Αντώνης Γάκης

Αντώνης Γάκης

Ελληνες λογοτέχνες
O Αντώνης Σπ. Γάκης γεννήθηκε στην Π. Φώκαια Αττικής το 1980, β’ γιος του Σπύρου Γάκη, δασκάλου από τη Λούτσα – Πάργας Πρεβέζης και της Άννας Μητροπία, νηπιαγωγού, από τoν Βόθωνα Σαντορίνης. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αναβύσσου και συνέχισε τις Σπουδές του στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έπειτα φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τελευταίος του ακαδημαϊκός σταθμός το Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου έκανε το διδακτορικό του στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης με θέμα “Πολιτικές Περιβάλλοντος”.
Μιλάει 5 γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και την μητρική Ελληνική. Έχει διδάξει σε Δημόσια Ι.Ε.Κ., στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, σε Κολλέγια και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος και καθηγητής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Σήμερα είναι ερευνητής και εισηγητής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε πανεπιστημιακά ερευνητικά σχολικά προγράμματα. Από το 2006 έως τώρα εκλέγεται διαρκώς Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και είναι εντεταλμένος σύμβουλος στα θέματα οδικής ασφάλειας και οικολογικής μετακίνησης της Περιφέρειας Αττικής.
Μυθιστορήματα
Τα μυστικά του ηλιοβασιλέματος (2015), Creative Point
Santorini, The Secrets of the Sunset (2015), Creative Point

Νουβέλες
Άνθρωποι και σκουπίδια 100 Μ.Χ.* (2015), Creative Point

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Οι φύλακες της φύσης (2015), Creative Point
Χάρη ο Χ Ερευνητής: Το μυστήριο της λίμνης (2020), Creative Point

Χάρη ο Χ Ερευνητής – Δρ. Αντώνης Γάκης

Χάρη ο Χ Ερευνητήςκαι το Μυστήριο της Λίμνης


Ο Xάρης ο Χ-Ερευνητής μας συστήνεται μαζί με τον πιστό του σκυλοντετέκτιβ τον Ψείρα, και μαζί με την φίλη τους Φρόσω είναι έτοιμη να λύσουν την πρώτη τους αποτολή. Το μυστήριο της Λίμνης!
Τι λέτε θα τα καταφέρουν;

Απολαύστε το πρώτο βιβλίο της εκπαιδευτικής περιβαλλοντικής σειράς παιδικής λογοτεχνίας.

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Creative Point, 2020, 80 σελ.

Άνθρωποι και σκουπίδια 100 Μ.Χ.* – Αντώνης Γάκης

Άνθρωποι και*μετά χρήματος


Ένα συναρπαστικό ταξίδι επιστημονικής φαντασίας, που δεν απέχει πολύ από την οδυνηρή πραγματικότητα, που διαμορφώνεται καθημερινά από την εγκληματική μας συμπεριφορά απέναντι στη Φύση.

Ένας νέος άντρας τύπου “Α”, στην Αθήνα του 100 Μετά Χρήματος, θα προσπαθήσει να δραπετεύσει σαν περιστέρι από τα δεσμά της Άρχουσας Τάξης, όπου ανήκει, για να προσγειωθεί με τα φτερά του παράνομου έρωτα, στην αγκαλιά της κοπέλας τύπου “Η”, που έχει κατακλύσει τα όνειρά του.

Μέσα από ένα εσωτερικό πολεμικό κρυφτό με την Αστυνομία Αειφορίας, αντιμέτωπος με Δούρειους Ίππους και θανατηφόρους Κανόνες, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τη δική του Ελευθερία μέσα από τα μονοπάτια που τον οδηγούν οι ξεχασμένες αξίες και διδαχές του πρωτόλειου Ανθρώπινου Πολιτισμού μας.

Νουβέλα Επιστημονικής φαντασίας, Creative Point, 2015, 70 σελ.

Οι Φύλακες της Φύσης – Αντώνης Σπ. Γάκης

Οι Φύλακες της ΦύσηςΗ Χώρα της Γνώσης


Ένα οικολογικό διδακτικό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Εικονογράφηση: Ουρανία Πικραμένου

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Creative Point, 2015, 52 σελ.

Santorini, The Secrets of the Sunset – Αντώνης Σ. Γάκης

The Muse


Little Marcos returns to the 20th century Santorini, many years after his last visit. He is now a teenager who will come face to face with the story of Life itself; a story which flows ceaselessly forming circles… He will learn that love and friendship are two interwoven knots. In those magical places – a precious gift to the unique island of Santorini by Nature’s own mania Marcos will learn how much Love’s waiting hurts; he will love the blindness of Hope, he will feel the flow of Time stretching like a string right through his very heart, carrying him into another time… when Love had no Facebook profile and Friendship could not be measured by the number of likes.

This novel is a hymn to childhood innocence and male bonding and its mutation to the adult, wounded Love which makes no distinctions between rich and poor, young and old. Grandpa Marcos in 1940, his father Stavros in the 1970’s and little Marcos at the end of the ‘90’s all tangled in an inextricable love story with the same ending-just like the secrets hidden in the sunset and those kept by the mysterious traveler of his childhood; the man with the guitar, at the Castle of Oia…

Μετάφραση: Christine Theocharis
Τίτλος πρωτοτύπου: Τα μυστικά του ηλιοβασιλέματος: Η μούσα

Μυθιστόρημα, Creative Point, 2015, 160 σελ.

Τα μυστικά του ηλιοβασιλέματος – Αντώνης Σπ. Γάκης

Τα μυστικά του«Η Μούσα»


Ο μικρός Μάρκος γυρίζοντας στην Σαντορίνη του προηγούμενου αιώνα, αρκετά χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη, έφηβος πλέον θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την ίδια την ιστορία της ζωής, που κυλάει αδιάκοπα κάνοντας κύκλους και θα μάθει ότι ο έρωτας και η φιλία είναι δύο κόμποι αλληλένδετοι. Στα μαγικά μέρη -που η μανία της φύσης χάρισε στην μοναδική Σαντορίνη- θα μάθει πόσο πονάει η αναμονή του έρωτα, θα αγαπήσει την τυφλή ελπίδα, θα νιώσει το ρου του χρόνου σαν χορδή να διαπερνά απο την καρδιά του και να τον ταξιδεύει σε άλλες εποχές… τότε που ο έρωτας δεν είχε προφίλ και η φιλία δεν μετριόταν σε likes. Το μυθιστόρημα είναι ένας ύμνος για την παιδική αθωότητα, την αντρική φιλία και τη μετάλλαξή της στον ενήλικο πληγωμένο Έρωτα που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε πλούσιους ή φτωχούς, νέους ή γέρους. Ο παππούς Μάρκος το ’40, ο πατέρας του Σταύρος τη δεκαετία του ’70 και ο μικρός Μάρκος τέλη του ’90 θα ενώσουν το κουβάρι μιας ιστορίας αγάπης που έχει την ίδια κατάληξη, σαν τα μυστικά που κρύβει το ηλιοβασίλεμα και εκείνος ο περίεργος ταξιδιώτης των παιδικών του χρόνων με την κιθάρα στο Κάστρο της Οίας…

Μυθιστόρημα, Creative Point, 2015, 178 σελ.

Πηγές: Biblionet, Creative Point

Please wait...