Αγγελος Αδαμάκης

Αγγελος Αδαμάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άγγελος Αδαμάκης γεννήθηκε το 1978.
Τα πρώτα χρόνια της ζωής του έζησε σε Λέσβο, Λευκωσία, Έβρο και Ρέθυμνο. Ως ενήλικας έχει ζήσει για αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα και για μικρές χρονικές περιόδους στο Νιούκασλ (Αγγλία) και το Σάντεφιορδ (Νορβηγία). Σήμερα κατοικεί στο Ρέθυμνο. Ξεκίνησε να γράφει το 2016, με τη μέθοδο της αυτόματης γραφής (ελεύθερος συνειρμός). Το 2018 εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Reality is Imaginary». To 2019 έλαβε έπαινο στον διαγωνισμό Video poetica του LGFF (London Greek Film Festival) για το ποίημά του «Γεννημένοι αντιφατικά». Το 2020 απέσπασε τιμητικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς ποίησης Χαϊκού, από τον λογοτεχνικό σύλλογο «Πνευματικοί ορίζοντες Λεμεσού» και από το λογοτεχνικό περιοδικό «ΚΕΦΑΛΟΣ». Έχει επίσης ολοκληρωμένο ένα κινηματογραφικό σενάριο με τίτλο «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» το οποίο και έχει κατοχυρώσει στην ΕΣΕ (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος).
*Αυτόματη γραφή είναι ένας τρόπος γραφής κατά τον οποίο η σκέψη εκφράζεται ελεύθερα και αυτόματα, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς από τους κανόνες της λογικής και ηθικής
Ποίηση
Το ντεκρεσέντο ενός τσαρλατάνου (2021), Ιδιωτική Έκδοση

Το ντεκρεσέντο ενός τσαρλατάνου – Άγγελος Αδαμάκης

Το ντεκρεσέντοΕλεύθεροι ποιητικοί αυτοματισμοί
και σύντομα στοχαστικά δοκίμια


Το «ντεκρεσέντο ενός τσαρλατάνου» δεν γράφτηκε για να εκδοθεί ως ένα έργο με αρχή, μέση και τέλος, αν και διαθέτει κατά κάποιο τρόπο αυτά τα χαρακτηριστικά, παρότι περιέχει κυρίως «ποιήματα». Είναι αποτέλεσμα ελεύθερου συνειρμού και της αυτόματης γραφής που τον συνοδεύει. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν υπάρχει συνοχή στη θεματολογία, η οποία κινείται ελεύθερα -ποιητικά- από σοφιστεία σε σοφιστεία και αλληγορικές ιστορίες. Το «μήνυμα» βέβαια υπάρχει, αλλά δεν γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό μέσα από τους λεκτικούς ακροβατισμούς που αραδιάζονται. Χρειάζεται κάτι ακόμα. Η βαθιά/ουσιαστική ανάγνωση. Η κριτική σκέψη του αναγνώστη. «Η αγάπη σου ας πηγάζει από τον πάτο της ψυχής σου, από τα βαθύτερα σκοτάδια σου… έτσι στον δρόμο προς την κορυφή της, θα ανακαλύψεις την αξία της, την έννοια της… και έτσι θα ζήσεις μέσα στην ουσία της. Ξετύλιγε το κουβάρι του νου σου, και απόλαυσέ το και έπειτα συνέχισε να υφαίνεις!»

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2021, 120 σελ.

Πηγές: Biblionet