Ανθή Πιερίδη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ανθή Πιερίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Κάιρο.
Τέλειωσε το Ελληνικό Σχολείο, Αχιλλοπούλειο και σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Καΐρου. Στο Παρίσι τέλειωσε σχέδιο στην Gerlavigne. Στην Αθήνα σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο. Εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην Ο.Α. και συνέχισε τις μουσικές σπουδές της. Το διάστημα 1980-2000 ασχολήθηκε εθελοντικά με τα πολιτιστικά. Συνεργάστηκε επίσης με το ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Βόλου, παρουσιάζοντας εκπομπές με κλασική μουσική και θέματα οικολογικού περιεχομένου. Επίσης συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες στο Βόλο και την Αθήνα. Το “Χρυσοκόκκινα μήλα” είναι το πρώτο της βιβλίο.
Νουβέλες
Χρυσοκόκκινα μήλα (2012), Βεργίνα

Χρυσοκόκκινα μήλα – Ανθή Πιερίδη
Έξι νουβέλες, έξι ιστορίες, άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους κουβαλάνε τα δικά τους προβλήματα, τα εκθέτουν και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον αναγνώστη.

“Αυτός είναι ο κόσμος της Ανθής Πιερίδη, τον οποίο μας αποκαλύπτει στα «Χρυσοκόκκινα μήλα». Οι ήρωες, μικροί και μεγάλοι, μάχονται να επιβιώσουν, να ερωτευθούν, να δημιουργήσουν. Άλλοτε βγαίνουν κερδισμένοι και άλλοτε πάλι το κατεστημένο τους προσπερνά, ενώ το πέρασμα του χρόνου τους δικαιώνει. Η συγγραφέας πλάθει έναν κόσμο γεμάτο δύναμη, όραμα, προσφορά και ευαισθησία, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη στα γεγονότα που διαμόρφωσαν την ελληνική κοινωνία από τον εμφύλιο μέχρι σήμερα. Στα κείμενά της η φύση είναι πάντα παρούσα. Άλλοτε σαν λουλούδι ευωδιάζει και άλλοτε σαν γλάρος πετά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για να πάει πιο ψηλά.”
Τούλα Ρεπαπή, Χρυσοκόκκινα μήλα, www.diavasame.gr, Μάιος 2012

Νουβέλες, Βεργίνα, 2012, 109 σελ.

Πηγές: Biblionet, Βεργίνα