Αννα Γαβριήλ

Αννα Γαβριήλ

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Γαβριήλ γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και στην Ειδική Φυσική Αγωγή του ΔΠΘ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και Ψυχανάλυσης στην Εκπαίδευση (Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ). Από το 2008 διδάσκει μαθηματικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι μέλος της ομάδας Θαλής + Φίλοι και έχει συντονίσει σχολικές λέσχες ανάγνωσης. Έχει δημοσιεύσει διδακτικές προτάσεις για τα Μαθηματικά και έχει οργανώσει εργαστήρια σε συνέδρια προσεγγίζοντας τα μαθηματικά διαθεματικά χρησιμοποιώντας ως αφόρμηση την τέχνη και την ιστορία των μαθηματικών.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ιστορίες στο π και φ (2021), 24 γράμματα

Ιστορίες στο π και φ – Άννα Γαβριήλ, Ανδρέας Λύκος

Ιστορίες


Δεκαεπτά σύντομες ιστορίες με χιούμορ και συναίσθημα. Ιστορίες με λογική δομή που κάποιες φορές βασίζονται σε παράλογες παραδοχές. Ιστορίες που διαδραματίζονται σε κόσμους που οι αριθμοί κατέχουν μια ξεχωριστή θέση.

Για παιδιά ηλικίας 8 – 14 ετών που αγαπούν το διάβασμα και θέλουν να δουν τα μαθηματικά και… λίγο αλλιώς. Για αναγνώστες κάθε ηλικίας που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με απλές μαθηματικές έννοιες με παιγνιώδη τρόπο. Για εμπνευσμένους δασκάλους και καθηγητές που θέλουν να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους.

Πρόλογος: Τεύκρος Μιχαηλίδης

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, 24 γράμματα, 2021, 86 σελ.

Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα