Αγγελική Τζαβάρα

Αγγελική Τζαβάρα

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγελική Τζαβάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Έζησε τα πρώτα της χρόνια στις γειτονιές της Γλυφάδας, του Ν. Κόσμου και του Αγ. Δημητρίου όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο Αλίμου το 1997 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε Ι.Ε.Κ. με ειδικότητα στον τομέα Εφαρμογών Αισθητικής δύο χρόνια αργότερα. Από το 2006 εργάζεται στο κοινωφελές ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως διοικητική υπάλληλος.
Διηγήματα
Βαριά βινύλια πάνω σε μια κονσόλα (2023), Οσελότος

Βαριά βινύλια πάνω σε μια κονσόλα – Αγγελική Τζαβάρα

Βαριά βινύλιαΒασισμένο σε αληθινά γεγονότα


Σταμάτησε το σχολείο στην Α΄ Γυμνασίου. Ποτέ δεν του άρεσε το πρωινό ξύπνημα. Από μικρό παιδί τον γοήτευαν τα κουμπιά και τα βύσματα, τα μπερδεμένα καλώδια και η δυνατή μουσική. «Θα γίνω ηλεκτρονικός!» έλεγε.
Στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’70, σε μια δύσκολη χρονικά εποχή, γεμάτη περιορισμούς και απαγορεύσεις, ο Δημοσθένης αντιστέκεται σε οτιδήποτε τον εγκλωβίζει διεκδικώντας την ελευθερία του. Βρίσκει πάντα τρόπους να επιβιώνει, είτε ως έφηβος που καλείται να σηκώσει στους ώμους του το βαρύ βιοποριστικό φορτίο της οικογένειάς του είτε ως ΕΛΔΥΚάριος φαντάρος στην Κύπρο το ΄74, αλλά και ως ερωτευμένος νέος που χάνει τα πάντα λίγο πριν αγγίξει την απόλυτη ευτυχία.
Οι ανατροπές κυριαρχούν στη ζωή του, με πρόσωπα που έρχονται και φεύγουν, άλλοτε αρμονικά κι άλλοτε βίαια. Και η μουσική είναι αυτή που τον συντροφεύει σ’ αυτό το ταξίδι. Το φάρμακό του, το καταφύγιό του.

Διηγήματα, Οσελότος, 2023, 108 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος

Please wait...