Αγγελική Κονταξοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγελική Μ. Κονταξοπούλου γεννήθηκε στο Μαλάουι της Αφρικής.
Επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 6 χρονών, μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από την Ικαρία. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Ικαρίας. Άλλα έργα της: Αρσενικά και άλλα δηλητήρια, Ο Μάντης, ενώ από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της “Φίλα με Όπως μου Αρέσει” και “Αν Μπορούσα θα τ’ Άλλαζα Όλα”.

Αρσενικά και άλλα δηλητήρια – Αγγελική Κονταξοπούλου

Αληθινή ιστορία


Γνήσια θυγατέρα της τρελής Ικαρίας, μεγαλωμένη στη ζούγκλα της Ν. Αφρικής και με κατοικίδιο ένα λιοντάρι η Μιχαέλλα πληρούσε από μικρή όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχτεί σε άριστη θηριοδαμάστρια. Ειδικότητά της, η εξημέρωση του πιο επικίνδυνου των ειδών: του άνδρα! Οι αφορμές πολλές για να αποδείξει μέχρι πού μπορεί να φτάσει το μυαλό μια γυναίκας. Με λίγη φαντασία και στο στόμα της η λέξη εκδίκηση παίρνει αμέτρητες διαστάσεις. Μία για κάθε περίπτωση…

Η εκδίκηση σε πικάντικες δόσεις. Η Αγγελική Κονταξοπούλου μεταφέρει στο χαρτί τις εμπειρίες μιας όμορφης και δυναμικής γυναίκας που πληγώθηκε και ξεχρεώνει. Με αυθόρμητη γραφή, ευαίσθητη ματιά και διάθεση αυτοσαρκασμού ένα βιβλίο που δε χάνει το χιούμορ του ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Με άλλα λόγια, το ευαγγέλιο της σύγχρονης γυναίκας με όχι και τόσο ορθόδοξες διδαχές.

Μυθιστόρημα, Μελίχρυσος, 2006, 280 σελ.

Ο μάντης – Αγγελική Κονταξοπούλου
Κι αν μπορούσες να γυρίσεις πίσω και να διορθώσεις τα λάθη του παρελθόντος; Αν προέβλεπες το μέλλον για να τα είχες αποφύγει; Ποιος τελικά δε ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία να επανορθώσει; Και πόσοι πραγματικά την έχουν στη ζωή τους; Ο Εύδιος την έχει! Αρχιερέας στο Μαντείο του Τροφωνίου αναζητά το μυστικό της αιωνιότητας.
Τίποτα δε θα σταθεί εμπόδιο στην εκπλήρωση του στόχου του. Ούτε ο έρωτας, ούτε ο ίδιος ο θάνατος! Δε θα αργήσει να καταλάβει ότι το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει είναι να πορευτεί μόνος με το μυστικό του. Σήμερα που η Δέσποινα βρίσκεται μια ανάσα από την αποκάλυψή του, ο Μάντης αποφασίζει να δράσει!
Η Αγγελική Κονταξοπούλου στο δεύτερο βιβλίο της παντρεύει άψογα τον μύθο με την πραγματικότητα το παρελθόν με το παρόν, ήρωες φανταστικούς και σύγχρονους με ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα. Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, τη μαγεία, την αθανασία της ζωής και το πραγματικό νόημα της διαιώνησής της. Τη θεία βούληση και τις ανθρώπινες επιλογές…

Μυθιστόρημα, Μελίχρυσος, 2007, 425 σελ.

Φίλα με όπως μου αρέσει – Αγγελική Μ. Κονταξοπούλου
Η Μελίνα παντρεύτηκε τον Βασίλη όχι γιατί τον ερωτεύτηκε τρελά, αλλά γιατί της υποσχέθηκε ότι θα της πρόσφερε μια ζωή γεμάτη ηρεμία και ασφάλεια. Ότι θα βρισκόταν πάντα στο πλευρό της. Ότι δε θα την άφηνε ποτέ μονάχη.

Κι εκείνη τα είχε απόλυτη ανάγκη όλα αυτά, για να βγει από τους σκοτεινούς δαιδάλους που την είχε οδηγήσει ένα βασανιστικό μυστικό…

Η Μελίνα πίστευε ότι είχε χάσει πια την ψυχή της. Ότι τίποτα δε θα μπορούσε να ζωντανέψει τα νεκρά συναισθήματά της. Ότι ο έρωτας, που τόσο απεγνωσμένα είχε προσπαθήσει να νιώσει, δε θα χτυπούσε ποτέ την πόρτα της καρδιάς της.

Αλλά ποτέ δεν πρέπει να λέει κανείς «ποτέ».

Μόνο που η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τη Μελίνα. Γιατί ναι μεν της έφερε τον έρωτα στο πρόσωπο του Ορέστη, το τίμημα όμως ήταν πολύ βαρύ…

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2008, 271 σελ.

Αν μπορούσα θα τ’ άλλαζα όλα – Αγγελική Μ. Κονταξοπούλου
“Βυθίστηκε σ’ ένα όνειρο που στην αρχή της φάνηκε παράξενο, γιατί ήταν τόσο ζωντανό ώστε να το μπερδεύει με την πραγματικότητα… Είδε γάμους, χαρές, λύπες, γεννήσεις, θανάτους και συνέπασχε μαζί τους σαν να ήταν κομμάτια του εαυτού της. Μια ζωή ολόκληρη πέρασε από μπροστά της, χωρίς ακόμα να ξέρει αν ήταν η δική της ή κάποιας άλλης… Μια ζωή…”

Οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι δρόμοι μοναχικοί. Οι αποφάσεις δεν αφορούν μόνο έναν… Ποιος έχει τη δύναμη να τ’ αλλάξει όλα, πριν καν η ιστορία αρχίσει να τρέχει; Nα κάνει το ταξίδι πίσω στο χρόνο και ξαναζήσει από την αρχή, με άλλους πρωταγωνιστές;

Μια νεαρή κοπέλα στην ελληνική επαρχία του μεσοπολέμου βλέπει τη μελλοντική της ζωή να περνάει σαν όνειρο μπροστά απ’ τα μάτια της… Ένα μέλλον γεμάτο αγάπη, που ένα σκοτεινό πεπρωμένο θα το αμαυρώσει… Η γέννηση ενός γιου θα σταθεί η αφορμή για δυστυχίες και ανατροπές, δράματα και συγκλονιστικές αποκαλύψεις, και δε θ’ αφήσει ανεπηρέαστη τη ζωή κανενός… Οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι μοναχικοί δρόμοι, οι αποφάσεις δεν αφορούν ποτέ μονάχα έναν. Όποιος θα μπορούσε να τ’ άλλαζε όλα, πριν καν συμβούν, θα κέρδιζε ίσως τη γαλήνη…

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2009, 326 σελ.

Ο δρόμος της επιστροφής – Αγγελική Μ. Κονταξοπούλου
Η Μαρτίνα Σταματέλου, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αμερική, φτάνει στο Δράκανο της Ικαρίας προκειμένου να αναζητήσει το θαμμένο θησαυρό του προγόνου της, Ανδρόνικου Σταματέλου, τρανού καραβοκύρη και γενναίου εξολοθρευτή των πειρατών της Μεσογείου το 18ο αιώνα.

Η γνωριμία της με τον Αγγελή οδηγεί την αναζήτησή της σε άλλους δρόμους. Και τότε καταλαβαίνει πως ο αληθινός θησαυρός δεν είναι τα χρυσά νομίσματα που κρύβονται στα πολυκαιρισμένα σεντούκια, αλλά το ατόφιο χρυσάφι της αγάπης, που ο καθένας κρύβει στην ψυχή του.

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2012, 333 σελ.

Μυθιστορήματα
Αρσενικά και άλλα δηλητήρια (2006), Μελίχρυσος
Ο μάντης (2007), Μελίχρυσος
Φίλα με όπως μου αρέσει (2008), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αν μπορούσα θα τ’ άλλαζα όλα (2009), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Ο δρόμος της επιστροφής (2012), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Μελίχρυσος