Αντρέας Μασούρας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αντρέας Μασούρας γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα.
Είναι ελεύθερος, έχει δύο γιους. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον κινηματογράφο. Έχει γράψει τα βιβλία “Τριάντα τέσσερις στροφές και τρία τέταρτα” και “Μπλακ Τζακ”.
Νουβέλες
Μπλακ Τζακ (2022), ΑΛΔΕ Εκδόσεις

Ποιητικά κείμενα
Τριάντα τέσσερις στροφές και τρία τέταρτα (2020), ΑΛΔΕ Εκδόσεις

Μπλακ Τζακ – Αντρέας Μασούρας

Μπλακ Τζακ


«Πολλοί μεγάλοι συγγραφείς… γεννήθηκαν με το ταλέντο της γραφής.
Άλλοι το βρήκαν σ’ ένα τρένο… διασχίζοντας τα όρη και τους αμπελώνες της Ευρώπης.
Κάποιοι το ’ψαξαν και το βρήκαν μέσα στο κελί τους… και όταν βγήκανε το πήρανε μαζί τους.
Και κάποιοι άλλοι… σ’ ένα χαράκωμα απ’ τ’ αναρίθμητα που έχει η ατέρμονη θητεία του καθενός, πότε οπισθοχωρώντας κι άλλοτε προελαύνοντας, κόντρα στον πόλεμο που μας ανοίγει απ’ την αρχή ως το τέλος η ζωή… αυτοί που φάγαν ξώφαλτσα μια σφαίρα στο κεφάλι και τους πείραξε το μυαλό».
Γύρω από το εφιαλτικό όνειρο της ζωής και του θανάτου, θίγονται, μαζί με τα προβλήματα της καθημερινότητας, υπαρξιακά προβλήματα και μας προτρέπουν να ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα του κόσμου.
Ο συγγραφέας, με όπλο τις αναμνήσεις του, και το θυμό του για τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού, δίνει ένα γερό χαστούκι στην κατεστημένη αλόγιστη λογική. Χρησιμοποιεί τις λέξεις Θεός και Διάβολος, όχι με τον τρόπο της καθημερινότητας, αλλά απελευθερώνοντάς τες από λανθασμένες αντιλήψεις για τη ζωή, με έναν τρόπο που θα βοηθήσει τους αναγνώστες να εμβαθύνουν στην τριμερή «σχέση/πάλη» καλού, κακού και ανθρώπου.

Νουβέλα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2022, 130 σελ.

Τριάντα τέσσερις στροφές και τρία τέταρτα – Αντρέας Μασούρας

Τριάντα


Με ιδιαίτερα έντονο ποιητικό λόγο ο συγγραφέας μας παρουσιάζει στη συλλογή του “Τριάντα τέσσερις στροφές και τρία τέταρτα” ένα πρωτότυπο λογοτεχνικό δημιούργημα που θίγει καίρια σημεία της ζωής και της καθημερινότητας. Λόγος μεστός που εμφανίζει ένα ανανεωτικό για τη λογοτεχνία μας στοιχείο.

ΚΥΚΝΕΙΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ:
Είν’ η ζωή μια διαδρομή με μέση, τέλος και αρχή.
Τα πρώτα σου τα βήματα να τα ξεχάσεις δεν μπορείς
γιατί απλά είν’ αδύνατο να τα θυμάσαι…
.

Ποίηση με ευρήματα ελευθερίας ή κείμενα ποιητικά, σε κάθε περίπτωση κείμενα ή ποιήματα μιας ζωής, πληρωμένα με μια ζωή. Λογοτεχνικός λόγος από μία κατακτημένη σοφία ζωής. Λογοτεχνικές διαπιστώσεις με κορύφωση την αποδοχή ότι η ζωή δεν μας δόθηκε απλά για να μας δοθεί αλλά για να τη ζήσουμε…

Ποιητικά κείμενα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2020, 164 σελ.

Πηγές: Biblionet, ΑΛΔΕ Εκδόσεις