Απόστολος Σώκος

Απόστολος Σώκος

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Απόστολος Ι. Σώκος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Το 2000 πέρασε, πρώτος επιτυχών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) απ’ όπου και πήρε πτυχίο. Σπούδασε επίσης Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησε μαθήματα οικονομικών σπουδών στη Δανία (Copenhagen Business School), καθώς και στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ορκωτών Ελεκτών Λογιστών. Γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική Γλώσσα. ΄Εχει εργαστεί ώς κειμενογράφος σε Εταιρία Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Όμως η αγάπη του για την τέχνη, και οι δημιουργικές του ανησυχίες το οδήγησαν στη συγγραφή στίχων, τη μουσική σύνθεση και τη μουσική παραγωγή, με αποτέλεσμα την πολυδιάστατη συμμετοχή του σε μουσικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε από την εταιρία Final Touch.
Μυθιστορήματα
Παλίμψηστον (2023), Βασδέκης

Παλίμψηστον – Απόστολος Σώκος

ΠαλίμψηστονΤο 1204 στη ζωή του Στέφανου Καρνέζη

Ιστορικό ψυχογραφικό μυθιστόρημα


Ένα συναρπαστικό ιστορικό, ψυχογραφικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στο σήμερα αλλά εμπλέκει τον ήρωα σε γεγονότα του χθές. Ο σεναριογράφος Στέφανος Καρνέζης, ΄Ελληνας της διασπορας με διεθνή καριέρα , όταν συνειδητοποιεί ότι η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους, δεν είναι προσφιλές θέμα στους κινηματογραφικούς παραγωγούς αποφασίζει να παρουσιάσει σειρά ντοκιμαντέρ με το θέμα αυτό, όμως η πρότασή του όχι μόνο απορρίπτεται αλλά τον φέρνει αντιμέτωπο με μια σειρά τραγικών συμπτώσεων, σε ένα ταξίδι με περίεργα γεγονότα, απροσδότητες καταστάσεις και άγνωστα πρόσωπα.
Η πορεία του από την Αμερική, στην Ρωσία από εκεί στην Κωνσταντινούπολη και τελικά στο Αγιο Ορος συνεχίζεται σοκάροντας και τον πιο υποψιασμένο αναγνώστη. Τα ερωτήματα πολλά.

Μυθιστόρημα, Βασδέκης, 2023, 360 σελ.

Πηγές: Biblionet, Βασδέκης