Αγγελική Ράδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγελική Ράδου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε δημοσιογραφία και εργάστηκε στα περιοδικά God&Religion και Press των εκδόσεων Τερζόπουλου και αργότερα στα περιοδικά Strange και Μυστική Ελλάδα. Με κείμενά της έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα των εκδόσεων Αρχέτυπο και Άγνωστο. Υπογράφει την εφηβική σειρά μυστηρίου “Οι Σκοτεινές Ιστορίες του Νεαρού Πόε”: τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Polaris, ενώ το τρίτο βιβλίο από τις εκδόσεις Momentum. Aπό τις εκδόσεις Polaris κυκλοφορεί και το μυθιστόρημα “Δαιμόνιος Βάκχος” που έχει γράψει μαζί με τον συγγραφέα Αντώνη Αντωνιάδη, ενώ το βιβλίο της “Οι Μάγισσες” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.
Τα βιβλία της “Φάντασμα στο Χιόνι” και “Το Κορίτσι Δίχως Χέρια”, και άλλα ιαπωνικά παραμύθια (μετάφραση) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Momentum. Το διήγημά της στα αγγλικά “The Binding of Chrysanthoula” περιλαμβάνεται στην ανθολογία The Lost Librarian’s Grave που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Redwood Press.
Διατηρεί προσωπική στήλη στη σελίδα Nyctophilia.gr, όπου αρθρογραφεί τακτικά.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Οι σκοτεινές ιστορίες του Νεαρού Πόε 1: O Έντγκαρ και το μυστικό του θαμμένου φορέματος (2015), Polaris
Οι σκοτεινές ιστορίες του Νεαρού Πόε 2: Το ξύπνημα του Γκόλεμ (2016), Polaris
Οι σκοτεινές ιστορίες του Νεαρού Πόε 3: Η κατάρα του κόμη Πρόσπερο (2021), Momentum

Μαγεία-Φαντάσματα
Οι μάγισσες (2018), Αρχέτυπο
Φάντασμα στο χιόνι (2019), Momentum

Συλλογικά έργα
Αορατότητα (2003), Αρχέτυπο
Φαντάσματα (2006)
10 χρόνια λογοτεχνίας σε 100 βιβλία (2007), Fnac
Δαιμόνιος βάκχος (2015), Polaris
Οι καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα (2019), Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Ακόμα πιο παράξενα πράγματα (2020), Momentum

Οι σκοτεινές ιστορίες του Νεαρού Πόε III – Αγγελική Ράδου

Οι σκοτεινές ιστορίεςΗ κατάρα του κόμη Πρόσπερο


Το Λονδίνο του 18ου αιώνα είναι γεμάτο μυστικά. Στην πυκνή ομίχλη του κρύβονται ζοφεροί θρύλοι και μοχθηρά όντα που θέλουν να βλάψουν τους ανθρώπους. Ο νεαρός Πόε συναντά τον μυστηριώδη Μάξιμο στους διαδρόμους του οικοτροφείου Μέινορ Χάουζ και καταλαβαίνει αμέσως τις σκοτεινές του προθέσεις. Ταυτόχρονα, η Ελίφ, η κολλητή του φίλη με το κοράκι, γνωρίζει ένα περίεργο κορίτσι που μοιάζει να έρχεται από έναν άλλο κόσμο.
Τη βραδιά του αποκριάτικου χορού στο οικοτροφείο, τα πλάσματα της νύχτας βγαίνουν από τις σκιές που κρύβονται… Ο Γουίλλιαμ, ο αγαπημένος φίλος του Πόε, πέφτει στα νύχια τους και τα παιδιά, μαζί με έναν απρόσμενο σύμμαχο, θα πρέπει να ρισκάρουν τη ζωή και την ψυχή τους για να τον σώσουν. Θα τα καταφέρουν ή θα χαθούν μαζί του;
Το ρολόι μετράει αντίστροφα μέχρι τη νύχτα των Μαγισσών…
«Η κατάρα του Κόμη Πρόσπερο», είναι το τρίτο βιβλίο από τις Σκοτεινές Ιστορίες του Νεαρού Πόε, όπου οι αναγνώστες ακολουθούν τον 12χρονο Έντγκαρ σε μια σειρά από τρομακτικά μυστήρια που μόνο αυτός θα μπορούσε να έχει ζήσει.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Momentum, 2021, 152 σελ.

Φάντασμα στο χιόνι – Αγγελική Ράδου

Πνεύματα, θρύλοι και ταφικά έθιμα στην Ιαπωνία


Μακριά μαύρα μαλλιά, λευκά κιμονό, τρομακτικά πρόσωπα, χέρια που προσκαλούν στον θάνατο… Από τη Δροσιά, την Πέτρα και το Χρυσάνθεμο, τα τρομερά παραδοσιακά φαντάσματα της Ιαπωνίας, μέχρι τη Σαντάκο του σύγχρονου Japanese horror, η εικόνα του γιουρέι, του αρχετυπικού ιαπωνικού φαντάσματος, δεν έχει αλλάξει μέσα στους αιώνες. Από πού όμως προέρχονται τα γιουρέι; Πού κατοικούν και γιατί δεν βρίσκουν ανάπαυση;

Ξεκινώντας από τη Χώρα των Νεκρών και τα ταφικά έθιμα της Ιαπωνίας, το “Φάντασμα στο χιόνι” μας προσκαλεί να περιπλανηθούμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο από δοξασίες και παραδόσεις, αρχαίους και σύγχρονους μύθους, μαρτυρίες και ιστορίες, για τα φαντάσματα και τα πνεύματα της ιαπωνικής λαογραφίας που διασχίζουν τα αιθέρια μονοπάτια του χρόνου, στοιχειώνοντας Ανατολή και Δύση.

Λαογραφία και λογοτεχνία, Φαντάσματα, Momentum, 2019, 196 σελ.

Οι μάγισσες – Αγγελική Ράδου
Από την αρχαιότητα ως σήμερα, ξεχωριστές γυναίκες διέσχισαν τη γραμμή ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι για να αποκτήσουν τον ένα, πραγματικά απαγορευμένο καρπό: τη δύναμη που τους στερούσαν οι συμβάσεις του κόσμου, αλλά μπορούσε να τους προσφέρει η μαγεία. Οι ιστορίες τους είναι άλλοτε τραγικές, άλλοτε θριαμβευτικές και άλλοτε βυθισμένες στα ερωτηματικά. Πάντα όμως, θα παραμένουν συναρπαστικές από την αρχή ως το τέλος.

– Θεωρίς
Η Φαρμακίδα της Λήμνου
– Alice Kyteler
Η Χήρα που Πλάγιαζε με τους Δαίμονες
– Agnes Waterhouse
Η Γριά Μάγισσα & ο Γάτος που τον Έλεγαν Σατανά
– Joan Flower
H Μοχθηρή Υπηρέτρια που Μοίραζε Κατάρες
– Mary Sutton
Η Μάγισσα που Δικάστηκε απ’ το Νερό
– Isabel Gowdie
H Eρωμένη του Διαβόλου
– Catherine Deshayes Monvoisin
Η Παιδοκτόνος με τα Δηλητήρια
– Tituba
Η Σκλάβα που Μάγεψε το Σάλεμ
– Marie Laveau
Η Καθολική Βασίλισσα του Βουντού
– Maddalena Taluti
Η Μάγισσα της Φλωρεντίας
– Rosaleen Norton
H Εκκεντρική Ζωγράφος που Λάτρευε τον Πάνα
– Moina Mathers
Η Χαρισματική Ιέρεια της Golden Dawn
– Helen Duncan
To Μέντιουμ που Δίχασε την Αγγλία
– Dion Fortune
Η Αποκρυφίστρια που Αγαπούσε τον Θεό

Μαγεία, Αρχέτυπο, 2018, 206 σελ.

Οι σκοτεινές ιστορίες του νεαρού Πόε – Αγγελική Ράδου

Το ξύπνημα του Γκόλεμ


Αφού γλιτώνει από την τιμωρία του καθηγητή με το περίεργο πρόσωπο, ο Έντγκαρ περιπλανιέται στην αυλή του σχολείου του, όταν εμφανίζεται μπροστά του μια μοχθηρή ανδρική φιγούρα, που του ψιθυρίζει ένα τρομερό μήνυμα. Την ίδια στιγμή, η Ελίφ οραματίζεται τον κίνδυνο που απειλεί τον φίλο της, χωρίς να υποψιάζεται ότι ο μυστηριώδης άνδρας έρχεται κυρίως για κείνη… Τα μυστικά του παρελθόντος δεν μπορούν να μείνουν πια κρυμμένα, και τα δύο παιδιά θα παλέψουν ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις, για την ίδια τους την ύπαρξη και για τη ζωή των αγαπημένων τους. Η φιλία και η μητρική αγάπη θα νικήσουν, άραγε, το μίσος που προκάλεσε τη φοβερή έγερση του Γκόλεμ;

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Polaris, 2016, 152 σελ.

Οι σκοτεινές ιστορίες του νεαρού Πόε – Αγγελική Ράδου

O Έντγκαρ και το μυστικό του θαμμένου φορέματος


Λονδίνο 1821. Ο νεαρός Έντγκαρ φαίνεται να απολαμβάνει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της πόλης με τους φρικιαστικούς θρύλους που του εξάπτουν τη φαντασία. Ένα βράδυ, εμφανίζεται στο δωμάτιό του ένας απρόσμενος επισκέπτης και του ζητάει μια παράξενη χάρη. Ενώ ο Έντγκαρ ψάχνει τρόπο για να εκπληρώσει την επιθυμία του επισκέπτη, ένα μικρό κορίτσι δολοφονείται στο παζάρι.
– Ποιος διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα και γιατί;
– Τι συμβαίνει στη Γειτονιά της Καταχνιάς και τι είδους δυνάμεις έχει ο Αφυπνιστής;
– Πως θα βοηθήσει η μυστηριώδης Ελίφ και το κοράκι της με τις μαγικές δυνάμεις ώστε να αποκαλυφθεί το μυστικό του θαμμένου φορέματος;

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Polaris, 2015, 144 σελ.

Πηγές: Biblionet, Polaris, Αρχέτυπο, Momentum

Please wait...