Αντιγόνη Τσίτσιλα

Αντιγόνη Τσίτσιλα

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Η Αντιγόνη Τσίτσιλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Το 2001 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Το 2007 πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας στη Σχολική Παιδαγωγική, Διδακτική Μεθοδολογία. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια, ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε εκπαιδευτικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο δημιουργικής γραφής στην αστυνομική αφήγηση. Είναι μητέρα τριών αγοριών. Από το 2006 υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση ως νηπιαγωγός. Το 2012 κυκλοφόρησαν τα βιβλία της «Κομπιουτερούλης, ο έξυπνος υπολογιστής» και «Ο Αχιλλέας και οι ήρωες του διαστήματος» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Το βιβλίο «Νίνα, μια γάτα χωρίς νύχια» είναι το τρίτο της παιδικό βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ο Αχιλλέας και οι Ήρωες του Διαστήματος (2012), Ψυχογιός
Κομπιουτερούλης, ο Έξυπνος Υπολογιστής (2012), Ψυχογιός
Νίνα, μια γάτα χωρίς νύχια (2022), Εκδόσεις Πνοή

Νίνα, μια γάτα χωρίς νύχια – Αντιγόνη Τσίτσιλα

Νίνα


«Γάτα χωρίς νύχια, γίνεται; Δεν γίνεται». Αυτό πίστευε η γάτα Τιτίνα για την κόρη της, τη Νίνα, που δεν μπορούσε με τίποτα να σταματήσει να τρώει τα νύχια της. Η Νίνα ήταν τόσο διαφορετική από τις άλλες γάτες, κι αυτό η μαμά της δεν μπορούσε με τίποτα να το αποδεχθεί. Ένα αναπάντεχο όμως γεγονός θα αλλάξει τη γνώμη της Τιτίνας αλλά και τη σχέση μαμάς και κόρης.

Εικονογράφηση: Αγγελική Δρακάκη

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πνοή, 2022, 32 σελ.

Κομπιουτερούλης, ο Έξυπνος Υπολογιστής – Αντιγόνη Τσίτσιλα

Κομπιουτερούλης


“Ποτέ στον υπολογιστή
Μόνοι και ώρα πολλή
Πάντα παρεούλα
Να κάνετε και κουβεντούλα…”

Έτσι είπε ο Κομπιουτερούλης στα παιδιά που τον κοιτούσαν με έκπληξη και απορία. Ποιος είναι όμως ο Κομπιουτερούλης, τι συμβουλές έχει ακόμη να δώσει στα παιδιά και τι θα τους μάθει για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή; Η συνέχεια στην ιστορία μας…

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που θα μυήσει τα παιδιά στον κόσμο των υπολογιστών μαθαίνοντάς τους με χιούμορ τις βασικές έννοιες.

Εικονογράφηση: Βίλλυ Καραμπατζιά

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2012, 42 σελ.

Ο Αχιλλέας και οι Ήρωες του Διαστήματος – Αντιγόνη Τσίτσιλα

Ο Αχιλλέας


Ο Αχιλλέας δεν κράτησε την υπόσχεση που έδωσε στους γονείς του. Μόλις του αγόρασαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, πού τον έχανες πού τον έβρισκες, κλεισμένος στο δωμάτιό του να παίζει με τις ώρες παιχνίδια. Ξέχασε τους φίλους του, σταμάτησε να πηγαίνει στις προπονήσεις της ομάδας του, άρχισε να παραμελεί τα μαθήματά του και έχασε κυριολεκτικά τον ύπνο του! Τι θα συμβεί, όμως, μόλις οι φίλοι του του γυρίσουν την πλάτη και ξαφνικά μείνει ολομόναχος, όταν χαλάσει και ο υπολογιστής του;

Ένα βιβλίο για την αλόγιστη χρήση του υπολογιστή και για την προσκόλληση των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2012, 62 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή, Ψυχογιός