Αννα Ορφανού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Ορφανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κάρπαθο.
Η ηρεμία και το καθαρό περιβάλλον του νησιού την βοηθούν να εκφράζεται μέσα από το γράψιμο. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα “Η κλήση σας προωθείται” και το 2012 το δεύτερο με τίτλο “Μαρία”.

Όπως λέει η ίδια:
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κάρπαθο. Τα τελευταία χρόνια ζω στη Ρόδο με την οικογένειά μου. Προηγούμενα βιβλία μου: «Η κλήση σας προωθείται» σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, «Μαρία», «Αντίθετοι δρόμοι» από τις εκδόσεις Βερέττα ενώ από τις ίδιες εκδόσεις συμμετοχή στα διηγήματα «Έρωτες στα Δωδεκάνησα» 2013 και 2014 «Με ημερομηνία λήξης» και «Καλώς όρισες έρωτα». «Όταν ο βίος δεν είναι ανθόσπαρτος» από Δυάς Εκδοτική.»

Μαρία – Άννα Ορφανού
Η ιστορία ενός κοριτσιού, που τράβηξε τα πάνδεινα στην τρυφερή παιδική ηλικία, μόνον και μόνο επειδή γεννήθηκε κορίτσι. Η Μαρία ήταν μια κοπέλα που αδικήθηκε από την πρώτη ημέρα που ήρθε στον κόσμο. Έπειτα, κάποια στιγμή η αδικία και η απελπισία την ώθησαν στη φυγή. Και τότε μια σειρά από γεγονότα της επέτρεψαν να ξαναφτιάξει τη ζωή της απ’ την αρχή. Ωστόσο η πατρική αδικία συνέχισε να βαραίνει τη μοίρα της. Κι έπρεπε να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αποκαλυφθεί πως η αδικία αυτή πληρώθηκε με αίμα!…
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γραμμένο με τον ξεκάθαρο και γοητευτικό λόγο της νέας Καρπάθιας μυθιστοριογράφου Αννας Ορφανού.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βερέττας, 2012, 201 σελ.

Αντίθετοι δρόμοι – Άννα Ορφανού
“Το μωρό της θα το μεγάλωνε με αγάπη, στοργή και τρυφερότητα. Θα του ήταν απόλυτα αφοσιωμένη και θα γινόταν ο φύλακας άγγελός του. Θα φρόντιζε να μην του λείψει τίποτα και ιδιαίτερα η ζεστασιά της μάνας. Η καλύτερη μάνα θα γινόταν. Ε, όσο για τον πατέρα που δε θα έχει, τι να κάνουμε, μήπως ήταν το πρώτο παιδί που μεγαλώνει χωρίς πατέρα; Ούτε το πρώτο ούτε και το τελευταίο. Μικρό το κακό”.

Δυο γυναίκες που έχουν την ίδια λαχτάρα να γίνουν μάνες. Ένα παιδί που εξαφανίζεται και μεγαλώνει μακριά από τους γονείς του.

Άνθρωποι έρμαια της μοίρας, ανίκανοι ν’ αντιδράσουν στα χτυπήματά της, κι άλλοι που με τις αποφάσεις τους ρημάζουν τις ζωές των άλλων.

Ζωές που κλονίζονται, συγκρούονται και αλλάζουν πορεία.

Δρόμοι αντίθετοι αλλά και συγχρόνως παράλληλοι…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βερέττας, 2012, 210 σελ.

Όταν ο βίος δεν είναι ανθόσπαρτος – Άννα Ορφανού
Ξέρει μονάχα πως λιώνει και μόνο στη σκέψη του, λιώνει σε κάθε του κοίταγμα και ας μην είναι κοίταγμα ερωτικό. Κλείνει τα μάτια της και τον ονειρεύεται. Ονειρεύεται τα μεγάλα σκληρά του χέρια να χαϊδεύουν το κορμί της κόβοντας τους καρπούς της νιότης της και να μεταμορφώνονται μεμιάς στα πιο απαλά χέρια του κόσμου… Αισθάνεται τα καυτά του χείλη να σέρνονται πάνω στην διψασμένη της σάρκα και το ξέρει πολύ καλά πως δεν μπορεί να δοθεί σε άλλον… Εκείνη μπορεί να ονειρεύεται όμορφες στιγμές κοντά του και να ζει με τη σκέψη του.

Όμως τα γεγονότα πολλές φορές θα της ανατρέψουν αυτό τον τρελό έρωτα. Εκείνη όμως συνεχίζει. Η ζωή της μοιάζει ναρκοπέδιο αλλά πάντα ελπίζει και πάντα αναγεννιέται από τις στάχτες της μέχρι τελικά να αποδειχθεί η πραγματική αλήθεια. Αυτός ο τρελός έρωτας για εκείνον άξιζε ή όχι;

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2014, 350 σελ.

Το κόστος των αναμνήσεων – Άννα Ορφανού
Ανοιξε την πόρτα και προχώρησε στο εσωτερικό του σπιτιού. Ένας μικρός χώρος που χρησίμευε, ο Θεός να το κάνει, για σαλονάκι. ‘Αρπαξε το γυάλινο βάζο, ήταν το μόνο αντικείμενο που βρήκε μπροστά της. Της φάνηκε εξυπηρετικό. Το σήκωσε ψηλά και στη συνέχεια το πέταξε με δύναμη. Μάλλον ήξερε καλό σημάδι. Ένα θλιβερό κοκτέιλ από κλάματα, απεγνωσμένες φωνές, κοκτέιλ από γυαλιά, αίμα και φόβο.

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2018, 204 σελ.

Μυθιστορήματα
Η κλήση σας προωθείται (2010)
Μαρία (2012), Εκδόσεις Βερέττας
Αντίθετοι δρόμοι (2012), Εκδόσεις Βερέττας
Όταν ο βίος δεν είναι ανθόσπαρτος (2014), Δυάς Εκδοτική
Το κόστος των αναμνήσεων (2018), Όστρια Βιβλίο

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Δυάς Εκδοτική, Εκδόσεις Βερέττας