Αννα Σπάρταλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άννα Σπάρταλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως φωτογράφος. Ζωγραφίζει, κατασκευάζει γλυπτά με νήματα και διδάσκει καλλιτεχνικά στη Μέση Εκπαίδευση. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και πραγματοποίησε τέσσερεις ατομικές εκθέσεις. Παράλληλα εξέδωσε διηγήματα στα λογοτεχνικά περιοδικά “Ρεύματα” και “Τραμ”, τα διηγήματα “Λίγο πριν από τον γάμο” Εκδόσεις Άγκυρα 2004 και το μυθιστόρημα “Γερνάνε οι Γοργόνες;” Εκδόσεις Παρατηρητής 1996.
Μυθιστορήματα
Γερνάνε οι γοργόνες; (1996), Παρατηρητής

Διηγήματα
Λίγο πριν από τον γάμο (2004), Άγκυρα
Έπρεπε να ‘χε συμβεί αλλιώς (2019), Παράξενες Μέρες

Συλλογικά έργα
Κόκκινη κλωστή δεμένη στων παππούδων την ανέμη… (2017), Ινφογνώμων Εκδόσεις

Γερνάνε οι γοργόνες; – Άννα ΣπάρταληΜυθιστόρημα, Παρατηρητής, 1996, 159 σελ.

Λίγο πριν από τον γάμο – Άννα Σπάρταλη
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι κάτι εύθραυστες κλωστές σκαλωμένες κατευθείαν πάνω στην καρδιά μας. Με λίγη τύχη μπορεί ν’ αντέξουν. Συνήθως όμως ξεφτίζουν, ή διαλύονται χωρίς λόγο και μας καταποντίζουν στον πόνο. Όπως και να ‘χει, μοιάζει να ‘μαστε ανίκανοι να ζήσουμε χωρίς να τις στερεώνουμε κάθε τόσο υπομονετικά μέσα μας. Σαν δυο εσωτερικές φτερούγες που επιτρέπουν στα βήματά μας ν’ απογειώνονται πάνω από το έδαφος, ακόμη κι αν πρόκειται μόνο για μερικούς πόντους.
Όλοι οι ήρωες αυτών των διηγημάτων, απλοί, καθημερινοί τύποι, κυριαρχούνται από την απέραντη δίψα τους για αγάπη και τρυφερότητα. Λαχταρούν όσο τίποτε άλλο τις πολύτιμες αυτές κλωστές που λάμπουν μαγικά μπροστά τους, αφήνουν να αιωρούνται σαν μαριονέτες πάνω από το χάος…

Διηγήματα, Άγκυρα, 2004, 139 σελ.

Έπρεπε να ‘χε συμβεί αλλιώς – Άννα ΣπάρταληΔιηγήματα, Παράξενες Μέρες, 2019, 126 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παρατηρητής, Παράξενες Μέρες, Άγκυρα