Αννα Ραζή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Ραζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Πραγματοποίησε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της στην Ελληνογαλλική σχολή του Αγίου Ιωσήφ. Μετέπειτα σπούδασε Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Η ελληνική λογοτεχνία της γενιάς του ’30, ο νατουραλισμός, η συγκριτική μελέτη της αστυνομικής λογοτεχνίας και η γυναικεία οντότητα μέσα στην τραγωδία από την αρχαία Ελλάδα μέχρι το σύγχρονο γαλλικό θέατρο, είναι τα κυριότερα θέματα που την απασχόλησαν τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών της όσο και αργότερα. Είναι υπεύθυνη εκδόσεων του εκδοτικού οίκου ΑΝΙΜΑ από το 2014 και συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής γραφής, επιμέλειας και μετάφρασης από το 2005. Από τον Ιούνιο του 2019 είναι μέλος της ομάδας Αστυνομικής λογοτεχνίας του εκδοτικού οίκου Αnima, Modus Operandi.
Συγγραφέας των μυθιστορημάτων “Ελίφ” (2014, επανέκδοση 2015) το οποίο έχει μεταφερθεί σε θεατρικό, “Malordo: Στο Κλάριτι Χολ” (2016) , “Γαλάζια Πεταλούδα” (2017) και τις ποιητικές συλλογές “Σκιές από Πένα – Τα ανείπωτα” (2015), “Άυλη θλίψη” (2016) και “Σελίδες Λευκές σαν τη σιωπή” (2017).
Μυθιστορήματα
Ελίφ (2015), Anima Εκδοτική
Malordo στο Κλάριτι Χολ (2016), Anima Εκδοτική
Γαλάζια πεταλούδα (2017), Anima Εκδοτική
Domino (2018), Anima Εκδοτική
Το σκισμένο χείλος (2019), Anima Εκδοτική
Domino, Καθαρτήριο (2019), Anima Εκδοτική
Οι κόρες του Λεβάντε (2020), Anima Εκδοτική (e)
Domino, Καθαρτήριο (2020), Anima Εκδοτική (e)
Domino (2020), Anima Εκδοτική (e)
Όταν έβρεξε σαπουνάδες (2020), Anima Εκδοτική (e)
Malordo στο Κλάριτι Χολ (2020), Anima Εκδοτική (e)
Το σκισμένο χείλος (2020), Anima Εκδοτική (e)
Όταν ο λύκος δεν είναι εδώ (2021), Anima Εκδοτική

Πεζά
Του έρωτα και της ψυχής (2017), Anima Εκδοτική
Του έρωτα και της ψυχής (2020), Anima Εκδοτική (e)

Παιδική λογοτεχνία
Όταν έβρεξε σαπουνάδες (2017), Anima Εκδοτική

Ποίηση
Σκιές από πένα (2015), Anima Εκδοτική
Σελίδες λευκές σαν τη σιωπή (2017), Anima Εκδοτική
Άυλη θλίψη (2017), Anima Εκδοτική

Συλλογικά έργα
Η συνάντηση (2017), Anima Εκδοτική
A Timeless Timekeeper (2017), Anima Εκδοτική
Ανατιδοφοβία (2019), Anima Εκδοτική

Όταν ο λύκος δεν είναι εδώ – Άννα Ραζή

Οταν ο λυκος


Αρκετά χρόνια μετά το Κλάριτι Χολ, η Μάρτζι Μακ Ίαν, φαίνεται να συνεχίζει πια, ήρεμη τη ζωή της, μακριά από την παράνοια της Χίλαρι Γούντκραφτ και ό,τι της προκάλεσε. Μακριά ακόμα κι από τον αγαπημένο της Φιλίπ. Μπορεί όμως πραγματικά να απομακρυνθεί από το παρελθόν της; Μια σειρά ανεξιχνίαστων δολοφονιών στην καρδιά του Παρισιού θα την φέρουν αντιμέτωπη με νέες περιπέτειες και μια συνάντηση που θα κάνει την καρδιά της να χτυπήσει ξανά δυνατά.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2021, 196 σελ.

Domino – Άννα Ραζή

DominoΚαθαρτήριο


Κι ενώ η καθημερινότητα δείχνει να έχει βρει ξανά τους ρυθμούς της, μια νέα υπόθεση αναγκάζει τη Λένα και τον υπαστυνόμο Καζάση να ταξιδέψουν μέχρι τα Γιάννενα.

Η υπόθεση είναι φαινομενικά απλή, ένα κορίτσι, η Μαρία Ελευθερίου, έχει “εξαφανιστεί” από τους δικούς της για να ζήσει το όνειρό της: να σπουδάσει ηθοποιός. Η υπόθεση κλείνει, ο Καζάσης γυρίζει στα γραφείο του και η Λένα δέχεται μια πρόταση του καναλιού που δουλεύει πλέον. Θα είναι παρουσιάστρια ενός reality.

Όλα όμως ανατρέπονται όταν κατά τη διάρκεια, μιας ζωντανής μετάδοσης, η Λένα βρίσκει νεκρή τη Μαρία Ελευθερίου. Πώς μπλέκονται το νεκρό κορίτσι, με ένα τροχαίο ατύχημα και ένα παράξενο σύμβολο;

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν κανένας από τους μάρτυρες δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Ονομασία Υποσειράς: Modus Operandi

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2019, 200 σελ.

Το σκισμένο χείλος – Άννα Ραζή

Το σκισμένο χείλοςZuckermann


Ο ψυχρός λοχαγός της Σουτσστάφφελ, Αλεξάντερ Βάνγκενχαϊμ, ζει μια προγραμματισμένη και – φαινομενικά – ελεγχόμενη ζωή, ταγμένος στην ιδεολογία του ναζισμού. Όταν γνωρίσει τη Λίζα, ένα κορίτσι με σχισμένο χείλος, ο έρωτας θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του κλονίζοντας όλες του τις ισορροπίες. Ο Αλεξάντερ Βάνγκενχαϊμ θα μοιραστεί ανάμεσα σε δύο γυναίκες και θα έρθει αντιμέτωπος με τη συνείδησή του, καθώς και με κρίσιμα ηθικά διλλήματα, ενώ η σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πλησιάζει όλο και περισσότερο απειλητικά. Είναι άραγε αρκετή η δύναμη της αγάπης για να μαλακώσει την ψυχή ενός σκληρού στρατιωτικού των Ες Ες; Και ποιος είναι τελικά ο ανώτερος σκοπός του ανθρώπου σε αυτήν τη ζωή; “Τον άνθρωπο. Να πεθάνεις για να σώσεις τον άνθρωπο”.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2019, 260 σελ.

Domino – Άννα Ραζή
Ένας επαγγελματίας δολοφόνος κρύβεται στους δρόμους της Αθήνας. Σκοτώνει τα θύματά του το ένα μετά το άλλο, ενώ η αστυνομία, μη μπορώντας να βρει στοιχεία για την ταυτότητά του, βρίσκεται πάντα ένα βήμα πίσω του. Κι αν στην αρχή οι δολοφονίες δεν έδειχναν να συνδέονται μεταξύ τους,στην πορεία των ερευνών θα αποκαλυφθεί η ιδιαίτερη σχέση που έχουν όλοι- θύματα και θύτες- παρασύροντάς τους σε έναν κύκλο κάθαρσης.
Ο υπαστυνόμος Καζάσης, στο πρώτο βιβλίο της σειράς, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το παρελθόν του και όλα όσα είχε αφήσει πίσω του. Στο πλευρό του θα βρεθεί, καθόλου τυχαία, μια έξυπνη και ανήσυχη δημοσιογράφος για να ξετυλίξει μαζί του το κουβάρι που θα οδηγήσει στην λύση της υπόθεσης αλλά και σε μια συγκλονιστική αλήθεια για την ίδια του τη ζωή.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2018

Του έρωτα και της ψυχής – Άννα Ραζή
Εγώ είμαι ο Έρωτας που αγγίζω τις καρδιές σας με τα βέλη μου. Κι ύστερα ή σας ραντίζω από το γλυκό νερό της χαράς ή από το πικρό της λύπης. Γι’ αυτό και ο καθένας σας έχει μια ιστορία να διηγηθεί. Τις περισσότερες φορές κατηγορείτε εμένα πως παίζω μαζί σας. Ίσως να έχετε δίκιο. Είμαι άτακτο παιδί. Μα αυτή δεν είναι η αξία της κάθε αταξίας; Να ανατρέπει την τάξη της πραγματικότητας. Αυτό που ορίζει ο καθένας πραγματικότητα. Γιατί για μένα πραγματικότητα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για όλους εκείνους που φοβούνται να ζήσουν.
Έχω μια ιστορία να σας διηγηθώ. Την δική μου ιστορία…

Πεζά, Anima Εκδοτική, 2017, 24 σελ.

Σελίδες λευκές σαν τη σιωπή – Άννα Ραζή

Ποίηση, Anima Εκδοτική, 2017, 50 σελ.

Όταν έβρεξε σαπουνάδες – Άννα Ραζή
Τα παιδιά βλέπουν καλύτερα τον κόσμο μας από τους μεγάλους, γιατί τον παρατηρούν με την καρδιά και τα μάτια της φαντασίας. Η δική μας αλήθεια δεν τους φτάνει. Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε κι εμείς με τα δικά τους μάτια;

Παιδική λογοτεχνία, Anima Εκδοτική, 2017, 30 σελ.

Γαλάζια πεταλούδα – Άννα Ραζή
Το συναρπαστικό prequel του Ελίφ.

Μια γαλάζια πεταλούδα πάνω σε ένα χρυσό χτένι. Να χτενίζεται μ’ αυτό κάθε πρωί δίπλα στο σαχνισίνι της, μέχρι να την ανταμώσει ο έρωτας. Πιο όμορφη δε μπορούσε να γίνει, είχε πάρει τα καστανόξανθα μαλλιά και τα πράσινα αμυγδαλωτά μάτια από τη προγιαγιά της, τη Μελισσίνη. Μα δεν είχε πάρει μόνο την ομορφιά από εκείνη, είχε πάει και το χάρισμα.
Μια Ελίφ τόσο ανθρώπινη όσο και αερική, μια γυναίκα που αγαπά με πάθος και αγαπιέται παράφορα από τους δύο άντρες στη ζωή της.
Ζήλια, φόβο και σεβασμό αποπνέει το κάθε της βήμα. Ζήλια για τη δύναμη που κληρονόμησε μόνο εκείνη, από όλες της κόρες της Αγγέλας. Φόβο για τη δύναμη που μέρα με τη μέρα θεριεύει μέσα της. Μα και το σεβασμό ολάκερης της Σμύρνης για τη δικαιοσύνη των αποφάσεων της.
Της επιτρέπονται τα πάντα. Το μόνο που δεν κάνει να δοκιμάσει είναι να επέμβει στα μελλούμενα, δεν επιτρέπεται να ταράζεις την ισορροπία του κόσμου. Κι όμως θα έρθει η στιγμή που θα σπάσει μπροστά στην αγάπη.
Κάθε τρεις γενιές και μία Ελίφ. Έτσι πρόσταξε η μοίρα.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2017, 260 σελ.

Άυλη θλίψη – Άννα Ραζή

Ποίηση, Anima Εκδοτική, 2017, 40 σελ.

Malordo στο Κλάριτι Χολ – Άννα Ραζή
Το Κλάριτι Χολ είναι φαινομενικά μια ήσυχη Αμερικανική επαρχία όπου η ζωή κυλά χωρίς απρόσμενα γεγονότα. Μέχρι που τους επισκέπτεται η Μόρα και τότε όλα ανατρέπονται.
Πως μπλέκουν ένας πανεπιστημιακός καθηγητής θεολογίας, μια πράκτορας του Εφ Μπι Αϊ, μια Αγγλίδα ρεπόρτερ και ένας Γάλλος φωτογράφος; Γιατί πρέπει να ταξιδέψουν από την Κορνουάλη μέχρι το Εδιμβούργο για να βρουν τη λύση της υπόθεσης; Ποιός είναι ο Τζόναθαν και τι αποκαλύπτει στο βιβλίο του;

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2016, 368 σελ.

Σκιές από πένα – Άννα Ραζή

Τα ανείπωτα

Ποίηση, Anima Εκδοτική, 2015, 48 σελ.

Ελίφ – Άννα Ραζή
Η πορεία και οι διαπροσωπικές σχέσεις μιας οικογένειας μέσα σε ένα ιστορικό πλαίσιο που ξεκινά από τη Σμύρνη του 1919 και φτάνει μέχρι την Αθήνα του ’45. Έρωτες, φαντασία και μαγεία μέσα σε δύο μεγάλες καταστροφές που συγκλόνισαν το ελληνικό Έθνος, την καταστροφή της Σμύρνης και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2015, 264 σελ.

Πηγές: Biblionet, Anima Εκδοτική