Αντιγόνη Σιώμου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αντιγόνη Σιώμου μεγάλωσε στο Βελβεντό Κοζάνης και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να φοιτήσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Αγαπώντας από παιδί τα βιβλία, το διάβασμα και τη συγγραφή, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της ολοκληρώνοντας το ΔΠΜΣ Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού στο ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Σε ηλικία δεκαεννέα ετών εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Πατάκη το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Η Κοιλάδα”. Το 2021 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Λυκόφως το μυθιστόρημά της με τίτλο “Παραμύθα”.
Μυθιστορήματα
Η Κοιλάδα (2014), Εκδόσεις Πατάκη
Παραμύθα (2021), Λυκόφως

Παραμύθα – Αντιγόνη Σιώμου

Παραμύθαή, αλλιώς, Εισαγωγή στην Καθημερινότητα


Ένας τριαντάχρονος βρέθηκε πεταμένος στα σκουπίδια. Όταν ξυπνάει πλέον στο νοσοκομείο, έχει χάσει εντελώς τις αναμνήσεις του –αρχικά, ακόμη και τη γνώση της μητρικής του γλώσσας. Του δίνουν το όνομα «Τζο Μπράουν», ένα κοινότοπο όνομα, αφού κανείς δεν ξέρει ούτε μπορεί να ανακαλύψει τίποτα για το παρελθόν του.
Σαν ένας νέος πρωτόπλαστος, ο Τζο Μπράουν έρχεται αντιμέτωπος με τον κόσμο γύρω του. Πώς μπορεί όμως ένας τέτοιος αμόλυντος άνθρωπος, τόσο αγνός και αθώος όσο ένα μικρό παιδί, να ενταχθεί μέσα στη σύγχρονη, αδίστακτη κοινωνία;

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2021, 214 σελ.

Η Κοιλάδα – Αντιγόνη Σιώμου

Η κοιλάδα


Ποιος μπορεί να μετρήσει τις αποχρώσεις μιας καταπράσινης κοιλάδας τη στιγμή που δύει ο ήλιος; Ποιος μπορεί να περιγράψει με βεβαιότητα την πραγματικότητα που αποκαλεί “ζωή του”;

Ο Ίνγκο Γκρέιφολκ ζει με την αδερφή του και τον άρρωστο πατέρα του σε ένα απομακρυσμένο χωριό του βασιλείου Φιλίρια.

Ο Μπόρντο Ρέιβενκοουτ, από την άλλη, λόγω ενός περίεργου χαρίσματος που διαθέτει, βρίσκεται στο πλευρό ενός διεφθαρμένου δούκα ως επαγγελματίας δολοφόνος.

Η απαγωγή του Ίνγκο από κάποιους στρατιώτες που κατά λάθος τον περνούν για κατάσκοπο και η ανάθεση μιας νέας αποστολής- δολοφονίας στον Μπόρντο οδηγούν στην τυχαία -και μοιραία- συνάντηση των δύο νέων.

Τα δύο αγόρια θα ενωθούν με ισχυρότερους δεσμούς από αυτούς του αίματος και θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο ο ένας στη ζωή του άλλου…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πατάκη, 2014, 448 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πατάκη, Λυκόφως