Αντώνης Κοντάκης

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αντώνης Κοντάκης γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Αποφοίτησε από το τµήµα φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύµατος Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε µεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Είναι συνιδιοκτήτης παιδιατρικού φυσικοθεραπευτηρίου στη Θεσσαλονίκη. Στον ελεύθερό του χρόνο, του αρέσει να ασχολείται µε τη λογοτεχνική γραφή. Το “Περί Μοναξιάς” είναι η πρώτη του συλλογή διηγηµάτων.
Διηγήματα
Περί Μοναξιάς (2021), Νίκας/Ελληνική Παιδεία Α.Ε.

Περί Μοναξιάς – Αντώνης Κοντάκης

Περί Μοναξιάς


Πολλά τα γράµµατα που πληγώνουν. Το «Μ» της µοναξιάς, όµως, φοράει κορώνα, γι’ αυτό κι επικρατεί πάνω σε κάθε δυσάρεστο συναίσθηµα. Μοναξιά του καµπούρη που ικετεύει για ένα ζεστό βλέµµα αποδοχής. Μοναξιά του άνδρα που περιµένει το ραντεβού του µε την πόρνη, για να βρει κάπου να µιλήσει. Μοναξιά της µάνας που δε θα ακούσει ποτέ το όνοµά της από το παιδί της. Μοναξιά των ανθρώπων…
Μιλώντας «Περί Μοναξιάς», ο Αντώνης Κοντάκης πλάθει µε µοναδικό τρόπο 10 ιστορίες. Η αλήθεια της ζωής των ηρώων χτυπά κατάστηθα τον αναγνώστη και τον βοηθά να συνειδητοποιήσει µια από τις µεγαλύτερες αλήθειες: «Είναι αληθινά δύσκολη η ζωή αν δεν έχεις ένα χέρι να σε κρατάει στα σκοτάδια».

Διηγήματα, Νίκας/Ελληνική Παιδεία Α.Ε., 2021, 224 σελ.

Πηγές: Biblionet, Νίκας/Ελληνική Παιδεία Α.Ε.