Αρης Δεληγιαννίδης

Αρης Δεληγιαννίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άρης Δεληγιαννίδης γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Το 2006 αποφοίτησε από την Ιατρική και το 2012 από τη σχολή Κινηµατογράφου του ΑΠΘ. Το 2016 ορκίστηκε Διδάκτορας. Από το 2010 µέχρι και σήµερα εργάζεται ως Καρδιολόγος. Ολοκλήρωσε τις βραβευµένες µικρού µήκους ταινίες «Ευλάβεια» και «Σαρκοβόρος» (σενάριο, µοντάζ), «Τριπ», «Durckness» και «Το Κουτί» (σκηνοθεσία, σενάριο, µοντάζ). Εκδόθηκαν διηγήµατά του στις συλλογές «Αντίθετο Ηµισφαίριο 2», «Τρόµος και Φαντασία στη Θεσσαλονίκη», «Αντίθετο Ηµισφαίριο 3», «Τρόµος», «Το Έπος της Φαντασίας», «Ζόµπι στην Ελλάδα», «Ονειρικές Αφηγήσεις», «Ηµερολόγια Καραντίνας», «Κοσµικό Έρεβος», «Στο Σκοτάδι». Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο του προσωπικό συγγραφικό έργο «Η Άλλη Πλευρά του Δικού σου Καθρέφτη», ενώ ακολούθησε το 2020 «Το Λουρί της Τρέλας».
Μυθιστορήματα
Δεισιδαιμονία (2021), Εκδόσεις Πηγή

Διηγήματα
Η άλλη πλευρά του δικού σου καθρέφτη (2017), Nightread

Συλλογικά έργα
Τρόμος (2017), Ανάτυπο
Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο (2017), Εκδόσεις iWrite.gr
Zombie στην Ελλάδα (2017), Εκδόσεις iWrite.gr
Στα όνειρα της φαντασίας: Κοσμικό έρεβος (2020), Allbooks

Δεισιδαιμονία – Άρης Δεληγιαννίδης

ΔεισιδαιμονίαΜυθιστόρημα Τρόμου


Ένα ελληνικό χωριό, σύσσωµο κρατάει καλά κρυµµένο το σκοτεινό του µυστικό. Η µαύρη νύχτα διαδίδει ψίθυρους σχετικά µε την άφιξη του µεταφυσικού. Μια δαιµονική οντότητα λαθροβιεί στις µισοκοιµισµένες συνειδήσεις των χωρικών. Το ρολόι στο καµπαναριό γυρίζει τους δείκτες απειλητικά, καθώς η καµπάνα χτυπάει πένθιµα.

Ποιος θα βρίσκεται εκεί όταν το Κτήνος θα ξυπνήσει; Ποιος θα καταφέρει να ορθώσει ανάστηµα απέναντι στις δυνάµεις της Κόλασης αλλά και στους δαίµονες που κάθονται στον θρόνο της ανθρώπινης ψυχής;

Ένας άντρας επιστρέφει στο ερειπωµένο σπίτι του παππού του. Ξυπνάει φαντάσµατα, ξεθάβει σκελετούς, αρπάζει τον µίτο που θα τον οδηγήσει στην απαρχή της κατάρας. Στο καφενείο του χωριού, οι άντρες κερνάνε τον Διάβολο, ενώ εκείνος παίζει µε τα νήµατα που κινούν τη µοίρα του ξένου.

Εξορκισµός του Δαίµονα ή εξοστρακισµός του ξένου; Το νεκροταφείο του χωριού έχει χώρο µόνο για έναν.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 352 σελ.

Η άλλη πλευρά του δικού σου καθρέφτη – Άρης Δεληγιαννίδης

13 διηγήματα σκοτεινής φαντασίας


Δεκατρείς σταγόνες αίματος, δεκατρείς εκφορτώσεις φαντασιακής ενέργειας, δεκατρία διηγήματα φαντασίας τρέφονται από το σκοτάδι του μυαλού, δημιουργούν δύσμορφες φιγούρες και επιστρέφουν στον εσωτερικό πυρήνα του εαυτού τους. Στοιχεία, δολοφόνοι, αστροναύτες, προβληματικά παιδιά και ενήλικες, δαίμονες, σκοτεινά όντα, ανδροειδή και υπέρμαχοι αιώνιων ιδανικών, πρωταγωνιστούν σε αφηγήσεις ταυτόχρονα εφιαλτικές και λυρικές, αλλόκοσμες και καθημερινές, όπου το πέταγμα της φαντασίας συνοδεύεται από τα ψυχολογικά αδιέξοδα και τα υπαρξιακά ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου.

Διηγήματα, Nightread, 2017, 230 σελ.

Πηγές: Biblionet, Nightread, Εκδόσεις Πηγή