Αννα Τοντ – Anna Todd

Ξένοι λογοτέχνες
Η Αννα Τοντ περνά τις μέρες της στην περιοχή του Όστιν μαζί με τον άντρα της, με τον οποίο έχουν διαψεύσει τις μισές στατιστικές, αφού παντρεύτηκαν ένα μήνα αφότου αποφοίτησαν από το σχολείο.
Μεταξύ των τριών αποστολών του άντρα της στο Ιράκ, η ίδια έκανε παράξενες δουλειές, από αισθητικός σε κατάστημα μέχρι εργαζόμενη στο κέντρο διεκπεραίωσης της Υπηρεσίας Εσόδων (IRS).
Η Αννα ήταν πάντα αδηφάγος αναγνώστρια και λάτρευε τα boy bands και τις ερωτικές ιστορίες· έτσι τώρα, που βρήκε έναν τρόπο να συνδυάσει και τα τρία, απολαμβάνει ένα όνειρο ζωής να γίνεται πραγματικότητα.
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της After/Μετά, After/Μετά τη Σύγκρουση και After/Μετά την Πτώση.
Βρείτε τη στο AnnaToddBooks.com, στο Twitter στο @imaginator1dx, στο Instagram στο imaginator1d και στο Wattpad ως Ιmaginator1D.
Η επίσημη ιστοσελίδα της: Anna Todd

Μετά-After – Anna Todd

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΡΙΝ Η ΤΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΝΤΙΝ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Η ΖΩΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ
Η Τέσα έχει ήδη το τέλειο αγόρι. Γιατί, λοιπόν, προσπαθεί τόσο πολύ να ξεπεράσει τη δική της πληγωμένη περηφάνια και την προκατάληψη του Χάρντιν για τα καλά κορίτσια όπως αυτή;
Ή μήπως… έτσι είναι ο έρωτας;
Το fanfiction Μετά της Anna Todd έχει καταγράψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο αναγνώσεις διαδικτυακά, προσελκύοντας αναγνώστες από ολόκληρο τον πλανήτη.
Γνωρίστε τώρα κι εσείς το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο του ίντερνετ!
Ένα καλό κορίτσι, η Τέσα, διατηρεί σχέση με ένα γλυκό και αξιόπιστο αγόρι.
Έχει μόλις μετακομίσει στην εστία του κολεγίου ως πρωτοετής, όταν συναντά τυχαία τον Χάρντιν.
Με ανακατεμένα μαλλιά, έντονη αγγλική προφορά, τατουάζ και σκουλαρίκι στα χείλη, ο Χάρντιν είναι ωραίος και διαφορετικός απ’ ό,τι εκείνη έχει συνηθίσει.
Όμως για τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρεται η Τέσα θα έπρεπε να τον μισεί.
Και όντως τον μισεί, ώσπου βρίσκεται μόνη μαζί του στο δωμάτιό του.
Κάτι στη σκοτεινή διάθεσή του την ελκύει και, όταν φιλιούνται, την πλημμυρίζει ένα πρωτόγνωρο πάθος…
Mετάφραση: Μαρία Ακριβάκη

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2014, 624 σελ.

After: Μετά τη σύγκρουση – Anna Todd

Η Τέσα μπορει να χάσει τα πάντα.
Ο Χάρντιν δεν έχει να χάσει τίποτα… εκτός από εκείνη.
Ποτέ ξανά η ζωή δε θα είναι η ίδια
Μετά τη θυελλώδη αρχή της σχέσης τους, η Τέσα και ο Χάρντιν είχαν σχεδόν βρει τρόπο να την κάνουν να πετύχει.
Η Τέσα ήξερε ότι ο Χάρντιν μπορούσε να γίνει σκληρός, όταν όμως πέφτει σαν βόμβα μια αποκάλυψη για το ξεκίνημα της σχέσης τους –και για το μυστηριώδες παρελθόν του Χάρντιν–, η Τέσα χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της.
Ο Χάρντιν θα είναι πάντα… ο Χάρντιν. Είναι όμως πράγματι το αγόρι με το βάθος και το ενδιαφέρον, παρά την επιφανειακή οργή του, που ερωτεύτηκε τρελά η Τέσα ή μήπως ήταν ένας ξένος όλο αυτό τον καιρό; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να φύγει. Δεν είναι τόσο εύκολο. Όχι όσο θυμάται τις παθιασμένες νύχτες που πέρασε στην αγκαλιά του.
Τον ηλεκτρισμό από το άγγιγμά του. Τα αχόρταγα φιλιά του.
Παρ’ όλ’ αυτά, η Τέσα δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί να αντέξει άλλη μια υπόσχεση που δε θα τηρηθεί. Έβαλε πάρα πολλά σε δεύτερη μοίρα για χάρη του – τη σχολή, τους φίλους, τη μητέρα της, μια σχέση με ένα αγόρι που την αγαπούσε πραγματικά, ίσως ακόμα και μια πολλά υποσχόμενη νέα καριέρα. Έχει ανάγκη να συνεχίσει τη ζωή της.
Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε ένα λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του.
Δε θα το βάλει κάτω χωρίς να παλέψει. Όμως μπορεί να αλλάξει;
Θα αλλάξει… για χάρη του έρωτα;
«Δε νιώθω το παγωμένο τσιμέντο κάτω από τα πόδια μου, ούτε το χιόνι που κατακάθεται πάνω μου. Νιώθω μόνο την τρύπα που άνοιξε ξαφνικά στο στήθος μου. Γονατίζω ανήμπορος, παρακολουθώντας τον Ζεντ να απομακρύνεται από το πάρκινγκ, με την Τέσανστη θέση του συνοδηγού… Κέρδισα το στοίχημα, αλλά έχασα το μοναδικό πράγμα που με έκανε ποτέ ευτυχισμένο. Και, μαζί μ’ αυτό, έχασα κάθε ίχνος καλοσύνης που εκείνη με έκανε να ανακαλύψω μέσα μου. Καθώς το χιόνι μουσκεύει τα ρούχα μου, θέλω να κατηγορήσω τον πατέρα μου που μου κληροδότησε τον εθισμό του· θέλω να κατηγορήσω τη μαμά μου που έμεινε κοντά του για πολύ καιρό και έχει κι αυτή μερίδιο ευθύνης που έγινα ένα τόσο μπερδεμένο παιδί· θέλω να κατηγορήσω την Τέσα ακόμα κι επειδή μου μίλησε. Διάολε, θέλω να τους κατηγορήσω όλους. Όμως δεν μπορώ. Εγώ το έκανα αυτό. Κατέστρεψα εκείνη κι ό,τι είχαμε μαζί. Αλλά θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να επανορθώσω για τα σφάλματά μου. Πού πηγαίνει τώρα; Κάπου όπου θα μπορέσω να τη βρω;»
Mετάφραση: Μαρία Ακριβάκη

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2015, 704 σελ.

After: Μετά την πτώση – Anna Todd

Ο έρωτας της Τέσα και του Χάρντιν ήταν ήδη περίπλοκος.
Τώρα είναι πιο μπερδεμένος από ποτέ
META THΝ ΠΤΩΣΗ
Η ΖΩΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΠΙΑ Η ΙΔΙΑ
Τη στιγμή που η Τέσα παίρνει τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της, τα πάντα αλλάζουν. Αποκαλύψεις κάνουν το μέλλον που τόσο κόπιασαν για να κατακτήσουν να φαντάζει άπιαστο.
Η ζωή της Τέσα αρχίζει να διαλύεται. Τίποτα δεν είναι αυτό που εκείνη νόμιζε. Ούτε οι φίλοι της. Ούτε η οικογένειά της.
Ο Χάρντιν –ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίο θα έπρεπε να μπορεί να βασιστεί– εξοργίζεται όταν ανακαλύπτει το μεγάλο μυστικό που εκείνη κρύβει και αντί να τη στηρίξει, τη σαμποτάρει.
Η Τέσα ξέρει ότι ο Χάρντιν την αγαπάει και θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει, όμως το να αγαπάς κάποιον είναι διαφορετικό από το να μπορείς να τον έχεις στη ζωή σου. Αυτός ο κύκλος ζήλιας, απρόβλεπτου θυμού και συγχώρησης είναι εξουθενωτικός.
Η Τέσα δεν έχει νιώσει ποτέ τόσο έντονα συναισθήματα για κανέναν.
Αξίζει όμως τόσο δράμα το θυελλώδες πάθος ανάμεσα σ’ εκείνη και τον Χάρντιν; Κάποτε ο έρωτας ήταν αρκετός για να τους κρατάει μαζί.
Αν όμως τώρα η Τέσα ακολουθήσει την καρδιά της, θα είναι αυτό… το τέλος;
Mετάφραση: Μαρία Ακριβάκη

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2016, 800 σελ.

After: Τώρα και μετά για πάντα μαζί – Anna Todd

Η ζωή δε θα είναι ποτέ πια η ίδια
Η Τέσα δεν είναι πια το γλυκό, απλό, καλό κορίτσι που ήταν όταν γνώρισε τον Χάρντιν, ούτε αυτός είναι το σκληρό, κυκλοθυμικό αγόρι που εκείνη ερωτεύτηκε τρελά. Η Τέσα κατανοεί όλα τα συναισθήματα που τον βασανίζουν και ξέρει ότι είναι η μόνη που μπορεί να κατευνάσει τα ξεσπάσματά του. Ο Χάρντιν τη χρειάζεται. Όμως όσο περισσότερες πτυχές του παρελθόντος του βγαίνουν στο φως, τόσο πιο σκοτεινός γίνεται και τόσο περισσότερο απομακρύνει την Τέσα και οποιονδήποτε άλλον από τη ζωή του. Η Τέσα δεν είναι πια σίγουρη αν μπορεί στ’ αλήθεια να τον σώσει χωρίς να θυσιάσει τον εαυτό της. Αξίζει ο έρωτας ώστε να χάσει την ταυτότητά της; Η Τέσα αρνείται να παραδοθεί χωρίς να πολεμήσει. Όμως για ποιον πολεμάει στην πραγματικότητα, για τον Χάρντιν ή για την ίδια;
«Ήταν μεγάλη η διαδρομή». Η Τέσα αναστέναξε κι εγώ ανέβασα τα χέρια μου στους ώμους της και τους έτριψα.
Εκείνη έγειρε πίσω, χαλαρώνοντας αμέσως. Γύρισε προς το μέρος μου και στα γαλαζοπράσινα μάτια της καθρεφτιζόταν ακόμα πάρα πολλή αγάπη για μένα, μετά από τόσα χρόνια.
Mετάφραση: Μαρία Ακριβάκη

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2017, 512 σελ.

Μυθιστορήματα
Μετά-After (2014), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
After: Μετά τη σύγκρουση (2015), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
After: Μετά την πτώση (2016), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
After: Τώρα και μετά για πάντα μαζί (2017), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Series
After
After (2014)
After We Collided (2014)
After We Fell (2014)
After Ever Happy (2015)
Before (2015)

Landon
Nothing More (2016)
Nothing Less (2016)

Stars
The Brightest Stars (2018)

Novels
The Spring Girls (2018)

Collections
Imagines (2016)

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη