Αντώνιος Ευθυμίου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αντώνιος Ευθυμίου είναι συγγραφέας και ποιητής, μέλος της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με μεταπτυχιακό στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων». Το 2010 έλαβε υποτροφία από την Ιαπωνική Κυβέρνηση για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο στην Τομέα της Ακτομηχανικής. Για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε στην Ολλανδία και τις Φιλιππίνες, ενώ για τέσσερα χρόνια έζησε στο Μόναχο της Γερμανίας.
Ασχολείται με τη λογοτεχνία από την εφηβεία του. Τα πρώτα ποιήματά του δημοσιεύθηκαν στο μαθητικό περιοδικό «Αθηναίος» του Κολλεγίου Αθηνών. Έκτοτε, έχει γράψει πολλά ποιήματα, στίχους, διηγήματα, θεατρικά έργα, παραμύθια, δοκίμια και κινηματογραφικά σενάρια. Έχει διακριθεί σε αρκετούς πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έχει συμμετάσχει σε διάφορα ανθολόγια. Επίσης, έχει αρθρογραφήσει σε ποικίλα έντυπα και ιστοσελίδες τέχνης και πολιτισμού. Τον Ιούλιο του 2019 ανέβηκε στο θέατρο Αργώ το μονόπρακτο θεατρικό έργο του «Χαμόγελο Υψηλής Τάσης» από τον Στέλιο Καλαθά και τη θεατρική ομάδα+αίσθημα.
Διηγήματα
Ψυχηλασία (2021), Βεργίνα

Ψυχηλασία – Αντώνιος Ευθυμίου

ΨυχηλασίαΔιηγήματα


Η «Ψυχηλασία» είναι ένα πολύτροπο ψηφιδωτό αναμνήσεων. Η πένα μεταμορφώθηκε σε αδράχτι για να υφάνει ιστορίες στον αργαλειό της φαντασίας. Ένας Δον Κιχώτης Δεσμώτης συναντά τον Γέρο του Βοριά στο Λεωφορείο η Ζωή. Ο Αδέσποτος Άγγελος κλείνει ένα Ραντεβού με το Φως λίγο πριν την Επανάσταση των Αγαλμάτων. Η Χαμένη Κόρη βρίσκει τυχαία στην Αθήνα, σε μια πόλη που αλλάζει, Είκοσι Γρόσια Αγάπης που έπεσαν απ’ τις τρύπιες τσέπες του Ονειρόπαιδου. Κι η Εσταυρωμένη σχεδιάζει έναν Μηχανικό Θάνατο για να διώξει την Αγκούσα απ’ την καρδιά της. Όλες αυτές οι σκέψεις απλώθηκαν σ’ έναν λευκό καμβά και περιμένουν μερικά λαίμαργα μάτια για να πάρουν το σχήμα της ζωής και να γιομίσουν χρώματα.

Διηγήματα, Βεργίνα, 2021, 140 σελ.

Πηγές: Biblionet, Βεργίνα