Αργυρώ Κλημαθιανάκη

Αργυρώ Κλημαθιανάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αργυρώ Κλημαθιανάκη-Καπελώνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πέρασε και τα μαθητικά της χρόνια.
Έκανε σπουδές μουσικής στο Ωδείο Απόλλων Ηρακλείου, ενώ το 2000 αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ –Κατεύθυνση Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση– του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τη δημοσιογραφία στην τοπική εφημερίδα Άποψη του Νότου στη Νότια Κρήτη, αλλά και ως τραπεζική υπάλληλος από το 2006 έως το 2021.
Μυθιστορήματα
Αειναύτες των Ουρανών (2022), Mediterra Books

Αειναύτες των Ουρανών – Αργυρώ Κλημαθιανάκη

ΑειναύτεςLeonardo Da Vinci


«Μπροστά στο πορτραίτο της όμορφης Madonna δεν μπορείς να πεις και πολλά. Μένεις άφωνος, καθώς το πρόσωπό της ξεπροβάλλει στον τρισδιάστατο χώρο δραπετεύοντας από την φυλακή της δισδιάστατης εικόνας. Τόσο όμορφο, τόσο πραγματικό, που νομίζεις ότι απλώνοντας το χέρι θα την αγγίξεις, αλλά ούτε καν διανοείσαι να διαπράξεις μια τέτοια ιεροσυλία. Η Madonna είναι εκεί και περιμένει· σε περιμένει να ξεπεράσεις τα δικά σου όρια, τα δικά σου σύνορα, και να περάσεις εκεί, στον όμορφο κόσμο της, τον γεμάτο ιδέες, νόηση, γνώσεις».

***

Με αυτή την προτροπή, η συγγραφέας παρακινεί τον αναγνώστη να εισέλθει στα μυστήρια μιας μοναδικής Βιβλιοθήκης, όπου όλες οι κρυφές επιθυμίες εκπληρώνονται, και να παρακολουθήσει το ταξίδι αυτογνωσίας ενός ήρωα, ο οποίος μέσα από τα Μαθηματικά και τα άστρα χαράσσει τη δική του ρότα προς το «Άλλο», που δεν είναι παρά η αποκάλυψη των μυστικών του Da Vinci. Σ’ αυτήν την εκπληκτική πορεία του προς τη γνώση, τον συντροφεύουν οι ήρωες των αγαπημένων του βιβλίων.

Μυθιστόρημα, Mediterra Books, 2022, 154 σελ.

Πηγές: Biblionet, Mediterra Books