Αννα-Φλώρα Καψή-Μπελεξή

Αννα-Φλώρα Καψή-Μπελεξή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα-Φλώρα Καψή-Μπελεξή γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στο Κάιρο της Αιγύπτου.
Επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Αρχαιολογίας. Παρόλο που το όνειρό της ήταν να ασχοληθεί ακαδημαϊκά με μικρά παιδιά/νήπια, δεν κατόρθωσε να το εκπληρώσει και εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος σε αεροπορική εταιρεία. Καθότι άνθρωπος που πιστεύει στην προσωπική εξέλιξη και πρόοδο του ατόμου σε οποιαδήποτε ηλικία, μετά τη συνταξιοδότησή της, το 2000, ασχολήθηκε με την τέχνη και τη συγγραφή παραμυθιών ερασιτεχνικά. Προετοιμάστηκε για τις κατατακτήριες εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά λόγοι υγείας την ανάγκασαν να εγκαταλείψει αυτό το όνειρο. Έτσι, αφοσιώθηκε κυρίως στη συγγραφή παραμυθιών για παιδιά από οχτώ ετών και πάνω. Μέχρι σήμερα ζει με τον σύζυγό της στην Αθήνα, έχει μία κόρη και δύο εγγόνια, από τους οποίους εμπνέεται για τη συγγραφή των παραμυθιών.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Η Τοπαζένια (2020), Οσελότος
Η Ασημένια και οι τρεις καθρέφτες (2021), Οσελότος
Ο Χρυσαφένιος (2021), Οσελότος
Ο Ροδής και οι σύμμαχοι (2022), Οσελότος

Ο Ροδής και οι σύμμαχοι – Άννα-Φλώρα Καψή-Μπελεξή

Ο ΡοδήςΒΙΒΛΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ


Η Μιλνόν καταφέρνει να ελευθερωθεί μέσα από τον καθρέφτη των δύο όψεων και κυριεύει το σώμα του ξωτικού. Διψασμένη για εκδίκηση κατευθύνεται προς τη Χώρα των Μονοκέρατων, για να αφανίσει αυτήν και ό,τι άλλο μπει εμπόδιο στον δρόμο της. Η προφητεία του σιντριβανιού δεν είναι καθόλου αισιόδοξη: «Αν έρθουν τα βασιλόπουλα μαζί με τους Πένητες, ίσως…»
Ο Ροδής και ο Έβενος αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν τους συμμάχους, εγχείρημα που αποδεικνύεται δύσκολο. Ο ανταγωνισμός, η εξουσία και ο φόβος κυριαρχούν, και η συμμαχία μεταξύ των λαών φαίνεται ακατόρθωτη. Κανένας δεν παραδέχεται τις ικανότητες του άλλου. Οι σύμμαχοι διαιρούνται σε δύο αντιμέτωπα στρατόπεδα: σε αυτούς που πιστεύουν ότι μόνο με την πονηριά θα τη νικήσουν και σε εκείνους που θέλουν έναν κατά μέτωπο πόλεμο.
Εάν δεν καταφέρουν να συνεργαστούν, τότε τα τέσσερα βασιλόπουλα, το ξωτικό, η Χώρα της Πενίας και η Χώρα των Μονοκέρατων είναι καταδικασμένοι.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Οσελότος, 2022, 198 σελ.

Ο Χρυσαφένιος – Άννα-Φλώρα Καψή-Μπελεξή

Ο ΧρυσαφένιοςΒΙΒΛΙΟ ΤΡΙΤΟ


Ο Χρυσαφένιος, αφού πάτησε στο μαγικό νερό της μετάλλαξης, έγινε αόρατος και κανένας δεν τον άκουγε ούτε τον έβλεπε. Ο καθρέφτης της εισόδου βρίσκει τρόπο να επικοινωνήσει μαζί του και να τον ενημερώσει ότι η γυναίκα του η Ασημένια παγιδεύτηκε μέσα στις αναμνήσεις και κοντεύει να στοιχειώσει. Για να την ελευθερώσει, πρέπει να μπει μέσα στους τοίχους, να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους, να αντιμετωπίσει τον πρίγκιπα Λε Νουάρ και να βρει τα λόγια της αγάπης που θα γιατρέψουν την Ασημένια. Το πρόβλημα είναι ότι ο Χρυσαφένιος δεν είναι εκδηλωτικός και η προσπάθεια για να βρει τα λόγια της αγάπης του προκαλεί θυμό και νεύρα. Ο χρόνος που του απομένει είναι ελάχιστος, γιατί τα στοιχειά καραδοκούν και προσπαθούν να κρατήσουν την Ασημένια μόνιμα στοιχειωμένη, ώστε όλοι μαζί να βγουν στον αληθινό κόσμο και να τον κατακτήσουν. Οι διαδικασίες είναι πολλές και πολύπλοκες, και ο χαρακτήρας του δεν τον βοηθάει καθόλου. Άραγε θα καταφέρει να της εκφράσει την αγάπη του και να την κρατήσει στη χώρα των ζωντανών;

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Οσελότος, 2021, 174 σελ.

Η Ασημένια και οι τρεις καθρέφτες – Άννα-Φλώρα Καψή-Μπελεξή

Η Ασημένια και ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ


Η Ασημένια, αν και αγέλαστη, ζούσε την τέλεια ζωή μέχρι τη στιγμή που μια γάτα κόλλησε στην πλάτη της και δεν μπορούσε να την ξεκολλήσει με τίποτα. Μόνο τρεις μαγικοί καθρέφτες μπορούν να τη βοηθήσουν, που όμως βρίσκονται σε διαφορετικούς κόσμους και κρύβουν κινδύνους. Το πέρασμα από την πύλη του πρώτου καθρέφτη, ο οποίος βρίσκεται στον αληθινό κόσμο, είναι αρκετά επώδυνο. Στον κόσμο των αναμνήσεων, αν μείνεις παραπάνω, μπορεί να σε στοιχειώσουν. Και στον κόσμο των ξωτικών, που αποτελεί το καταφύγιο των μισών ανθρώπων και μισών ζώων όπως και η ίδια, θα αντιμετωπίσει τη φοβερή μάγισσα Μιλνόν που έχει κρεμασμένο στον λαιμό της τον τρίτο καθρέφτη και μέσα του έχει φυλακίσει το χαμόγελο της ψυχής της.
Η Ασημένια βρίσκει τον καθρέφτη του αληθινού κόσμου και αποφασίζει να διασχίσει την πύλη του. Η επιθυμία της να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση την οδηγεί στην αναζήτηση των άλλων δύο κόσμων.
Θα τα καταφέρει; Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και το αποτέλεσμα αβέβαιο.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Οσελότος, 2021, 210 σελ.

Η Τοπαζένια – Άννα-Φλώρα Καψή-Μπελεξή

Η ΤοπαζένιαΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ


Στη Χώρα του Τοπάζ, ο βασιλιάς Τοπάζης και η βασίλισσα Τοπάζια έχουν μεγάλη αδυναμία στη μοναχοκόρη τους, την Τοπαζένια. Ποτέ δεν την έχουν μαλώσει, ούτε της έχουν χαλάσει το χατίρι, ενώ τα «θέλω» της δεν έχουν συναντήσει ποτέ το «όχι».
Η Τοπαζένια είναι πανέμορφη, έξυπνη, ετοιμόλογη και καθόλου βαρετή. Είναι όμως κακομαθημένη, γλωσσού, ξεροκέφαλη και θρασύς. Η παραχαϊδεμένη πριγκίπισσα νομίζει ότι όλα τής ανήκουν δικαιωματικά. Δεν ξέρει πού τελειώνουν τα όριά της, ακόμα και στις σχέσεις και στην αγάπη. Αγαπάει τον Χρυσαφένιο, που την περιφρονεί γιατί είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του την Ασημένια.
Για να κατακτήσει την παράλογη αγάπη της, ζητά βοήθεια από άγνωστες δυνάμεις. Τότε, εμφανίζεται η Κυπάρ, που της μιλάει για το μαγικό νερό στη Χώρα των Μονοκέρατων και προθυμοποιείται να τη μεταφέρει εκεί. Η Τοπαζένια δέχεται με οποιοδήποτε κόστος, προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό της.
Εκεί, έρχεται αντιμέτωπη με τους κανόνες των μονοκέρατων. Δεν τους σέβεται και κάνει για μια ακόμη φορά του κεφαλιού της. Όμως για πρώτη φορά στη ζωή της τιμωρείται γι’ αυτό. Στην περιπλάνησή της στη Χώρα των Μονοκέρατων, γνωρίζεται με τις διάφορες λίμνες, όπως τη Λίμνη της Αλήθειας και τη Λίμνη των Ασμάτων, καθώς και με το Σιντριβάνι των Προφητειών, ενώ μαθαίνει αξίες ζωής που μέχρι τότε δεν ήξερε ότι υπάρχουν.
Τελικά το μαγικό νερό θα καταφέρει να τη βοηθήσει;

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Οσελότος, 2020, 146 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος

Please wait...