Αρης Γαβριηλίδης

Αρης Γαβριηλίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Άρης Γαβριηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι οικονομολόγος και διευθυντικό στέλεχος ναυτιλιακών τραπεζών και επιχειρήσεων. Τις ελεύθερες ώρες του γράφει λογοτεχνία (διηγήματα, μυθιστορήματα, ποίηση), αρθρογραφεί τακτικά σε τοπικές εφημερίδες και ασχολείται και με τη μικρογλυπτική (ready made). Ζει στον Διόνυσο με την οικογένειά του.
Μυθιστορήματα
Το μυστικό της Χάρλεϊ Στρητ (2016), Γαβριηλίδης

Ποίηση
Τα φλύαρα αποσιωπητικά… (2008), Ιδιωτική Έκδοση

Δοκίμια-Μελέτες-Συμβουλευτική
Αντίο άγχος! (2007), Διόπτρα
Αντίο πάχος! (2014), Διόπτρα
Αντίο άγχος! (2016), Διόπτρα (E)

Μεταφράσεις
David Hillstrom, The Story of Our People (2014)

Αντίο άγχος! – Άρης Γαβριηλίδης

Αντίο άγχος!Πώς να νικήσεις το άγχος και
να βρεις την ευτυχία με 68+1 τρόπους!


“Δεν ξέρω από πού έρχομαι, δεν ξέρω πού πηγαίνω, κάποιος μου έβαλε στην τσέπη ένα εισιτήριο για το θέατρο που λέγεται ζωή, μπήκα και βρέθηκα στη σκηνή να πρωταγωνιστώ…”

Με γλαφυρό κι ευχάριστο τρόπο ο συγγραφέας, πολύπειρο διευθυντικό στέλεχος που “έφαγε το άγχος με το κουτάλι”, περιγράφει τους 68+1 τρόπους που χρησιμοποιεί ο ίδιος για να νικήσει το χρόνιο άγχος και να βρει την ευτυχία, γιατί όπως εξηγεί:
“Το καλό είναι ότι είμαστε ευτυχισμένοι. Το κακό, ότι δεν το ξέρουμε”.

Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2007

Συμβουλευτική, Διόπτρα, 2016, 352 σελ.

Το μυστικό της Χάρλεϊ Στρητ – Άρης Γαβριηλίδης

Το μυστικό τηςΑστυνομικό μυθιστόρημα


Είναι ένα «καθαρόαιμο» αστυνομικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Έλληνα εφοπλιστή Ηρακλή Λομπαρδιανό, φανταστικό πρόσωπο όπως και όλα του έργου. Μια ωραία αεροσυνοδός τρυπώνει «ανεπαισθήτως» στη ζωή του μεγιστάνα και τον οδηγεί στον όλεθρο. Τι μυστικά κρύβει; Είναι κόρη του, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ακόμη και η εξέταση DNA; Ή τα φαινόμενα απατούν; Κι αυτό που αποκαλύπτεται είναι αληθινό; Ή μήπως κρύβει κάτι άλλο; Τελικά τι είναι αλήθεια και τι ψέματα όταν όλα ανατρέπονται, ακόμη και μετά τον θάνατο του εφοπλιστή;
Ο συγγραφέας στήνει την υπόθεσή του σε ένα χώρο που τον έζησε επί τέσσερις δεκαετίες ως διευθυντικό στέλεχος ναυτιλιακών τραπεζών και επιχειρήσεων: τον κλειστό κύκλο των εφοπλιστών. Ένα κόσμο συναρπαστικό. Μας ταξιδεύει με τους ήρωες του σε μέρη κοσμοπολίτικα: Ακτή Μιαούλη, Κηφισιά, Καβούρι, Κυκλαδονήσια, Φισκάρδο, Λονδίνο, Γενεύη, Νέα Υόρκη, Μπαχάμες.

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2016, 310 σελ.

Αντίο πάχος! – Άρης Γαβριηλίδης

Αντίο πάχος!


Το πάχος μου ήταν η έσχατη προσβολή στην ευφυΐα και στον αυτοσεβασμό μου. Ανέχθηκα να με κάνει δύσμορφο, δυσκίνητο και ασθενή. Επαναστάτησα και το νίκησα. Ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι νόμιζα. Εδώ περιγράφω με κέφι και χιούμορ πώς τα κατάφερα.

Το βιβλίο “Αντίο πάχος!”, γραμμένο από κάποιον που για χρόνια προσπαθούσε να χάσει κιλά και θύμωνε με την εικόνα του στον καθρέφτη, είναι μοναδικό στο είδος του. Θα διασκεδάσει τον αναγνώστη και θα τον ετοιμάσει ψυχολογικά προκειμένου να πάρει τη μεγάλη απόφαση για να νικήσει οριστικά το δικό του πάχος.

Ο συγγραφέας παίρνει τον υπέρβαρο αναγνώστη από το χέρι, τον πείθει να απευθυνθεί στο διαιτολόγο και στη συνέχεια τον στηρίζει ψυχολογικά στην προσπάθειά του να χάσει βάρος. Βιβλίο χρήσιμο και αποτελεσματικό, που έλειπε.
Ιωσήφ Νικολαΐδης
Ιατρός, Ειδικός σε θέματα Διατροφής και Παχυσαρκίας

Συμβουλευτική, Διόπτρα, 2014, 304 σελ.

Τα φλύαρα αποσιωπητικά… – Άρης Γαβριηλίδης

Τα φλύαρα αποσιωπητικάΠοιήματα


Περιέχονται οι ποιητικές συλλογές:

“Εφηβικό όνειρο”
“Ώριμα στάχυα”
“Μονοκοτυλήδονα”

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2008, 77 σελ.

Αντίο άγχος! – Άρης Γαβριηλίδης

Αντίο άγχοςΠώς νίκησα το άγχος και βρήκα την ευτυχία με 68+1 τρόπους


«Δεν ξέρω από πού έρχομαι, δεν ξέρω πού πηγαίνω, κάποιος μου έβαλε στην τσέπη ένα εισιτήριο για το θέατρο που λέγεται ζωή, μπήκα και βρέθηκα στη σκηνή να πρωταγωνιστώ…»

Με γλαφυρό κι ευχάριστο τρόπο ο συγγραφέας, πολύπειρο διευθυντικό στέλεχος που έφαγε το άγχος με το κουτάλι, περιγράφει τους 68+1 τρόπους που χρησιμοποιεί ο ίδιος για να νικήσει το χρόνιο άγχος του και να βρει την ευτυχία, γιατί όπως εξηγεί:

«Το καλό είναι ότι είμαστε ευτυχισμένοι. Το κακό, ότι δεν το ξέρουμε».

Ένα βιβλίο που αποτελεί αντικείμενο έρευνας όχι ενός γιατρού αλλά ενός «παθόντος». Γνήσιο, πολύτιμο και πάνω απ’ όλα εφαρμόσιμο!

Συμβουλευτική, Διόπτρα, 2007, 347 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Διόπτρα, Εκδόσεις Γαβριηλίδης