Αγγελος Δημητρίου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άγγελος Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.
Σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εδώ και χρόνια, διδάσκει Οικονομικά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Αυτή είναι η πρώτη του απόπειρα να διηγηθεί μια ιστορία.
Μυθιστορήματα
Ψευδαίσθηση μοναδικότητας (2021), Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

Ψευδαίσθηση μοναδικότητας – Άγγελος Δημητρίου

ΨευδαίσθησηΜια ιστορία γραμμένη πάνω στα χνάρια που άφησε ο Μίλτος Σαχτούρης


Μια απρόσμενη συνάντηση. Ένας εφηβικός έρωτας που ζωντανεύει ξανά. Ο Οδυσσέας, ένας καθηγητής Οικονομικών σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και η Πέρσα, μια όμορφη ακαδημαϊκός. Χρόνια αργότερα, μια παλιά φωτογραφία, ξεχασμένη σε ένα σκονισμένο πατάρι, ανοίγει μια ακατανόητη πληγή. Ένας επώδυνος χωρισμός, μια παιδιάστικη αντίδραση, ένα τρίτο πρόσωπο αποφασισμένο να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι χαμένο από χέρι. Μια σειρά συμπτώσεων οδηγεί σε ακραίες αντιδράσεις και συναισθήματα. Όλα αυτά διαδραματίζονται με φόντο το θηρίο των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο Οδυσσέας μαζί με τους μαθητές του προσπαθούν να σταθούν απέναντί του.
Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί στίχους από ολόκληρο το έργο του Μίλτου Σαχτούρη, σαν τίτλους μικρών περιστατικών από τη ζωή των ηρώων. Με τον τρόπο αυτό παρουσιάζει τα γεγονότα από την οπτική γωνία του καθενός και προϊδεάζει τον αναγνώστη για την εξέλιξη της ιστορίας. Παράλληλα, τον προκαλεί να αναζητήσει το νόημα του στίχου μέσα σε αυτή, αλλά και να ανακαλύψει το μεγαλείο του ποιητή. Αντιμετωπίζοντας τον Σαχτούρη με σεβασμό και αγάπη, πλάθει μια ερωτική ιστορία με οσμή αστυνομικού μυθιστορήματος, έχοντας ως αφορμή και οδηγό τα ποιήματά του.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2021, 320 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης