Ανθή Λεκάτη

Ανθή Λεκάτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ανθή Λεκάτη κατάγεται από το χωριό Τσικαλιά της Μέσα Μάνης.
Μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στον Πειραιά. Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός” του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2010, ζει στο Ελευθεροχώρι, ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, και εργάζεται στη Λαμία. Τον ελεύθερο χρόνο εξορμά στα βουνά και τις θάλασσες, διαβάζει και γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα. Παράλληλα με τη δουλειά της και τη συγγραφή, ασχολείται με την καλλιέργεια βοτάνων και αρωματικών φυτών.
Μυθιστορήματα
Κουκουβάγια στην πέτρα (2011), Αδούλωτη Μάνη
Όλοι μπορούν να κάνουν φόνο (2013), Μελάνι

Διηγήματα
Χωρίς λόγια (2010)

Συλλογικά έργα
19 καινούρια βήματα (2010), Ελευθερουδάκης

Όλοι μπορούν να κάνουν φόνο – Ανθή Λεκάτη

Όλοι μπορούν


Δύο φόνοι. Δύο γυναίκες πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο, υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες. Μοναδικός συνδετικός κρίκος ο γοητευτικός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Ο αστυνόμος Δαμιανέας προτιμά ωστόσο την Αγκάθα Κρίστι. Δια της μεθόδου Πουαρό θα επιχειρήσει να διαλευκάνει δύο φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις. Όσο οι ύποπτοι πληθαίνουν τόσο οι πραγματικοί ένοχοι κρύβονται στις σκιές καλύπτοντας τα ίχνη τους.

Κάποιος που γράφει για φόνους μπορεί άραγε και να τους διαπράξει; Που μπορεί να οδηγήσει το μίσος και η αδελφική αγάπη; Πόσο καθαρά βλέπουμε τους γύρω μας; Μήπως όλοι μπορούν να κάνουν φόνο;

Αστυνομικό μυθιστόρημα, Μελάνι, 2013, 259 σελ.

Κουκουβάγια στην πέτρα – Ανθή Λεκάτη

Κουκουβάγια στην


Μία παρέα ανθρώπων, που λίγα πράματα ξέρει ο ένας για τον άλλον, συναντιέται σ’ έναν μανιάτικο πύργο σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Μέσα Μάνης, με το πρόσχημα ενός ήρεμου τριημέρου μακριά από την πολύβουη Αθήνα. Ο καθένας όμως έχει τα δικά του κρυφά σχέδια, τα οποία ανατρέπονται συνεχώς από μία σειρά σκοτεινών γεγονότων και αναπάντεχων αποκαλύψεων. Ένα ανεξήγητο μοιρολόι, δύο περίεργοι θάνατοι, μία δολοφονία και μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αποτελούν το αντικείμενο έρευνας του μυστικοπαθούς αστυνομικού διευθυντή της Αρεόπολης Χάρη Δαμιανέα, που ριψοκινδυνεύοντας τη καριέρα του, προσπαθεί να λύσει τα αινίγματα χωρίς να προδώσει τα δικά του φιλόδοξα σχέδια…

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο τα ατμοσφαιρικά τοπία της Μέσα Μάνης και πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Δαμιανέα.

Αστυνομικό μυθιστόρημα, Αδούλωτη Μάνη, 2011, 209 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μελάνι, Αδούλωτη Μάνη