Αννα Σάγου-Βακαλούδη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Σάγου-Βακαλούδη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε, σπούδασε και ζει με την οικογένειά της.
Εργάσθηκε στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα επί τριάντα εννέα χρόνια. Μετά τη συνταξιοδότησή της ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, δηλαδή με αυτό που της άρεσε από πάντα.
Μυθιστορήματα
Οδός Ελπίδος (2015), Οσελότος
Ζωή (2019), Εκδόσεις Ζενίθ

Ζωή – Άννα Σάγου-Βακαλούδη
Η Ζωή, μια καθημερινή κοπέλα, νιώθει προστατευμένη στο ασφαλές και οικογενειακό της περιβάλλον. Ωστόσο η μοίρα έχει άλλα σχέδια κι έτσι στο ξεκίνημα του ενήλικου βίου της μένει μόνη.
Ο έρωτας στο πρόσωπο του Φίλιππου τη συνεπαίρνει. Απολαμβάνει το όνειρο με τον αγαπημένο της, αλλά σύντομα η πραγματικότητα τη διαψεύδει.
Αποφασίζει να φύγει και, όταν κάποια στιγμή επιστρέφει, έρχεται η ώρα να πάρει τις απαντήσεις της για όσα την πλήγωσαν, αλλά και να δώσει εξηγήσεις για τη δική της παρορμητική αντίδραση.
Η εξέλιξη των γεγονότων θα είναι απρόβλεπτη και καταιγιστική. Η ισορροπία του παρόντος κλυδωνίζεται από τις αποκαλύψεις του παρελθόντος, Ίσως η μόνη λύση να είναι ένα αληθινό χαμόγελο…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ζενίθ, 2019, 248 σελ.

Οδός Ελπίδος – Άννα Σάγου-Βακαλούδη
Στην καρδιά της είχε ξεσπάσει άγρια φουρτούνα. Το μυαλό της το στριφογύριζε μια θεόρατη δίνη. Οι άνθρωποι, βλέπεις, πολλές φορές προκειμένου να επιβιώσουν και ν’ αντέξουν τα μεγάλα τους μυστικά, λένε τα μεγαλύτερα ψέματα ή απλώς κρύβουν τις μεγάλες αλήθειες. Όχι μόνο από τους άλλους αλλά κυρίως από τον ίδιο τους τον εαυτό. Καταφέρνουν να ξεγελάσουν για κάποιο διάστημα τις κρυμμένες αυτές αλήθειες τους, να τις καταχωνιάσουν βαθειά μέσα τους, παριστάνοντας ότι θα είναι έτσι για πάντα. Ξορκίζουν τα ψέματά τους και αποφασίζουν να τα αντιμετωπίσουν, όταν νοιώσουν αρκετά δυνατοί ώστε να τα κοιτάξουν κατάματα. Αν δεν το κάνουν, τότε αυτές οι αλήθειες τους ακολουθούν σιωπηλά, μέχρι τη στιγμή που ξυπνάνε σαν ηφαίστειο και καίνε με την λάβα τους τα ψέματα και τα μυστικά. Έτσι και τώρα, το ‘νοιωθε η Ελένη, είχε έλθει η ώρα.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2015, 220 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ζενίθ, Οσελότος