Αννα Μαρία Κεσσίδου

Αννα Μαρία Κεσσίδου

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Μαρία Κεσσίδου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται ως καθηγήτρια µουσικής κλασσικής κιθάρας, ωδικής και µουσικοκινητικής αγωγής, σε ωδεία, πολιτιστικά κέντρα και µε ιδιαίτερα µαθήµατα από το 1997 έως σήµερα.
Έχει δίπλωµα στην Σύνθεση και σπουδές στην ζωγραφική, γλυπτική, κεραµική και αγγειοπλαστική. Είναι εµψυχώτρια και δασκάλα yoga και aerial yoga παίδων, εφήβων και ενηλίκων.
Από το 2004 ζει στην Καρδία Θεσσαλονίκης και το 2008 απέκτησε µε τον σύζυγο της Γιάννη Σαρρή ένα υπέροχο αγόρι, τον Εµµανουήλ Μάριο. Λατρεύει τα παιδιά και τα ταξίδια στα νησιά. Έχει χόµπι τον χορό, σύγχρονο, παραδοσιακό και tango Argentino. Αγαπάει να φροντίζει στον κήπο της τις κληµαταριές, τα ρόδια, την ελιά, τα τριαντάφυλλα, τα γιασεµιά και τον αγαπηµένο της γατούλη τον Rose.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Της Αγάπης το Νησί (2023), Εκδόσεις iWrite

Της Αγάπης το Νησί – Άννα Μαρία Κεσσίδου

Της Αγάπης


Δύο µικρά αδέλφια, ο Χρήστος και ο Άρης, παίζουν τους πειρατές µε ξύλινα σπαθιά στην παραλία. Είναι φτωχά από τον Παλαιόκηπο αλλά γεµάτα όνειρα. Ο Άρης θέλει να γεµίσει τα καράβια του θησαυρούς από όλο τον κόσµο και να γίνει άρχοντας όλων των θαλασσών. Ο Χρήστος ελπίζει να ξαναβρεί την Αγάπη, µια µικρή γοργόνα που τραγουδούσε στην παραλία τους. Το ταξίδι ξεκινάει… Ο Αρούζ και ο Χαϊρεντίν Μπαρµπαρόσα οργώνουν τις θάλασσες µε τα καράβια τους.

Εικονογράφηση: Αίαντας Γεωργιάδης
Μουσική Συγγραφή: Άννα Μαρία Κεσσίδου
Περιέχει CD με τα τραγούδια του παραμυθιού

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2023, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite