Αντιγόνη Ρήγα

Αντιγόνη Ρήγα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αντιγόνη Ρήγα γεννήθηκε στην Φλώρινα.
Εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος για δεκαοκτώ χρόνια. Το 2018 αποσύρθηκε από τον συγκεκριμένο κλάδο και άρχισε να ασχολείται περισσότερο με το γράψιμο. Αγαπάει την αστυνομική λογοτεχνία. Από το 2016 έχει μια σελίδα στο Facebook και ένα blog, στα οποία γράφει άρθρα σχετικά με τον αθλητισμό, με κύρια εστίαση το ποδόσφαιρο. Ζει με την οικογένειά της και τη σκυλίτσα τους στη Λητή, ένα προάστειο της Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο «Στην Άκρη του Γηπέδου» είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα.
Μυθιστορήματα
Στην άκρη του γηπέδου (2021), Sportbook

Στην άκρη του γηπέδου – Αντιγόνη Ρήγα

Στην άκρη του γηπέδου


Η Αντιγόνη και ο Χρήστος.
Ένα ζευγάρι που θέλει να προσφέρει τα καλύτερα στα παιδιά του και παλεύει συνεχώς για αυτά.
Ο Κρις και ο Ορφέας.
Δύο αδέρφια που από πολύ μικρή ηλικία έδειξαν την κλίση τους και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο.

Όλα από την αρχή: η γέννηση, η πρώτη κλωτσιά, η πρώτη επαφή με την μπάλα, οι όμορφες στιγμές που έζησαν, οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισαν, τα ταξίδια των παιδιών με την ομάδα αλλά και τα ταξίδια που μοιράστηκε όλη η οικογένεια, οι εμπειρίες που αποκόμισαν, οι πανηγυρισμοί της νίκης αλλά και οι στιγμές γεμάτες κλάματα, είναι κάποια από τα «ενθύμια» που τους έμειναν από όλη αυτή τη διαδρομή.
Η κοινή ζωή των τεσσάρων αλλά και η «μοναχική» πορεία των αγοριών μέσα και έξω από το γήπεδο. Μια πορεία που δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Μια πορεία καταγεγραμμένη μέσα από τα μάτια της μαμάς τους, γνωστή και ως soccermum, η οποία δεν έλειψε ποτέ από δίπλα τους. Ήταν πάντα εκεί… Στην άκρη του γηπέδου.
Άραγε η ιστορία τους θα έχει το ίδιο happy end που είχαν και τα παραμύθια που έλεγε στα παιδιά της όσο ήταν μικρά, η «αιθεροβάμων» Αντιγόνη;

Μυθιστόρημα, Sportbook, 2021, 422 σελ.

Πηγές: Biblionet, Sportbook