Αννα Ραζή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Ραζή γεννήθηκε στην Αθήνα.
Πραγματοποίησε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της στην Ελληνογαλλική σχολή του Αγίου Ιωσήφ. Μετέπειτα σπούδασε Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Η ελληνική λογοτεχνία της γενιάς του ’30, ο νατουραλισμός, η συγκριτική μελέτη της αστυνομικής λογοτεχνίας και η γυναικεία οντότητα μέσα στην τραγωδία από την αρχαία Ελλάδα μέχρι το σύγχρονο γαλλικό θέατρο, είναι τα κυριότερα θέματα που την απασχόλησαν τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών της όσο και αργότερα. Από το 2014 είναι υπεύθυνη εκδόσεων του εκδοτικού οίκου Anima και συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής τόσο για μεγάλους όσο και για παιδιά. Συγγραφέας των μυθιστορημάτων “Ελίφ” (2014, επανέκδοση 2015) το οποίο έχει μεταφερθεί σε θεατρικό, “Malordo: Στο Κλάριτι Χολ” (2016) , “Γαλάζια Πεταλούδα” (2017) και τις ποιητικές συλλογές “Σκιές από Πένα – Τα ανείπωτα” (2015), “Άυλη θλίψη” (2016) και “Σελίδες Λευκές σαν τη σιωπή” (2017).

Σκιές από πένα – Άννα Ραζή

Τα ανείπωτα

Ποίηση, Anima Εκδοτική, 2015, 48 σελ.

Ελίφ – Άννα Ραζή
Η πορεία και οι διαπροσωπικές σχέσεις μιας οικογένειας μέσα σε ένα ιστορικό πλαίσιο που ξεκινά από τη Σμύρνη του 1919 και φτάνει μέχρι την Αθήνα του ’45. Έρωτες, φαντασία και μαγεία μέσα σε δύο μεγάλες καταστροφές που συγκλόνισαν το ελληνικό Έθνος, την καταστροφή της Σμύρνης και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2015, 264 σελ.

Malordo στο Κλάριτι Χολ – Άννα Ραζή
Το Κλάριτι Χολ είναι φαινομενικά μια ήσυχη Αμερικανική επαρχία όπου η ζωή κυλά χωρίς απρόσμενα γεγονότα. Μέχρι που τους επισκέπτεται η Μόρα και τότε όλα ανατρέπονται.
Πως μπλέκουν ένας πανεπιστημιακός καθηγητής θεολογίας, μια πράκτορας του Εφ Μπι Αϊ, μια Αγγλίδα ρεπόρτερ και ένας Γάλλος φωτογράφος; Γιατί πρέπει να ταξιδέψουν από την Κορνουάλη μέχρι το Εδιμβούργο για να βρουν τη λύση της υπόθεσης; Ποιός είναι ο Τζόναθαν και τι αποκαλύπτει στο βιβλίο του;

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2016, 368 σελ.

Του έρωτα και της ψυχής – Άννα Ραζή
Εγώ είμαι ο Έρωτας που αγγίζω τις καρδιές σας με τα βέλη μου. Κι ύστερα ή σας ραντίζω από το γλυκό νερό της χαράς ή από το πικρό της λύπης. Γι’ αυτό και ο καθένας σας έχει μια ιστορία να διηγηθεί. Τις περισσότερες φορές κατηγορείτε εμένα πως παίζω μαζί σας. Ίσως να έχετε δίκιο. Είμαι άτακτο παιδί. Μα αυτή δεν είναι η αξία της κάθε αταξίας; Να ανατρέπει την τάξη της πραγματικότητας. Αυτό που ορίζει ο καθένας πραγματικότητα. Γιατί για μένα πραγματικότητα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για όλους εκείνους που φοβούνται να ζήσουν.
Έχω μια ιστορία να σας διηγηθώ. Την δική μου ιστορία…

Πεζά, Anima Εκδοτική, 2017, 24 σελ.

Σελίδες λευκές σαν τη σιωπή – Άννα Ραζή

Ποίηση, Anima Εκδοτική, 2017, 50 σελ.

Όταν έβρεξε σαπουνάδες – Άννα Ραζή
Τα παιδιά βλέπουν καλύτερα τον κόσμο μας από τους μεγάλους, γιατί τον παρατηρούν με την καρδιά και τα μάτια της φαντασίας. Η δική μας αλήθεια δεν τους φτάνει. Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε κι εμείς με τα δικά τους μάτια;

Παιδική λογοτεχνία, Anima Εκδοτική, 2017, 30 σελ.

Γαλάζια πεταλούδα – Άννα Ραζή
Το συναρπαστικό prequel του Ελίφ.

Μια γαλάζια πεταλούδα πάνω σε ένα χρυσό χτένι. Να χτενίζεται μ’ αυτό κάθε πρωί δίπλα στο σαχνισίνι της, μέχρι να την ανταμώσει ο έρωτας. Πιο όμορφη δε μπορούσε να γίνει, είχε πάρει τα καστανόξανθα μαλλιά και τα πράσινα αμυγδαλωτά μάτια από τη προγιαγιά της, τη Μελισσίνη. Μα δεν είχε πάρει μόνο την ομορφιά από εκείνη, είχε πάει και το χάρισμα.
Μια Ελίφ τόσο ανθρώπινη όσο και αερική, μια γυναίκα που αγαπά με πάθος και αγαπιέται παράφορα από τους δύο άντρες στη ζωή της.
Ζήλια, φόβο και σεβασμό αποπνέει το κάθε της βήμα. Ζήλια για τη δύναμη που κληρονόμησε μόνο εκείνη, από όλες της κόρες της Αγγέλας. Φόβο για τη δύναμη που μέρα με τη μέρα θεριεύει μέσα της. Μα και το σεβασμό ολάκερης της Σμύρνης για τη δικαιοσύνη των αποφάσεων της.
Της επιτρέπονται τα πάντα. Το μόνο που δεν κάνει να δοκιμάσει είναι να επέμβει στα μελλούμενα, δεν επιτρέπεται να ταράζεις την ισορροπία του κόσμου. Κι όμως θα έρθει η στιγμή που θα σπάσει μπροστά στην αγάπη.
Κάθε τρεις γενιές και μία Ελίφ. Έτσι πρόσταξε η μοίρα.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2017, 260 σελ.

Άυλη θλίψη – Άννα Ραζή

Ποίηση, Anima Εκδοτική, 2017, 40 σελ.

Domino – Άννα Ραζή
Ένας επαγγελματίας δολοφόνος κρύβεται στους δρόμους της Αθήνας. Σκοτώνει τα θύματά του το ένα μετά το άλλο, ενώ η αστυνομία, μη μπορώντας να βρει στοιχεία για την ταυτότητά του, βρίσκεται πάντα ένα βήμα πίσω του. Κι αν στην αρχή οι δολοφονίες δεν έδειχναν να συνδέονται μεταξύ τους,στην πορεία των ερευνών θα αποκαλυφθεί η ιδιαίτερη σχέση που έχουν όλοι- θύματα και θύτες- παρασύροντάς τους σε έναν κύκλο κάθαρσης.
Ο υπαστυνόμος Καζάσης, στο πρώτο βιβλίο της σειράς, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το παρελθόν του και όλα όσα είχε αφήσει πίσω του. Στο πλευρό του θα βρεθεί, καθόλου τυχαία, μια έξυπνη και ανήσυχη δημοσιογράφος για να ξετυλίξει μαζί του το κουβάρι που θα οδηγήσει στην λύση της υπόθεσης αλλά και σε μια συγκλονιστική αλήθεια για την ίδια του τη ζωή.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2018

Μυθιστορήματα
Ελίφ (2015), Anima Εκδοτική
Malordo στο Κλάριτι Χολ (2016), Anima Εκδοτική
Γαλάζια πεταλούδα (2017), Anima Εκδοτική
Domino (2018), Anima Εκδοτική

Πεζά
Του έρωτα και της ψυχής (2017), Anima Εκδοτική

Παιδική λογοτεχνία
Όταν έβρεξε σαπουνάδες (2017), Anima Εκδοτική

Ποίηση
Σκιές από πένα (2015), Anima Εκδοτική
Σελίδες λευκές σαν τη σιωπή (2017), Anima Εκδοτική
Άυλη θλίψη (2017), Anima Εκδοτική

Συλλογικά έργα
Η συνάντηση (2017), Anima Εκδοτική
A Timeless Timekeeper (2017), Anima Εκδοτική

Πηγές: BIBLIONET, Anima Εκδοτική