Ανθή Θεοχαροπούλου

Σπούδασε φυσικοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Επέστρεψε στη γενέτειρά της και άνοιξε στο κέντρο της Βέροιας το δικό της φυσικοθεραπευτήριο, εργαζόμενη για πάνω από σαράντα χρόνια σ’ αυτό.
Παράλληλα με την εργασία της ασχολήθηκε με τη ζωγραφική.
Έργα της βρίσκονται σε δημόσια κτήρια και σε ιδιωτικές συλλογές.
Γράφοντας σε μια τοπική εφημερίδα μικρά διηγήματα της γεννήθηκε η επιθυμία να γράψει το πρώτο της βιβλίο.

Θάλασσα γυναίκα
Η θάλασσα είναι γυναίκα. Ο πατέρας της ο Ωκεανός από την πρώιμη ηλικία της τη γνώρισε στον φίλο του, τον αιώνιο Λόγο. Μεγαλώνοντας την έστειλε στο πανεπιστήμιο των αιθέρων για να μάθει να διακυβερνά το βασίλειό της. Όταν τελείωσε τις σπουδές της, ο γονιός της χάρισε το βασίλειό της. Εκεί με πολύ ζήλο και αφοσίωση δημιούργησε έναν όμορφο κόσμο για να κατοικεί η ίδια και οι υπήκοοί της.
Ο Άνεμος πάντα την ενοχλούσε. Όταν η Θάλασσα ξέφευγε από τα νοητά όρια που τη χώριζαν από την φίλη της τη Γη, αυτός ήταν η αιτία.
Ερωτεύτηκε τον Ήλιο. Κάθε βράδυ ήταν μαζί της. Παιδί όμως δεν απέκτησαν. Η Θάλασσα έμεινε έγκυος από βιασμό και γέννησε έναν γιο, το Κύμα. Το Κύμα μαθαίνοντας ότι ο βιολογικός του πατέρας ήταν ο Σεισμός, ήθελε να τον γνωρίσει. Στην αναζήτηση αυτή βίωσε δυσκολίες. Μαζί του υπέφεραν και οι γονείς του. Η μάνα του άγρυπνη, προσπαθούσε με όλη της τη δύναμη να σώσει το γιο της…
100 σελ.

Νουβέλες
(2018) Θάλασσα γυναίκα, Ρώμη

Πηγές: Biblionet, Ρώμη

Επισκέψεις: 7