Άρης Γαβριηλίδης

Ελληνες λογοτέχνες


Αντίο άγχος!
Πώς νίκησα το άγχος και βρήκα την ευτυχία με 68+1 τρόπους
«Δεν ξέρω από πού έρχομαι, δεν ξέρω πού πηγαίνω, κάποιος μου έβαλε στην τσέπη ένα εισιτήριο για το θέατρο που λέγεται ζωή, μπήκα και βρέθηκα στη σκηνή να πρωταγωνιστώ…»
Με γλαφυρό κι ευχάριστο τρόπο ο συγγραφέας, πολύπειρο διευθυντικό στέλεχος που έφαγε το άγχος με το κουτάλι, περιγράφει τους 68+1 τρόπους που χρησιμοποιεί ο ίδιος για να νικήσει το χρόνιο άγχος του και να βρει την ευτυχία, γιατί όπως εξηγεί:
«Το καλό είναι ότι είμαστε ευτυχισμένοι. Το κακό, ότι δεν το ξέρουμε».
Ένα βιβλίο που αποτελεί αντικείμενο έρευνας όχι ενός γιατρού αλλά ενός «παθόντος». Γνήσιο, πολύτιμο και πάνω απ’ όλα εφαρμόσιμο!

Αντίο πάχος!
Το πάχος μου ήταν η έσχατη προσβολή στην ευφυΐα και στον αυτοσεβασμό μου. Ανέχθηκα να με κάνει δύσμορφο, δυσκίνητο και ασθενή. Επαναστάτησα και το νίκησα. Ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι νόμιζα. Εδώ περιγράφω με κέφι και χιούμορ πώς τα κατάφερα.
Το βιβλίο “Αντίο πάχος!”, γραμμένο από κάποιον που για χρόνια προσπαθούσε να χάσει κιλά και θύμωνε με την εικόνα του στον καθρέφτη, είναι μοναδικό στο είδος του. Θα διασκεδάσει τον αναγνώστη και θα τον ετοιμάσει ψυχολογικά προκειμένου να πάρει τη μεγάλη απόφαση για να νικήσει οριστικά το δικό του πάχος.
Ο συγγραφέας παίρνει τον υπέρβαρο αναγνώστη από το χέρι, τον πείθει να απευθυνθεί στο διαιτολόγο και στη συνέχεια τον στηρίζει ψυχολογικά στην προσπάθειά του να χάσει βάρος. Βιβλίο χρήσιμο και αποτελεσματικό, που έλειπε. Ιωσήφ Νικολαΐδης – Ιατρός, Ειδικός σε θέματα Διατροφής και Παχυσαρκίας

Το μυστικό της Χάρλεϊ Στρητ
Είναι ένα «καθαρόαιμο» αστυνομικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Έλληνα εφοπλιστή Ηρακλή Λομπαρδιανό, φανταστικό πρόσωπο όπως και όλα του έργου. Μια ωραία αεροσυνοδός τρυπώνει «ανεπαισθήτως» στη ζωή του μεγιστάνα και τον οδηγεί στον όλεθρο. Τι μυστικά κρύβει; Είναι κόρη του, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ακόμη και η εξέταση DNA; Ή τα φαινόμενα απατούν; Κι αυτό που αποκαλύπτεται είναι αληθινό; Ή μήπως κρύβει κάτι άλλο; Τελικά τι είναι αλήθεια και τι ψέματα όταν όλα ανατρέπονται, ακόμη και μετά τον θάνατο του εφοπλιστή;
Ο συγγραφέας στήνει την υπόθεσή του σε ένα χώρο που τον έζησε επί τέσσερις δεκαετίες ως διευθυντικό στέλεχος ναυτιλιακών τραπεζών και επιχειρήσεων: τον κλειστό κύκλο των εφοπλιστών. Ένα κόσμο συναρπαστικό. Μας ταξιδεύει με τους ήρωες του σε μέρη κοσμοπολίτικα: Ακτή Μιαούλη, Κηφισιά, Καβούρι, Κυκλαδονήσια, Φισκάρδο, Λονδίνο, Γενεύη, Νέα Υόρκη, Μπαχάμες.

Μυθιστορήματα
Το μυστικό της Χάρλεϊ Στρητ (2016)

Μελέτες – Δοκίμια – Συμβουλευτική
Αντίο άγχος! (2007)
Αντίο πάχος! (2014)

Ποιητικά
Τα φλύαρα αποσιωπητικά… (2008)

Μεταφράσεις
David Hillstrom, The Story of Our People (2014)

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Διόπτρα, Εκδόσεις Γαβριηλίδης