Αντωνία Ρενδούμη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αντωνία Ρενδούμη το 2010 πέρασε στο Εθνικό και Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Είναι κάτοχος Proficiency από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και του Michigan στα αγγλικά, και Dalf C1 στα γαλλικά. Μιλάει επίσης σερβικά. Τον Ιούνιο του 2015 πέτυχε στις εξετάσεις του IDTA ως δασκάλα χορού Belly Dance.
Μυθιστορήματα
Όταν οι δείκτες του χρόνου σταματούν (2018), Δυάς Εκδοτική
Στενές σχέσεις γυναικών (2019), Δυάς Εκδοτική

Διηγήματα
Η δασκάλα μου κι εγώ (2016), Όστρια Βιβλίο

Στενές σχέσεις γυναικών – Αντωνία Ρενδούμη
Ένας άσχημος χωρισμός, ύστερα από μια ομοφυλοφιλική σχέση πολλών ετών…. Μια αγγελία για νέα γνωριμία εν βρασμώ ψυχής…. Ένα e-mail… Ένας ξανθός άγγελος στη ζωή μου…. Μια κούκλα γαλανομάτα…. Τα μυστήρια γύρω από το πρόσωπό της πολλά… Φωνές…. Νεύρα… Πού θα πάει αυτή η νέα σχέση άραγε;

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2019

Όταν οι δείκτες του χρόνου σταματούν – Αντωνία Ρενδούμη
Μια βροχερή μέρα… Όταν ο χρόνος τρέχει αντίστροφα και ξαναζείς σκηνές από το παρελθόν. Όταν νομίζεις πως ήρθε το τέλος. Η στιγμή που συνειδητοποιείς πως κανείς άλλος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και όλοι σε περνούν για τρελή. Η σκέψη και η προσπάθειά σου να αλλάξεις το παρόν και το μέλλον πάνε στραβά. Τότε δε σου απομένει τίποτα άλλο παρά να χάσεις τα λογικά σου!

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2018, 230 σελ.

Η δασκάλα μου κι εγώ – Αντωνία Ρενδούμη
Είμαι η Τόνια…Από μικρή θυμάμαι, όταν κάποιος με ρωτούσε ποιός είναι ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός, απαντούσα πως ήμουν bisexual (αμφιφυλόφιλη δηλαδή).
Αυτό κράτησε αρκετά χρόνια, καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας μου, όπου είχα κάποιες σχέσεις με αγόρια, για τα οποία όμως δεν ένιωθα την παραμικρή έλξη, πόσο μάλλον να έχω και συναισθήματα. Έκανα και γνωριμίες με κορίτσια, για τα οποία ένιωθα κάποια πράγματα, όμως δυστυχώς ήταν μονόπλευρο.
Αναζητούσα τον έρωτα μαζί τους ο οποίος όμως, κατά κύριο λόγο, έμενε ανεκπλήρωτος. ” Σεξ, σεξ, σεξ…” Η λέξη αυτή αντηχούσε στο μυαλό μου. Διαρκώς αναρωτιόμουν γιατί όλοι και όλες ήθελαν μόνο αυτό από ‘ μένα.
Ώρες – ώρες αναρωτιόμουν γιατί ζούσα…Αν άξιζα να πάρω αγάπη και να δώσω. Αν είχα αξία γενικά σαν άνθρωπος. ”Γιατί σ’ εμένα?” ρωτούσα συνέχεια τον εαυτό μου. ”Γιατί να μη μπορώ να κάνω τους άλλους δίπλα μου να με αγαπήσουν?”
Ερωτήματα που έμειναν χρόνια αναπάντητα. Ίσως και για πάντα… Ποιός ξέρει? Σημασία είχε πως εγώ ήμουν διατεθειμένη να αγαπήσω εάν μου δινόταν η ευκαιρία.
Σιγά-σιγά κατάλαβα ότι δεν ήμουν bisexual, αλλά λεσβία. 100 τοις 100 ομοφυλόφιλη ,πράγμα το οποίο δεν κατάλαβαν ποτέ οι άντρες που μου έκαναν καμάκι στο δρόμο, μιας και πάντα ήμουν πολύ θηλυκή.
Η μητέρα μου στην αρχή, όταν το συζήτησα πρώτη φορά μαζί της, αρνούνταν να το δεχτεί. Ευτυχώς όμως κάποια στιγμή το κατάλαβε και σταμάτησε τις σκηνές.
Εκείνη την περίοδο της ζωής μου το συνειδητοποίησα μέσα μου και το πήρα απόφαση, αν και πιστεύω πως άργησα λίγο. Δε γινόταν όμως διαφορετικά.
Έπιανα τον εαυτό μου συχνά στο δρόμο να κοιτάζω και να χαζεύω για ώρα τις εμφανίσιμες γυναίκες που περνούσαν. Αντιθέτως, να κοιτάξω άντρα ούτε λόγος!
Έτσι λοιπόν ένα πρωί στάθηκα μπροστά από τον καθρέφτη και χαμογελώντας είπα με αυτοπεποίθηση: “Είμαι η Τόνια και είμαι λεσβία…”

Διηγήματα, Όστρια Βιβλίο, 2016, 80 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Δυάς Εκδοτική