Αντωνία Βελισσαράτου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αντωνία Βελισσαράτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη.
Είναι επιχειρηματίας και ζει μεταξύ Σαντορίνης και Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ιστορίας της τέχνης και δημιουργικής γραφής, στο εργαστήρι του Αλέξανδρου Ντερπούλη. Κείμενά της δημοσιεύονται στην τοπική εφημερίδα Santorini times, καθώς και στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Top Melody. Επίσης έχει πάρει μέρος στην έκδοση συλλογής διηγημάτων από τον εκδοτικό οίκο iWrite σε συνεργασία με το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής. Με το μυθιστόρημα “Στα μονοπάτια του ονείρου” έκανε, το 2013, την πρώτη εκδοτική της απόπειρα. Ο “Ιχνηλάτης των θαλασσών” είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.
Μυθιστορήματα
Στα μονοπάτια του ονείρου (2013), Γαβριηλίδης
Ιχνηλάτης των θαλασσών (2017), Γαβριηλίδης

Ποίηση
Γυμνές ψυχές (2021), Ιωλκός

Γυμνές ψυχές – Αντωνία Βελισσαράτου

Γυμνές ψυχέςΠοιήματα


Θεματικός άξονας των ποιημάτων είναι οι αξίες. Ένα οδοιπορικό εντός του προσωπικού μας σύμπαντος, με στόχο τη διατήρηση των αξιών μας, την εσωτερική δύναμη και την κατάκτηση της ακεραιότητας.
Η ποιήτρια πιστεύει ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι, ένα εσωτερικό ταξίδι με μοναδικό στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος και την προσωπική εξέλιξη.
Το χαρτί και το μολύβι, για εκείνη έχει την ερμηνεία ενός παρθένου νησιού, στο κέντρο ενός ωκεανού περιτριγυρισμένο από ανθρώπους, λέξεις, μα πιο πολύ από συναισθήματα και εμπειρίες.
Η κάθε λέξη που βρίσκει τη θέση της στο χαρτί είναι μια ανάσα, μια πνοή ελευθερίας σε ένα τρομακτικά ανούσιο και επιπόλαιο κόσμο. Θεωρεί ότι η στάση ζωής, απαλλαγμένη από μικρότητες δίνει λύσεις, όταν οι προκλήσεις και τα θεμέλια του εγωισμού αγωνίζονται να κρατηθούν

Ποίηση, Ιωλκός, 2021, 64 σελ.

Στα μονοπάτια του ονείρου – Αντωνία Βελισσαράτου
Όταν η Αθηνά γεύεται το πικρό ποτήρι της προδοσίας από τον άντρα που επρόκειτο να παντρευτεί, βλέπει τον κόσμο γύρω της να καταρρέει. Ένα ταξίδι στη Σαντορίνη φαίνεται να είναι το πρώτο βήμα προς τη λύτρωση. Μαζί της η Άρτεμις, παιδική φίλη και στήριγμα της Αθηνάς, θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει τους δικούς της δαίμονες, όταν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό αποκαλύπτεται και η ζωή της αλλάζει για πάντα.
Από τις χαοτικές ταχύτητες της μεγαλούπολης έως τον στάσιμο χρόνο του κυκλαδίτικου γαλάζιου, άνθρωποι με κοινή μοίρα εγκλωβίζονται στην αρένα της πραγματικότητας, όπου οι εφιάλτες ντύνονται όνειρα και τα όνειρα γεννιούνται από τις στάχτες του εφιάλτη, κι απ’ όπου ο μόνος που θα καταφέρει να βγει ζωντανός είναι αυτός που θα νικήσει τον πιο ύπουλο αντίπαλο: τον εαυτό του.

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2013, 288 σελ.

Ιχνηλάτης των θαλασσών – Αντωνία Βελισσαράτου
Η ιστορία εκτυλίσσεται με φόντο ένα ορεινό χωριό. Οι ήρωες, σαν μικρά συστήματα, συνθέτουν έναν οργανισμό που παλεύει να αντιμετωπίσει τα πονεμένα ίχνη του παρελθόντος. Άξονας της υπόθεσης είναι οι συνέπειες και οι κραδασμοί, από τραυματικά γεγονότα στις ζωές των ηρώων. Καθοριστικό πρόσωπο, ένας βίαιος χαρακτήρας που αδυνατεί να δαμάσει τα άρρωστα πάθη του, σκορπώντας γύρω του τρόμο, οδύνη και οργή, ακόμα και μετά το θάνατό του. Οι πράξεις του παρασύρουν σε μια δίνη τους δικούς του ανθρώπους και το ψυχικό τους ανάχωμα υποχωρεί, κάτω από την πίεση έντονων αρνητικών συναισθημάτων. Μέσα από τις προσωπικές τους διαδρομές, θα αγωνιστούν να βγουν από το σκοτάδι και να αναζητήσουν το δρόμο προς το φως.

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2017, 256 σελ.

Πηγές: Biblionet, Γαβριηλίδης, Ιωλκός