Πράμα Ολλανδίας

Αγγελος Έβαν

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άγγελος Έβαν γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στα τέλη της δεκαετίας των 80’s.
Οι τέχνες κάθε μορφής ήταν πάντοτε το απόλυτο βάλσαμο της ψυχής του και η πηγή κάθε έμπνευσης και δημιουργίας. Έγραψε τη μουσική και τους στίχους για δεκάδες τραγούδια. Από τα δώδεκα κιόλας, έχοντας ιδρύσει το δικό του συγκρότημα, έψαχνε συνεχώς τρόπους για να εκφράσει τις εσωτερικές του ευαισθησίες. Σαν έφηβος, ανήσυχος και αθεράπευτα ρομαντικός, συμμετείχε σε πολλά μουσικά σχήματα ως κιθαρίστας και ερμηνευτής. Έβγαλε τα πρώτα του χρήματα παίζοντας τη μουσική και τα τραγούδια του σε διάφορες μπουάτ, και αργότερα παίζοντας τα αγαπημένα του βινύλια σε μικρά μπαρ. Το πρώτο του μυθιστόρημα, με τον τίτλο Ίχνος Ντροπής, κυκλοφόρησε το 2001, και ψάχνοντας στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις κάποια συλλεκτικά πλέον αντίτυπα. Ακόμη και σήμερα μπορεί κάπου να τον ακούσεις να παίζει τα δισκάκια του με διάφορα ψευδώνυμα, με πιο αγαπημένο του ως dj τo Mr Starvag.
Έχει το blog: Angelos Evan.
Μυθιστορήματα
Ίχνος Ντροπής (2005), Ακρωτήρι
Πράμα Ολλανδίας (2022), Ιβίσκος

Πράμα Ολλανδίας – Άγγελος Έβαν

Πράμα ΟλλανδίαςΜια ιστορία για τον εθισμό στον έρωτα


Πίνει ο χρόνος τον έρωτα από τα φουσκωμένα σου χείλη κι ανατριχιάζει σε κάθε χάδι που διεκδικεί μια μοναδική αγκαλιά σφιχτά τυλιγμένη πάνω μου. Έχει χρώματα ο χρόνος. Κάνει εξαιρέσεις μαζί σου, γιατί αισθάνεται πως σου χρωστάει που υπάρχεις. Σαν να του ξέφυγες τελευταία απ’ το καθημερινό του κατεστημένο κι αδυνατεί πια να επανορθώσει για το πιο γλυκό σφάλμα που του έτυχε ποτέ. Απόψε ο χρόνος ξεχάστηκε σ’ εσένα. Άφησε την εικόνα σου να τη βλέπω μέχρι να τη χορτάσω μπροστά στα μάτια μου. Θέλω τόσο πολύ να χαϊδέψω αυτή τη στιγμή που καθρεφτίζομαι μέσα στα μάτια σου. Να την κρατήσω αιώνια στη μνήμη μου. Κι αν ο χρόνος μου σταματήσει εκεί, θα την πάρω μαζί μου και στην επόμενη ζωή, να ’χω να θυμάμαι ότι ήσουν εκεί και σ’ αντίκρισα να μου χαμογελάς.

Μετά το Ίχνος Ντροπής, ο «γνωστός Άγνωστος» συγγραφέας προκαλεί ανοιχτά τον αναγνώστη μέσα από μία ιστορία γεμάτη αισθησιασμό, sex, hugs and full of love. Οι συγκλονιστικές και άκρως ρεαλιστικές ερωτικές σκηνές θα σε αρπάξουν απότομα από το χέρι, για να σε ταξιδέψουν στην πιο αναπάντεχη μορφή του έρωτα! Εκεί που οι αισθήσεις και τα συναισθήματα συναντιούνται ανεξέλεγκτα.

Γιατί αν ο έρωτας δεν είναι έτσι… δεν μπορεί να είναι αλλιώς.

Μυθιστόρημα, Ιβίσκος, 2022, 148 σελ.

Ίχνος Ντροπής – Άγγελος Έβαν

Ίχνος Ντροπής


Ο Ιάσονας, βέρος Αθηναίος, βρίσκεται ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και γίνεται πρωταγωνιστής σ’ ένα ερωτικό θρίλερ και ταυτόχρονα σε μια μαύρη κωμωδία, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, λίγο πριν την εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων και τη διάδοση του internet. Η έλλειψη άμεσης επικοινωνίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη του καλού με το κακό και του θηλυκού με το αρσενικό. Παρ’ ότι υπέρμαχος της μονογαμίας, βιώνει μία διπλή ερωτική ιστορία. Εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθεί να δώσει ένα σκληρό τέλος στην μια από τις δύο κι έτσι πασχίζει να βρει λύση στα διλήμματά του μέσα στο στείρο φαλλοκρατικό περιβάλλον του και τις ατυχείς συμβουλές των φίλων του. Όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές θα είναι τελικά οι γυναίκες της ζωής του, που με τον δικό τους μοναδικό τρόπο θα του αποδείξουν την πραγματική έννοια της αγάπης. Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά… συναισθήματα!

Μυθιστόρημα, Ακρωτήρι, 2005, 216 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ιβίσκος, Ακρωτήρι