Αντιγόνη Ηλιάδη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αντιγόνη Ηλιάδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Είναι απόφοιτη Προγράμματος μεταπτυχιακών Σπουδών Ιστορίας της Φιλοσοφίας του ΑΠΘ και φοιτήτρια του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν εκδοθεί σε διάφορα λογοτεχνικά, έντυπα και διαδικτυακά, περιοδικά. Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2017 με τον τίτλο “Βενζίνη: Δεκατρείς ιστορίες για αγρίες” (εκδόσεις Ένεκεν).
Διηγήματα
Βενζίνη (2017), Ένεκεν
Στον καιρό των ζωντανών (2019), Ακυβέρνητες Πολιτείες

Στον καιρό των ζωντανών – Αντιγόνη Ηλιάδη
Οι ήρωες της Αντιγόνης Ηλιάδη κινούνται ασθμαίνοντας στις δυτικές συνοικίες και στα μισοσκότεινα στενά της πόλης της Θεσσαλονίκης. Στιγματισμένοι από την τάξη, τον τόπο και το φύλο τους, οραματίζονται και πραγματοποιούν άλματα μιας ποιητικής απόδρασης. Η Αντιγόνη Ηλιάδη κατορθώνει μέσα από τη λιτή έκφρασή της και το χιούμορ της, που ενίοτε αγγίζει τα όρια του σπαραγμού, να διαμορφώσει ήδη ένα διακριτό, προσωπικό λογοτεχνικό ύφος.

Διηγήματα, Ακυβέρνητες Πολιτείες, 2019, 112 σελ.

Βενζίνη – Αντιγόνη Ηλιάδη

Δεκατρείς ιστορίες για αγρίες


Αηδιαστικό εκτόπλασμα που ήρθες από τα άνανδρα βάθη του υποκόσμου. Η ισορροπία. Έπαψε να υπάρχει, Πρέπει να είσαι εκεί. Σε αυτό το τραπέζι. Για απόλαυση.Καταλαμβάνεις μια θέση ψηλότερη από αυτό που σου αρμόζει. Εγώ πίσω από μια κλειδαρότρυπα.Καθηλωμένος. Να βλέπω όλο το θέαμα κρυφά.Κι εσύ εκεί. Να γίνεσαι το θέαμα. Δεν γεννήθηκες ποτέ για κάτι τέτοιο. Όμως είσαι εκεί.Πρωταγωνιστείς.Εσύ τώρα.Και σε βλέπω.

Διηγήματα, Ένεκεν, 2017, 148 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ένεκεν, Ακυβέρνητες Πολιτείες