Αντωνία Βιταλιώτου-Σέττα

Ελληνες λογοτέχνες
H Αντωνία Βιταλιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, με κυκλαδίτικη καταγωγή.
Αγάπησε τη θάλασσα περισσότερο από τη στεριά και νοσταλγεί ακόμα τα παιδικά της καλοκαίρια στο νησί. Όταν ήταν παιδί, ήθελε να γίνει νηπιαγωγός, μετά δασκάλα και τελικά σπούδασε Φιλολογία. Σε μια στροφή του δρόμου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Διερευνώντας τα επαγγελματικά στερεότυπα στη σύγχρονη Παιδική Λογοτεχνία, γνώρισε τον χώρο αυτό και τον αγάπησε. Έγινε μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και προσπάθησε να περάσει από τη Θεωρία στην Πράξη ακολουθώντας τα μονοπάτια της γραφής. Σε αυτή την πορεία είχε δασκάλους στα Σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου τους ξεχωριστούς Χρήστο Μπουλώτη και Αργυρώ Μαντόγλου. Το 2011 πήρε μέρος στον Δια­γωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έλαβε Τιμητική Διάκριση για το παιδικό της μυθιστόρημα “Τα ξυπνήματα του Κάφκα”.
Το 2013 “Το νησί με τη σιδερένια καρδιά” απέσπασε το πρώτο βραβείο Ταξιδιωτικού Μυθιστορήματος στον Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Eργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Στο νησί με τη σιδερένια καρδιά – Αντωνία Βιταλιώτου-Σέττα
Μπορεί από μια απρόσμενη ανατροπή της καθημερινότητάς μας να βγει κάτι καλό; Ο Σταμάτης, μαθητής της ΕΟ τάξης του Δημοτικού, ακολουθεί τη μητέρα του, διορισμένη φιλόλογο, στο κυκλαδονήσι της Σερίφου.

Κι αν έκανε αρχικά την “καρδιά του πέτρα”, πολλά θα συμβούν που θα τον κάνουν ν’ αγαπήσει “το νησί με τη σιδερένια καρδιά”.

Στο νέο του ξεκίνημα θα τον ακολουθήσει κι ο “σερίφιος βάτραχος”, ένα νόμισμα από το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας, που μετά από αιώνες νοσταλγίας θα γυρίσει στον τόπο που τον γέννησε.

Από την πολύβουη τσιμεντούπολη στο ήρεμο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο. Αρχή της ιστορίας και πάμε…

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μίνωας, 2014, 135 σελ.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Τα ξυπνήματα του Κάφκα (2011)
Στο νησί με τη σιδερένια καρδιά (2014)

Συλλογικά έργα
Ελληνικό Πάσχα (2012)

Πηγές: Εκδόσεις Μίνωας

72 views.