Ανθή Ζήση

Ανθή Ζήση

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ανθή Ζήση γεννήθηκε στην Ζυρίχη της Ελβετίας.
Κατάγεται από τη Κοζάνη. Είναι Νηπιαγωγός, Blogger και συγγραφέας. Διαμένει στη Βέροια.
Έχει το πολύ όμορφο blog: Το νηπιαγωγείο που ονειρεύομαι!
Εκπαίδευση-Διαπαιδαγώγηση
Με ένα βιβλίο συντροφιά, μια ολόκληρη χρονιά! 1 (2015), Διάπλους
Με ένα βιβλίο συντροφιά, μια ολόκληρη χρονιά! 2 (2015), Διάπλους
Το μελισσάκι μου κι εγώ στον παιδικό σταθμό! (2018), Διάπλους

Συλλογικά έργα
Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω! (2016), Διάπλους

Το μελισσάκι μου κι εγώ στον παιδικό σταθμό! – Ανθή Ζήση

Το μελισσάκι μου


Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στον παιδικό σταθμό, αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που θέλουν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά.

Το βιβλίο: “Το μελισσάκι μου κι εγώ στον παιδικό σταθμό!” στηρίζεται στις αρχές του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας. Περιλαμβάνει φύλλα εργασίας από τη βασική θεματολογία, που διδάσκονται στον Παιδικό Σταθμό.

Η Έλλη, η μελισσούλα, η ηρωίδα του βιβλίου θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν βασικές έννοιες και γνώσεις, που διδάσκονται στον Παιδικό Σταθμό με διασκεδαστικό και ποιητικό τρόπο και μέσα από πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες.

Μέσα από τις δραστηριότητες δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά:
– να αξιοποιήσουν ποικίλα υλικά και να γνωρίσουν διαφορετικούς τρόπους έκφρασης
– να αναπτύξουν τη λεπτή τους κινητικότητα
– να αναγνωρίσουν τα χρώματα και τα σχήματα
– να κατανοήσουν απλές χωροχρονικές έννοιες
– να έρθουν σε επαφή με τους πρώτους αριθμούς
– να ανακαλύψουν τις 4 εποχές του χρόνου
– να γνωρίσουν το κοινωνικό και φυσικό τους περιβάλλον
– να γνωρίσουν τα ζώα και τα μεταφορικά μέσα.

Μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες συνδυάζοντας τη μάθηση με τη δημιουργικότητα.

Παιδικές δραστηριότητες, Διάπλους, 2018, 84 σελ.

Με ένα βιβλίο συντροφιά, μια ολόκληρη χρονιά! 2 – Ανθή Ζήση

Με ένα βιβλίοΠρωτότυπα φύλλα εργασίας με διαθεματικές δραστηριότητες


Δημιουργικές ώρες θα περάσουν τα παιδιά και θα μπορέσουν τα το αξιοποιήσουν τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί. Το βιβλίο αυτό στηρίζεται στις αρχές του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας. Περιλαμβάνει φύλλα εργασίας και ιδέες για δημιουργική αξιοποίηση διαφόρων θεμάτων, που διδάσκονται σε παιδιά νηπιακής ηλικίας.
Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολλές πρωτότυπες και ευχάριστες δραστηριότητες, που έχουν ως στόχο να εισάγουν τους μαθητές σε γλωσσικές δραστηριότητες, να ασχοληθούν με γράμματα και αριθμούς,με παγκόσμιες ημέρες και γιορτές, να αναπτύξουν τον προφορικό τους λόγο, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να εκφραστούν δημιουργικά και να αυτενεργήσουν.
Το βιβλίο περιλαμβάνει και CD, στο οποίο θα βρείτε εποπτικό υλικό και φύλλα εργασίας πάνω σε έργα τέχνης μεγάλων ζωγράφων, καλύπτοντας πολλές θεματικές ενότητες με τις οποίες ασχολούμαστε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (300 σελίδων), 81 σταυρόλεξα για όλη τη σχολική χρονιά, καρτέλες αλφαβήτας, αλλά και ιδέες και φύλλα εργασίας για την οργάνωση του portfolio κι επιπλέον φύλλα εργασίας.

Παιδικές δραστηριότητες, Διάπλους, 2015, 176 σελ.

Με ένα βιβλίο συντροφιά, μια ολόκληρη χρονιά! 1 – Ανθή Ζήση

Με ένα βιβλίοΠρωτότυπα φύλλα εργασίας με διαθεματικές δραστηριότητες


Το βιβλίο αυτό στηρίζεται στις αρχές του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας. Περιλαμβάνει φύλλα εργασίας και ιδέες για δημιουργική αξιοποίηση διαφόρων θεμάτων, που διδάσκονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολλές πρωτότυπες και ευχάριστες δραστηριότητες, που έχουν ως στόχο να εισάγουν τους μαθητές σε γλωσσικές δραστηριότητες, να ασχοληθούν με χωροχρονικές έννοιες και αριθμούς, να αναπτύξουν τον προφορικό τους λόγο, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να εκφραστούν δημιουργικά και να αυτενεργήσουν.
Απευθύνεται σε παιδιά που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό

Παιδικές δραστηριότητες, Διάπλους, 2015, 160 σελ.

Πηγές: Biblionet, Διάπλους