξη, διαμορφώνει χαρακτήρες, προσωπικότητες. Γεννιούνται επιστήμονες, ηγέτες, καλλιτέχνες, άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και όχι ανάγκες, άνθρωποι απλοί αλλά με ήθος, αξιοπρέπεια, δύναμη για να στηρίζουν τους παραπάνω, αλλά και άνθρωποι κενοί, δειλοί, χρήσιμοι και αυτοί για να δίνουν παραδείγματα προς αποφυγήν και άλλοι που είχαν την τύχη; τη γνώση; Να μην γεννηθούν ποτέ.
Στο σημείο μηδέν η τύχη έχει τον πρώτο λόγο.
Να σας ζήσει, είναι κορίτσι, ευτυχώς τις σώσαμε και τις δύο!!! ΑΛΛΑ…

Αφήγημα, Δρόμων, 2020, 74 σελ.

Η φυγή – Αγγελική Αρναούτη

Αφήγημα, Δρόμων, 2019, 58 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δρόμων