Αρετή Καμπίτση

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αρετή Καμπίτση γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια στα Χανιά.
Σπούδασε Επιστήμες του Ανθρώπου και Λογοτεχνία στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ και αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Δύο διηγήματά της έχουν γίνει ταινίες μικρού μήκους. Οι “Μικροί θεοί” είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Μικροί θεοί – Αρετή Καμπίτση
Ο Άχμαντ πασχίζει να ξεφύγει από τον κλοιό της θρησκείας, της κουλτούρας και των προσταγών του στενού του κύκλου. Με σύμμαχο τον έρωτα που γνώρισε στο πρόσωπο της αγαπημένης του και με τη βοήθεια του παιδικού του φίλου, καταφέρνουν να απελευθερωθούν από τη φυλακή όπου ζούσαν μέχρι τότε, και πιστεύοντας πως έχουν αφήσει πίσω τους το παρελθόν, ονειρεύονται όσα δεν είχαν τολμήσει. Αυτό όμως είναι εκεί και τους καταδιώκει μέσα από τις ενοχές, ώσπου λίγο λίγο τους κατατρώει την ψυχή.

Ο Άχμαντ που τολμά ν’ αντισταθεί, η Ναντίρα που λαχταρά τη φανταχτερή ζωή, η Σιρούμ που έχει υποταχθεί στη μοίρα, ο Μοχάμεντ που αρνείται τις επιθυμίες του, ανακαλύπτουν ο καθένας χωριστά κι όλοι μαζί τη δύναμη που κρύβεται μέσα τους. Αγγίζουν τ’ αστέρια, ξεχνώντας πως κάποιες φορές καίνε.

Μα τι μεγάλο έγινε στον κόσμο με ασφάλεια και προσοχή; Αρκεί ο έρωτας, η φιλία, θάρρος, κι όλα αλλάζουν. Τα πάντα και για πάντα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2018, 312 σελ.

Μυθιστορήματα
Δύο κουταλιές ζάχαρη
Μικροί θεοί (2018), Εκδόσεις Πνοή

Διηγήματα
Θυμάμαι (2016), Fractalart.gr
Δημιουργία (2016), Fractalart.gr
Γεννήθηκα δύο φορές (2017), Fractalart.gr
Είμαι γυναίκα (2017), Fractalart.gr
Άννα (2017), Fractalart.gr
Δανεική ζωή (2018), Fractalart.gr
Η πιο πιστή μου αλήθεια (2019), Fractalart.gr

Πηγές: Biblionet, Fractalart.gr, Εκδόσεις Πνοή

287 views