Αννα Καούνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Καούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε έχει διαμείνει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας λόγω επαγγέλματος. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ). Πέρα από στρατιωτικός απασχολείται και ως αρθρογράφος διατηρώντας εβδομαδιαία στήλη σε γνωστή ιστοσελίδα. Κατά τα μαθητικά της χρόνια φοίτησε στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Γ.Μ.Ο. απολύσεως «Άριστα» 19 και 5 δέκατα (19,5). Λάμβανε Μαθητικά Αριστεία Προόδου σε όλες τις σχολικές τάξεις, συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς και ομίλους και έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό του Κολεγίου Ανατόλια και της ΕΜΕ (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία).
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Φούστα, Μπλούζα και Φινέτσα (2022), Εκδόσεις Φυλάτος

Φούστα, Μπλούζα και Φινέτσα – Άννα Καούνη

Φούστα


Το «Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα» μας μεταφέρει σε έναν παράλληλο κόσμο, στον κόσμο των ενδυμάτων.
Αλήθεια, πόσες φορές κοιτάξατε προσεκτικά την ντουλάπας σας; Σκεφτήκατε ποτέ πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχουν ένα λευκό φανελάκι και ένα μαύρο μπλουζάκι;
Τι είναι αυτό που τους ξεχωρίζει και τους δίνει ζωντάνια; Νομίζετε πως δεν έχουν φιλοδοξίες και όνειρα;
Έχετε ακούσει ποτέ για τον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνεται στο βασίλειο της ντουλάπας της γιαγιάς Ευφροσύνης; Σαν ένα μικρό στυλιστικό πάρτι.
Ποιοι λαμβάνουν μέρος εκεί; Τι εννοούμε όταν λέμε πολύ φανταχτερά ενδύματα; Και τότε τι κάνουν εκεί δυο τόσο συνηθισμένα ρούχα; Ποιες αξίες και ποια τρέλα τους οδήγησε εκεί; Αυτά και άλλα πολλά στο «Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα»!

Εικονογράφηση: Χρύσα Γκανούδη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2022, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος