Αρχοντία Σπαχίδου

Αρχοντία Σπαχίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αρχοντία Σπαχίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη.
Σπούδασε Φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φαρμακοποιός στην πόλη της Κοζάνης. Έχει τελειώσει, ακόμα, στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και το διάβασμα γενικότερα την ώθησε να πειραματιστεί με τις λέξεις. Η επαφή με τη δημιουργική γραφή σε συνδυασμό με τη μητρότητα οδήγησαν στη συγγραφή παιδικών παραμυθιών.
Παιδική λογοτεχνία
Η πριγκίπισσα Νευρωνία και ο μαγικός καθρέφτης (2022), Παρέμβαση

Η πριγκίπισσα Νευρωνία και ο μαγικός καθρέφτης – Αρχοντία Σπαχίδου

Η πριγκίπισσα


Ένα ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο στο κλίμα της αποκριάς που με ευφάνταστο τρόπο περιγράφει την ιστορία της γκρινιάρας πριγκίπισσας Νευρωνίας. Μεταφέροντας τα παιδιά σε μια άλλη εποχή και με τη βοήθεια του καθρέφτη τα κάνει να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους και στην ομορφιά της ζωής.

***
“Αλήθεια, υπάρχουν μαγικοί καθρέπτες; Και αν ναι, τι ακριβώς μπορούν να αλλάξουν; Ας παρακολουθήσουμε τη Νευρωνία στο προσωπικό της ταξίδι αναζήτησης. Στ’ αλήθεια, τι μπορεί να μας μάθει, που δεν το ξέρουμε ήδη; “

Εικονογράφηση: Gjergj Kola

Παιδική λογοτεχνία, Παρέμβαση, 2022, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παρέμβαση