Αννα Μαυροειδή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Μαυροειδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Φιλαδέλφεια έχοντας καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της από την Φώκαια της Μικράς Ασίας. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree College) και συνέχισε με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο University of Indianapolis και στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο Conservatoire National des Arts et Metiers (CNAM). Παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Γνωσιακές Προσεγγίσεις που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.). Ειδικεύτηκε στην Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Κλινική Εποπτεία με τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας. Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA).
Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου με πτυχία στο Πιάνο, την Ωδική και την Αρμονία. Έχει παρακολουθήσει έναν κύκλο μαθημάτων για την θεατρική γραφή με καθηγητή τον Μπάμπη Αρώνη και ένα masterclass για την Ιστορία της θεατρικής γραφής με καθηγήτρια την Αλεξάνδρα Χειμώνα στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa.
Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών της απένειμε το Α΄ Βραβείο Ολοκληρωμένων Έργων για τα ποιητικά της έργα «Από Ψυχής» και «Το Πίσω Δωμάτιο» (Εκδόσεις Παπαηλιού) που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης του έτους 2022. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Εποπτείας.
Έργα της ίδιας: Από ψυχής, 2022, εκδ. Παπαηλιού. Το πίσω Δωμάτιο, 2022, εκδ. Παπαηλιού.
Ποίηση
Μόνο γι’ αγάπη μίλησέ μου (2023), Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων “Χάρη Τζο Πάτση”

Μόνο γι’ αγάπη μίλησέ μου – Άννα Μαυροειδή

Μόνο γι' αγάπη

Ποίηση, Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων “Χάρη Τζο Πάτση”, 2023, 56 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων “Χάρη Τζο Πάτση”