Αντα Αντρέου

Ελληνες λογοτέχνες
H Άντα Αντρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα της Κύπρου, ενώ έζησε για δύο χρόνια στην Αθήνα, όπου σπούδασε Σχέδιο Μόδας.
Άρχισε να γράφει από δεκαπέντε χρονών, όμως μετά την ενηλικίωσή της αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή και επαγγελματικά. Η συγγραφική της διαδρομή έχει ξεκινήσει από το διαδίκτυο, δημοσιεύοντας ιστορίες στην παγκοσμίως γνωστή ιστοσελίδα Wattpad, όπου και αρκετά έργα της αγαπήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής σε Ελλάδα και Κύπρο, που βοήθησαν στη βελτίωση του τρόπου γραφής της, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς συγγραφής και ποίησης, όπου έχει διακριθεί.

Σκοτεινές επιθυμίες – Άντα Αντρέου

Desires 1


Η ζωή δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα χέρια μας, ούτε η καρδιά μπορεί να μείνει παγωμένη και κλειδωμένη για πάντα. Η Άντα θα το μάθει καλά αυτό.
Η Άντα, μια ανεξάρτητη, δυναμική και γεμάτη όνειρα δεκαεννιάχρονη κοπέλα, ξεκινάει τη φοιτητική της ζωή στο χώρο της Μόδας, προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή. Πάντα έθετε όρια και είχε τον έλεγχο σε όσα έκανε. Ένα σκοτεινό και ραγισμένο παρελθόν την οδήγησε σε μια απόφαση. Να κλειδώσει την καρδιά της και να μην επιτρέψει σε κανέναν και τίποτα να την κλονίσει.
Τι συμβαίνει, όμως, όταν δύο άντρες εμφανίζονται στη ζωή της και τα ανατρέπουν όλα;
Μία μόνο νύχτα αρκεί. ο Άγγελος Ανδρεάδης και ο Δημήτρης Ελευθεριάδης, δύο ανερχόμενοι μουσικοί, θα καταφέρουν να γκρεμίσουν όσα είχε καταφέρει να χτίσει. Ο Άγγελος, ένας φιλόδοξος άντρας που ζει στη Μαδρίτη. Μια ήρεμη δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Ο Δημήτρης, δυναμικός, δεν ανέχεται το όχι για απάντηση. Θα οδηγήσουν άραγε την Άντα να επιστρέψει σε όσα είχε ξεχάσει εδώ και καιρό; Και εκείνη, από τη μεριά της, θα μπορέσει να αφεθεί ξανά σε όσα αυτοί φέρνουν με την εμφάνιση τους;
“Αφέσου, γαμώτο! Ό,τι και να έχει γίνει, άσ’ το πίσω σου…” Η φωνή του ήταν ήρεμη, μα ο τόνος του έβγαζε θυμό. Με έσφιξε πιο πολύ πάνω του, για να μην ξεφύγω.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2017, 840 σελ.

Η αγάπη πριν τις επιθυμίες – Άντα Αντρέου
Τα πρόσωπά μας ήταν σε απόσταση αναπνοής.
“Με αγαπάς”, μουρμούρισε πάνω στα χείλια μου. “Πάρ’ το σαν μάθημα αυτό. Απόδειξη πως έτσι και φύγω, θα χαθείς”, ομολόγησε χαμηλόφωνα.
Στις “Σκοτεινές Επιθυμίες”, η Άντα Αλιβιζάτου μας γνώρισε το παρόν της. Τώρα, έφτασε η στιγμή να μας γυρίσει πίσω στον χρόνο και να μας δείξει το παρελθόν που την άλλαξε…
…δύο χρόνια πριν. Τότε που η Άντα ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τη σκληρή αλήθεια και την απάνθρωπη συνειδητοποίηση πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Ο Θέμης Φραντζής και ο Πάνος Αναγνώστου επιστρέφουν για να απαντήσουν στα αινιγματικά ερωτήματα. Δύο ονόματα και μία ιστορία. Μία ιστορία που συνέτριψε περισσότερα από ένα άτομα.
Απαντήσεις που δημιουργούν νέες ερωτήσεις, ένα ανεξήγητο μυστήριο και το αποτέλεσμα που άλλαξε την Άντα γεννάει νέα ερωτηματικά για το μέλλον.
Γιατί για την Άντα Αλιβιζάτου, τίποτα δεν τέλειωσε ακόμη…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2018, 488 σελ.

Ο έρωτας μετά τις επιθυμίες – Άντα Αντρέου
Η Άντα ως τώρα μας έδειξε τις επιθυμίες του παρόντος και τον πόνο του παρελθόντος· έφτασε η στιγμή να μας δείξει το μέλλον που αναδύθηκε μέσα από τα συντρίμμια τους.

Άντα και Δημήτρης

Δύο χρόνια μετά τη συνάντησή τους, όλα έχουν αλλάξει. Η Άντα και ο Δημήτρης ζουν, πλέον, στο Λονδίνο, κάνοντας μια κοινή, νέα αρχή. Η ζωή τους αποκτά, επιτέλους, ισορροπία και οι καριέρες τους αρχίζουν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν σκαλοπάτια. Η Άντα, παθιασμένη, εργάζεται ως υπεύθυνη μόδας στο περιοδικό Marie Claire. Ο Δημήτρης, ασυμβίβαστος, βρίσκει το μουσικό του σπίτι σε μια φημισμένη δισκογραφική εταιρεία. Ο έρωτάς τους είναι πιο φλογερός από ποτέ κι όλα δείχνουν πως βρήκαν τη θέση τους. Όμως η υπόσχεση του Θέμη θα επαναφέρει το παρελθόν στην πόρτα τους.

Οι δαίμονες της Άντας ξυπνούν και το παρελθόν του Δημήτρη έρχεται να τον κλονίσει. Το σχοινί τρέμει, ξεκινώντας έναν νέο ριψοκίνδυνο πόλεμο μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Θα αντέξει ή θα σπάσει; Είναι, άραγε, ικανοί να αντέξουν τις καταστροφικές συνέπειες της αποκάλυψης των μυστικών που κουβαλούν; Ένα είναι σίγουρο, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

“Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης εμφανίστηκε όταν δεν έπρεπε, όταν δεν ήθελα και χρειαζόμουν τα αισθήματα. Ήρθε για να μου υπενθυμίσει όσα έθαψα βαθιά μέσα μου”.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2019, 264 σελ.

Μυθιστορήματα
Σκοτεινές επιθυμίες (2017), Εκδόσεις iWrite.gr
Η αγάπη πριν τις επιθυμίες (2018), Εκδόσεις iWrite.gr
Ο έρωτας μετά τις επιθυμίες (2019), Εκδόσεις iWrite.gr

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr