Αννα Καγιαμπάκη

Αννα Καγιαμπάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Καγιαμπάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Είναι περιβαλλοντολόγος και κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος στην Περιβαλλοντική Βιολογία. Αναζητά αισιόδοξες προοπτικές, προσπαθώντας να στρέψει την προσοχή των ανθρώπων στη Γη ως ενιαίο και ζωντανό σύνολο, όμως πάντοτε εκπλήσσεται δυσάρεστα από τα αποκαρδιωτικά συμβάντα της καθημερινότητας. Γι’ αυτό και θέλησε να φτιάξει μια φανταστική ιστορία που να υπερβαίνει την πραγματικότητα, συνδυάζοντάς την με την αγάπη της για τον γραπτό λόγο και τη Λογοτεχνία του Φανταστικού. Δύναται όμως να ξεπεραστεί από τη φαντασία αυτό το ανελέητο κι ατέρμονο μίγμα διαπλάσεων, συμπτώσεων, ανεξέλεγκτων καταστάσεων, ανθρώπινων επιλογών και αποφάσεων, που ονομάζεται «πραγματικότητα»;
Μυθιστορήματα
Δυσαστήρ (2021), Λυκόφως

Δυσαστήρ – Άννα Καγιαμπάκη

ΔυσαστήρΟι δύο κόσμοι


Αναπάντεχα γεγονότα ανατρέπουν τις ζωές δύο μεταξύ τους άγνωστων ανθρώπων: της δυναμικής και φιλόδοξης Δάμης Παπατέλου και του μοναχικού Κωσταντή Παναγιαταδάκη. Τα γεγονότα αυτά συμπίπτουν χρονικά με την άφιξη στη Γη του κύματος ενέργειας που έχει προκαλέσει η έκρηξη του ερυθρού υπεργίγαντα Μπετελγκέζ, κοσμικό συμβάν που είχε αρχίσει πριν από έξι αιώνες.
Η Δάμη και ο Κωσταντής θα βρεθούν στη δίνη αλλόκοτων φαινομένων, αδύναμοι να αντιδράσουν. Ενώ πλέον αμφιβάλλουν κατά πόσο γνωρίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό, οι σχέσεις τους με τους ανθρώπους που εμπιστεύονται θα δοκιμαστούν και, μέσα από μια αλληλουχία απροσδόκητων και τρομακτικών εξελίξεων, θα ανακαλύψουν πως τόσο το πρόσφατο όσο και το βαθύ παρελθόν ωσμώνονται με το παρόν και τους φέρνουν στο επίκεντρο μίας ανελέητης σύγκρουσης. Και θα καταλάβουν ότι στη ζωή δημιουργούνται καταστάσεις πάνω από τις δυνάμεις των ανθρώπων.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2021, 378 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως

Please wait...