Αννα Μητσοπούλου

Αννα Μητσοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
«Ονομάζομαι Άννα Μητσοπούλου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Φλώρινα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Είμαι απόφοιτη Νοσηλευτικής Σχολής και φοιτώ στο τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού στο ΕΑΠ. Εργάστηκα εποχιακά το 2004 στο τέως ΙΚΑ Φλώρινας, το 2009 στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και το 2010 στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας. Το 2014 διορίστηκα στο Πρώτο Περιφερειακό ΚΕΑΟ Αθηνών ως διοικητικός υπάλληλος, όπου και υπηρέτησα για δυο χρόνια. Το 2016 μετατέθηκα στο ΕΦΚΑ Μισθωτών, τέως ΙΚΑ Φλώρινας και συνεχίζω να εργάζομαι μέχρι σήμερα στην Τοπική Διεύθυνση του ΕΦΚΑ Φλώρινας, προσφέροντας τις
υπηρεσίες μου στον πολίτη. Το χόμπι όμως και η μεγάλη μου αγάπη είναι η συγγραφή! Μικρή έγραφα τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου. Με μάγευε ο χώρος του βιβλίου και έχω περάσει πολλές ώρες διαβάζοντας. Η ενασχόλησή μου με τη συγγραφή ξεκίνησε το 2012 με το βιβλίο «Φωτισες τη ζωή μου» από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία. Αν και πρωτοεμφανιζόμενη στον χώρο του βιβλίου, αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό. Το 2016 συνεργάστηκα με τις εκδόσεις Μάτι, με το βιβλίο «Σαν δυο σταγόνες νερό». Ακολούθησαν τα «Αιματοβαμμένα Χρόνια» το 2018. Το 2021 μια νέα συνεργασία ξεκινάει! Οι εκδόσεις Υδροπλάνο ετοιμάζονται να απογειώσουν το «Φώτισες τη ζωή μου» για μια ακόμη φορά. Δέκα χρόνια μετά, το πρώτο μου βιβλίο επανακυκλοφορεί αγγίζοντας ένα ευαίσθη- το θέμα, την παρένθετη μητρότητα!»
Μυθιστορήματα
Φώτισες τη ζωή μου (2012), Μαλλιάρης Παιδεία
Σαν δυο σταγόνες νερό (2016), Μάτι
Φώτισες τη ζωή μου (2021), Υδροπλάνο

Φώτισες τη ζωή μου – Άννα Μητσοπούλου

Φώτισες τη ζωή μου


Δυο γυναίκες διεκδικούν ένα παιδί, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο. Η μοίρα φρόντισε να τις φέρει κοντά και να παίξει το τραγικό της παιχνίδι. Ποια θα το κερδίσει; Ποια θα νοιαστεί πραγματικά για τα συναισθήματα αυτού του παιδιού; Μπορεί ένα παιδί να έχει όχι μία, αλλά δύο μάνες; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας μάνας για το παιδί της; Στο έγκλημα, στην απαγωγή ή στην αυτοκτονία; Τελικά, ποια είναι αληθινή μάνα, αυτή που γεννάει ένα παιδί ή αυτή που του χαρίζει όλη της την αγάπη; Ποιος ο ρόλος του πατέρα; Και ποιος είναι ο ρόλος της τρίτης γυναίκας; Πόσο θάρρος και μεγαλείο ψυχής μπορεί να διαθέτει μια γυναίκα για να κυοφορήσει το παιδί μιας άλλης; Είναι η κοινωνία μας ώριμη αρκετά για να δεχτεί κάτι τέτοιο; Ένα βιβλίο για την αγάπη της μάνας, της κάθε μάνας. Αυτής που κυοφορεί αλλά κι αυτής που μεγαλώνει ένα παιδί που δεν είναι δικό της…

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 304 σελ.

Σαν δυο σταγόνες νερό – Άννα Μητσοπούλου
Σαν δυο σταγόνες νερό είναι η Λυδία και η Άρτεμη. Δυο αδελφές που γεννήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών. Ένα ωάριο που για ανεξήγητους λόγους διαχωρίστηκε μετά τη σύλληψη. Τα δύο κύτταρα που προέκυψαν αναπτύχθηκαν αυτόνομα.
Ένα ανεξήγητο δέσιμο συνδέει τις δυο αδελφές, που δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά, αλλά είναι αποδεκτό από τους ειδικούς. Τα δυο κορίτσια είχαν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας και ανεπτυγμένη διαίσθηση η μια για την άλλη. Τόσο ίδιες εξωτερικά, αλλά τόσο διαφορετικές στην ψυχή! Πόσο εύκολο είναι τελικά να αλλάξουν ρόλους σε μια κρίσιμη στιγμή;
Ο Νίκος Περράκης, έρμαιο των παθών του, θα εμπλακεί σε έναν λαβύρινθο και θα βρεθεί τελικά προ τετελεσμένων γεγονότων.
Ο Νικόλας είναι ο μικρός πρωταγωνιστής της ιστορίας. Είναι η κινητήριος δύναμη και η ελπίδα για τη συνέχιση της ζωής. Γιατί τίποτα δεν πεθαίνει αν δεν το θελήσουμε εμείς οι ίδιοι. Ζει στις ψυχές μας για πάντα!
Το βιβλίο μας ταξιδεύει στα μακρινή Αφρική με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπου μας συγκλονίζουν οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί, καθώς και το μεγαλείο ψυχής των γιατρών, που πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη υπηρετούν την επιστήμη τους.

Μυθιστόρημα, Μάτι, 2016, 304 σελ.

Φώτισες τη ζωή μου – Άννα Μητσοπούλου
Δυο γυναίκες διεκδικούν ένα παιδί, η καθεμιά με το δικό της τρόπο. Η μοίρα φρόντισε να τις φέρει κοντά και να παίξει το τραγικό της παιχνίδι. Ποια θα το κερδίσει; Ποια θα είναι αυτή που θα νοιαστεί πραγματικά για τα συναισθήματα αυτού του παιδιού; Μπορεί ένα παιδί να έχει όχι μια, αλλά δυο μάνες; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη μιας μάνας για το παιδί της, στο έγκλημα, στην απαγωγή ή στην αυτοκτονία; Τελικά ποια είναι “αληθινή” μάνα, αυτή που γεννάει ένα παιδί ή αυτή που του χαρίζει όλη της την αγάπη; Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα σε όλα αυτά; Και ποιος είναι ο ρόλος της τρίτης γυναίκας; Πόσο θάρρος και μεγαλείο ψυχής μπορεί να διαθέτει μια γυναίκα για να κυοφορήσει το παιδί μιας άλλης; Είναι η κοινωνία μας ώριμη να δεχτεί κάτι τέτοιο; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα γεννηθούν στους αναγνώστες αυτού του βιβλίου. Οι απαντήσεις αναδύονται μέσα από τις προσωπικές ιστορίες ηρώων που αποδεικνύουν ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι… Άνθρωποι αλτρουιστές.

Μυθιστόρημα, Μαλλιάρης Παιδεία, 2012, 286 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μαλλιάρης Παιδεία, Εκδόσεις Μάτι, Υδροπλάνο