Αγγελίνα Παπαδηµητρίου

Αγγελίνα Παπαδηµητρίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αγγελίνα Παπαδηµητρίου είναι ζωγράφος, διακοσµήτρια, χορογράφος, και ιδρύτρια της εταιρείας Cotton Prince από το 2010.
Eίναι απόφοιτη του Deree College απ’ όπου αποφοίτησε µε υποτροφία το 2004, µε Bachelor’s in Arts and Sciences – major στον Χορό και minor στην Κοινωνιολογία. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεµένη και µητέρα δύο παιδιών . Το “Cotton Prince” είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Αίμα από ασήμι (2022), Χάρτινη Πόλη

Παιδική λογοτεχνία
Cotton Prince (2019), Υδροπλάνο

Αίμα από ασήμι – Αγγελίνα Παπαδημητρίου

Αίμα από


Πώς θα ένιωθες αν ξυπνούσες στο απόλυτο σκοτάδι; Εκεί, όπου κρύβονται οι χειρότεροι φόβοι σου;

Η Ναντίν έχει από μικρή το χάρισμα να κλείνει τα μάτια και να ταξιδεύει με την ψυχή της στον αστρικό κόσμο. Μέχρις ότου, αυτό που ως τώρα τη βοηθούσε να ξεφεύγει από τις δυσκολίες μετατράπηκε σε κίνδυνο για την ίδια της την ύπαρξη. Στο τελευταίο της ταξίδι δεν επιστρέφει στο σώμα της, αλλά ξυπνά σε ένα μέρος ζοφερό, όπου το Σκότος κυριαρχεί και κρύβει πλάσματα βγαλμένα από τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες. Όμως, εκεί δεν είναι μόνη. Για πρώτη φορά στη ζωή της βρίσκεται μαζί με άλλους αποκομμένους αστρικούς ταξιδευτές, που μοιράζονται το ίδιο χάρισμα. Για πρώτη φορά νιώθει ότι ανήκει κάπου. Και παρ’ όλα αυτά, θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στην κανονική της ζωή και στους ανθρώπους που αγαπά. Πρέπει να δαμάσει τις νέες δυνάμεις που έχει αποκτήσει και να βοηθήσει το Φως στην αιώνια μάχη του, παραμένοντας σε έναν κόσμο όπου οι ισορροπίες είναι λεπτές, ενώ ένα και μόνο λάθος αρκεί για να χαθούν τα πάντα. Η Ναντίν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στις δικές της επιθυμίες και στο να βοηθήσει σε μια αρχέγονη μάχη, όσο οι Δαίμονες καραδοκούν στο σκοτάδι, έτοιμοι να την κατασπαράξουν.

Μυθιστόρημα, Χάρτινη Πόλη, 2022, 420 σελ.

Cotton Prince – Αγγελίνα Παπαδημητρίου

Cotton


Ένα μικρό κορίτσι μόλις 9 χρονών, ανακαλύπτει τη χαρά της προσφοράς. Η Ιριφένια, με αγάπη και μεράκι κατασκευάζει μόνη της, πάνινα παιχνίδια. Μια μέρα παίρνει την μεγάλη απόφαση, να ράψει 45 πάνινους πρίγκιπες, για τα παιδιά της “Ζεστής Αγκαλιάς” και να τους δώσει κάτι που για εκείνη ήταν δεδομένο, ένα ολόδικο τους παιχνίδι. Διαπιστώνει πως το δικό της ταλέντο που ως τότε έκανε ευτυχισμένες μόνο εκείνη και τις φίλες της, έχει περισσότερη δύναμη απ’ όση φανταζόταν. Γιατί η προσφορά είναι αγάπη και επιστρέφει πάντα σ’εκείνον που την δίνει απλόχερα. Τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό καλά…

Παιδική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2019, 54 σελ.

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο, Χάρτινη Πόλη