Αγγελος Μπατουδάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άγγελος Μπατουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα.
Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ασκεί τη δικηγορία στην Αθήνα επί είκοσι χρόνια. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα και μυθιστορήματα. Το θεατρικό του έργο “JILL” έχει ανέβει δυο φορές. Επίσης το έργο του “Η Γυναίκα του Αγίου” έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
Μυθιστορήματα
Η Γυναίκα του Αγίου (2020), Ήλιος Εκδοτική
Μέρες κόλασης στη Σαμπάλα των Κυκλάδων (2020), Ήλιος Εκδοτική

Μέρες κόλασης στη Σαμπάλα των Κυκλάδων – Άγγελος Μπατουδάκης

Μέρες κόλασης


Η παγκόσμια ελίτ έχει αποτραβηχτεί από τη Γη. Έχει απομονωθεί στη Σαμπάλα -από το όνομα του βουδιστικού παραδείσου. Ο λοχίας Ματέους Πονς βλέπει τους αγίους της ελληνικής Σαμπάλα στις Κυκλάδες, με μίσος και φθόνο. Θα έρθει η μέρα που θα περάσει τα αόρατα τείχη σαν μάρτυρας στη δίκη του λοχαγού Κόνραντ. Το παρελθόν του Ματέους Πονς, ένας τριπλός φόνος, μια φυλακή, μια υπηρεσία στην επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας, τα Γέτι, έχει γίνει το πεπρωμένο του. Θα γνωριστεί με τους αγίους των Κυκλάδων, τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον Τσε Γκεβάρα, τον Γκάντι, τον Λένον. Έχουν στήσει μια πλεκτάνη για να βγάλουν από τη μέση το δήμαρχο Ουγκώ. Θα γίνει φίλος του πρωτότοκου του δημάρχου. Θα συναντήσει την Αθηνά. Θα την ερωτευθεί. Θα μάθει το φρικτό μυστικό που ενώνει τους περισσότερους από τους αγίους. Ο λοχαγός θα καταδικαστεί. Ο λοχίας θα αναζητήσει την εκδίκησή του. Τη νύχτα που σχεδιάζει να σκοτώσει τον Τσάρλι Τσάπλιν θα κάνει πίσω. Τα πράγματα δεν θα τελειώσουν εκεί. Κάποιοι έχουν κακά σχέδια για την ελληνική Σαμπάλα. Ο λοχίας θα γίνει το όργανό τους.. Θα γυρίσει με μια νέα μονάδα της αστυνομίας. Θα γίνει η νέμεση και ο κατακτητής της κοινωνίας των αγίων. Ύστερα θα βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος στη Σαμπάλα…

Μυθιστόρημα, Ήλιος Εκδοτική, 2020, 215 σελ.

Η Γυναίκα του Αγίου – Άγγελος Μπατουδάκης

Η γυναίκα του αγίου


Ο Άγιος σκοτώνει τη γυναίκα του την Άννα μέσα σε ένα μοναστήρι. Είναι λογικό. Η χημική αντίδραση ενός αγίου και μιας γυναίκας είναι πάντα ο φόνος της. Τέσσερις ιστορίες αγάπης στα πλοκάμια της ελληνικής μαφίας. Ο Θησέας ελευθερώνει τη Βέρα από ένα νέο βασιλιά Μίνωα. Ο Ντέιβιντ και η Σάντι σε αγώνα θανάτου με την ελλαδική εκκλησία. Ο Άρης προδίδει το «επαναστατικό» κίνημα για την Κασσάνδρα, μια εβραιοαμερικάνα πράκτορα. Η Άννα δεν βρίσκει τον τέλειο σύζυγο. Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα των ηρώων και των αγίων. Ο σοσιαλισμός δεν είναι παρά μια εσωτερική επανάσταση της αστικής τάξης. Αυτές οι τέσσερις αγάπες συγκρούονται με την ελληνική κοινωνία και την ιδεολογία της. Από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Συγκρούονται με τους επαναστάτες, τους πατριώτες, τους διεθνιστές, τους θρησκευόμενους και τους άθεους. Το ψέμα μια θάλασσα. Εμείς μικρά ψαράκια στο βυθό της.

Μυθιστόρημα, Ήλιος Εκδοτική, 2020, 385 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ήλιος Εκδοτική