Αρετή Καμπίτση

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αρετή Καμπίτση γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια στα Χανιά.
Σπούδασε Επιστήμες του Ανθρώπου και Λογοτεχνία στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ και αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Δύο διηγήματά της έχουν γίνει ταινίες μικρού μήκους. Οι “Μικροί θεοί” είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Μυθιστορήματα
Δύο κουταλιές ζάχαρη
Μικροί θεοί (2018), Εκδόσεις Πνοή

Νουβέλες
Οργισμένες μέρες (2020), Εκδόσεις Βακχικόν

Διηγήματα
Θυμάμαι (2016), Fractalart.gr
Δημιουργία (2016), Fractalart.gr
Γεννήθηκα δύο φορές (2017), Fractalart.gr
Είμαι γυναίκα (2017), Fractalart.gr
Άννα (2017), Fractalart.gr
Δανεική ζωή (2018), Fractalart.gr
Η πιο πιστή μου αλήθεια (2019), Fractalart.gr

Οργισμένες μέρες – Αρετή Καμπίτση

Οργισμένες μέρες


Η Άννα, μια γυναίκα μέσης ηλικίας, ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της την απατά και αμέσως γκρεμίζεται όλος της ο κόσμος. Ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θα μετατραπεί σε μια διώκτρια που ούτε η ίδια είχε φανταστεί. Τι ψάχνει, όμως, η Άννα; Στοιχεία; Αποδείξεις; Ή μήπως την πραγματική της ταυτότητα; Εκείνη που είχε χαθεί σε ένα οδυνηρό παρελθόν, ένα κενό παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον; Αθώοι και ένοχοι μπλέκονται σε μια παρανοϊκή συνωμοσία και μετατρέπονται σε μαριονέτες του μυαλού. Ποιoς θα κερδίσει; Οι “Οργισμένες μέρες” είναι η αποκάλυψη των πιο σκοτεινών πτυχών της ψυχής. Είναι η άβυσσος που αν χαθείς μέσα της δεν επιστρέφεις ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν πριν.

Νουβέλα, Εκδόσεις Βακχικόν, 2020, 122 σελ.

Μικροί θεοί – Αρετή Καμπίτση




Ο Άχμαντ πασχίζει να ξεφύγει από τον κλοιό της θρησκείας, της κουλτούρας και των προσταγών του στενού του κύκλου. Με σύμμαχο τον έρωτα που γνώρισε στο πρόσωπο της αγαπημένης του και με τη βοήθεια του παιδικού του φίλου, καταφέρνουν να απελευθερωθούν από τη φυλακή όπου ζούσαν μέχρι τότε, και πιστεύοντας πως έχουν αφήσει πίσω τους το παρελθόν, ονειρεύονται όσα δεν είχαν τολμήσει. Αυτό όμως είναι εκεί και τους καταδιώκει μέσα από τις ενοχές, ώσπου λίγο λίγο τους κατατρώει την ψυχή.

Ο Άχμαντ που τολμά ν’ αντισταθεί, η Ναντίρα που λαχταρά τη φανταχτερή ζωή, η Σιρούμ που έχει υποταχθεί στη μοίρα, ο Μοχάμεντ που αρνείται τις επιθυμίες του, ανακαλύπτουν ο καθένας χωριστά κι όλοι μαζί τη δύναμη που κρύβεται μέσα τους. Αγγίζουν τ’ αστέρια, ξεχνώντας πως κάποιες φορές καίνε.

Μα τι μεγάλο έγινε στον κόσμο με ασφάλεια και προσοχή; Αρκεί ο έρωτας, η φιλία, θάρρος, κι όλα αλλάζουν. Τα πάντα και για πάντα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2018, 312 σελ.

Πηγές: Biblionet, Fractalart.gr, Εκδόσεις Πνοή, Εκδόσεις Βακχικόν