Αγγελική Δελεχά

Αγγελική Δελεχά

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγελική Δελεχά γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε γραφιστική στη σχολή Βακαλό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας μέχρι τώρα εικονογραφήσει πάνω από 60 βιβλία για παιδιά και πολλά από αυτά έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Της αρέσει να πειραματίζεται με διάφορα στυλ και μεικτές τεχνικές ανάλογα με το ύφος της κάθε ιστορίας χρησιμοποιώντας είτε τον υπολογιστή είτε τα πινέλα της. Έχει συμμετάσχει σε βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις κόμικ.
Παιδική λογοτεχνία-Ζωγραφική
Τα Λουκουμάκια της ψυχής (2020), Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)
Τελικά εγώ… τι θα γίνω; (2020), Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)
Το ευλογημένο γαϊδουράκι (2022), Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)

Το ευλογημένο γαϊδουράκι – Αγγελική Δελεχά

Το ευλογημένο


Όταν έρχεται η άνοιξη, όλη η φύση ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον αναστημένο Χριστό μας. Σίγουρα θα έχετε ακούσει την ιστορία με την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Πόσο καλά όμως γνωρίζετε ποιο ήταν αυτό το γαϊδουράκι; Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Πάσχα μαζί με την… πασχαλιά, να γνωρίσουμε την ιστορία αυτού του αγαπημένου φυτού και να ζωγραφίσουμε υπέροχες χρωμοσελίδες!

Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά

Παιδική λογοτεχνία, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.), 2022, 48 σελ.

Τελικά εγώ… τι θα γίνω; – Αγγελική Δελεχά

Τελικά εγώΈνα ψαράκι ονειρεύεται


Με ιδιαίτερη χαρά οι Εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ παρουσιάζουν το ξεχωριστό βιβλίο της Αγγελικής Δελεχά που απευθύνεται στα μικρότερα παιδιά και έχει για ήρωα ένα πανέμορφο ψαράκι. Η γνωστή εικονογράφος, αφού φιλοτέχνησε περισσότερα από ογδόντα βιβλία και η δουλειά της αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, για πρώτη φορά εικονογραφεί μια δική της ιστορία με ήρωα το ψαράκι που ονειρεύεται. Το βιβλίο περιέχει ακόμη μια σειρά από χρωμοσελίδες και ένα όμορφο ηχητικό ψηφιακό δίσκο στον οποίο η Αγγελική Δελεχά αφηγείται την ιστορία του βιβλίου. Περιέχει επίσης ένα χαριτωμένο παιδικό τραγούδι που έγραψε η Δήμητρα Σταύρου. Τη μουσική συνέθεσε και ενορχήστρωσε ο Κώστας Χριστοδούλου και τραγουδούν η Λένια Φουτζοπούλου, ο ίδιος ο συνθέτης και οι μικροί Νικόλας και Ισμήνη Αθανασιά.

Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά
Περιέχει CD, χρωμοσελίδες

Παιδική λογοτεχνία, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.), 2020, 37 σελ.

Τα Λουκουμάκια της ψυχής – Αγγελική Δελεχά

Τα ΛουκουμάκιαΧρωματίζοντας τα λόγια των αγίων


Ένα χρωμοβιβλίο για καλλιτέχνες κάθε ηλικίας, που σκοπό έχει να ξεκουράσει, να γαληνέψει και να στηρίξει τον αναγνώστη, καθώς αναζητα λίγη ηρεμία στην καθημερινοτητα του. Χαλαρώστε χρωματίζοντας τις σελίδες του και διαβάζοντας μικρές, γλυκιές φράσεις, “λουκουμάκια” της ψυχής… Γιατί, τελικά, και η ψυχή μας αξίζει… ένα κέρασμα!

Παιδική λογοτεχνία, Ζωγραφική, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.), 2020, 72 σελ.

Πηγές: Biblionet, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)