Αργύρης Ανδρεαδέλλης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αργύρης Ανδρεαδέλλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1977, όπου και μεγάλωσε.
Μετά από μερικά χρόνια διαμονής σε Λέσβο και Θράκη εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και διαμένει. Κατέχει πτυχίο Χημείας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Winchester. Η επαγγελματική του ενασχόληση κινείται γύρω από τον φαρμακευτικό κλάδο, ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή από έφηβος.
Το μυθιστόρημα “Τελευταίος φόβος ο Παράδεισος” είναι το πρώτο από τα τρία βιβλία που έχει ολοκληρώσει.

Τελευταίος φόβος ο παράδεισος – Αργύρης Ανδρεαδέλλης
Η αιφνίδια απώλεια των συναισθημάτων του τον οδηγεί στην αμφισβήτηση των κινήτρων των ανθρώπων, που συναντά στον δρόμο του. Με μια παρανοϊκή αντίληψη για τα όρια του καλού με το κακό, και μια ιδιαίτερη φιλοσοφία γύρω από τις συνήθως στυγνές πράξεις του, πειραματίζεται με τη συμπεριφορά των άλλων, που τους οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Ορίζει τον εαυτό του ως καταλύτη στην προσπάθεια του καθενός να βρει το πεπρωμένο του – μόνιμα καταστροφικό.
Τι ρόλο παίζουν τα συναισθήματά μας στις αποφάσεις μας και τι θα συνέβαινε, αν ξαφνικά εξέλειπαν και λειτουργούσαμε με μοναδικό οδηγό τη λογική;
Η κόρη του Άρτεμης, μια δυναμική παρουσία, διεκδικεί τα πάντα, πραγματοποιεί το όνειρό της, αλλά αντί για ευτυχία εισπράττει μόνο θλίψη. Οι σωστές αποφάσεις της θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα για τη ζωή της. Θα θυσιάσει τα πάντα για να νικήσει τον θάνατο, μα όταν φτάνει η πολυπόθητη στιγμή, δεν της αρκεί για ν’ αγγίξει τον Παράδεισο.

Οι ιδέες και τα συναισθήματα των δύο βασικών ηρώων, της Άρτεμης και του πατέρα της, η επιστημονική φαντασία που ποτέ δεν γίνεται ο πρωταγωνιστής και δευτερευόντως η επιστήμη και η φαντασία διεκδικούν σημαντικό ρόλο σε όλα όσα διαδραματίζονται σε αυτό το μυθιστόρημα.

Οι διάλογοι μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου για τη ζωή, τα συναισθήματα και τα αδιέξοδα και ο τελικός διάλογος ανάμεσα στην Άρτεμη και τον πατέρα της, μια λεκτική μάχη βγαλμένη από θρησκευτικά αποκαλυπτικά βιβλία, προσθέτουν συγκλονιστικές πινελιές, σε μια ιστορία που διαπραγματεύεται την ύπαρξη, το πεπρωμένο και τον θάνατο.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2020, 435 σελ.

Μυθιστορήματα
Τελευταίος φόβος ο παράδεισος (2020), Εκδόσεις Κομνηνός

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός